SS'ye nasl almalym?

Rumeysaa

BLACK PEARL
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
1.613
4
116
Ankara
Arkadaşlar, ben bu sene yeni liseye geçtim.Össye nasıl çalışmam gerekiyor? 9. sınıfta dersane gerekli mi? Öss'de en çok hangi yıl ağırlıklı çıkıyor? lütfen cevaplayın arkadaşlarr.

öss bizimle bitti şimdi lgs ve ygs var bende tam bilmiyorum ama 9.sınıf erken gibi geldi bana şimdi sbsler için 5.sınıflar bile dersaneye gidiyor gençliğimiz dersanelerde geçiyo malesef kafamçokkarıştı

Valla canım haftalık plan yaparak düzenli bi şekilde kendini kasmadan...konu tekrarı test şekl,inde

çalışman lazım...ama öncelikle sistemi iyi tanımalısın...haftada 1 gün olan dershaneler vardır

mtlaka..onlardan bulmaya çalış derim...haftada 2 gün ağır gelecektir daha çok erken...önünde daha 4

yılın var...kendini kasma stres yapma...yavaş yavaş..sindire sindire çalış..takıldığın yerleri sor...

hadi bakayım göreyim senia.s.

lys ve ygs konu listesini çıkart ve düşündüğün bölüme hangi ders yoğunluklu girebileceğini öğren, sonra sıradn düzenli bol soru çözerek başla. dershaneye gitmeden de kazanabilirsin ama ben minimum 2 yıl dershaneye gitmeni tavsiye ederim. ilk yıl çok para vereceğin bir dershaneye gitme. son senende ise fem grubundan bir dershaneye veya finale gitmeni tavsiye ederim.

Hop hop ne oluyor yahu? Henüz liseye yeni geçmiş biri ne testi bi durun bi sakin.
Ben dersaneye gitmeden tamamen kendi programım bilincim ve öğretmenlerimin desteğiyle gayette güzel bir dereceyle hayalime kavuştum.
9. sınıfta yapman gereken tek şey derslerine düzenli çalışmak. Öss için değil karnen için olduğunu düşünerek. 9. sınıfın önemi şu herşeyin temeli. Misal öss de 1. bölüm 9. sınıftı 2. bölüm 10-11-12 ydi.

Şimdi kafanı hiiç yorma. Cici cici sınavlarına çalış ama ezber yapmadan 2 geceye sığdırmadan. Hangi bölüme gitmek istediğine hangi işi yapmak istediğine kafa yor şimdi. Hadi ciciş öpüyorum :)

Günde 1-2 saat düzenli (!) Çalışsan yeterli olur. Şimdilik 9. sınıfta yapman gereken dersi derste dinlemek, eve gelip tekrar etmek ve konu bitince soru çzmek olsun. Yani biten konuyu öyle bir çalış ki her şeyiyle bitsin. Hiç soru kaçırmazsın öss de. Ve aylık düzenli peryotlarla tekrar et. Soru çöz. ama lütfen günlük düzenli olarak 1-2 saat çalış. Ve asla yarına ertleme. düzenli olarak ders takibi yaptıktan sonra çorap söküğü gibi gelir her şey

bence yavaş yavaş soru çözme teknigi kazan,eger ki ilk senende kazanmak istiyorsan erken sayılmaz.konuları iyi kavra sistemli çalışmayı ögren:lepi:

dersane programları bi işe yaramamıştı bende, kendi programımı kendim yaptım ve başardım.
programlı ve disiplinli çalışman lazım. ogün 100 soru çözülecek diye program yaptıysan o 100'ü bitmeden ölsende uyuma. sonunda karlı sen çıkacaksın emin ol canım=)

yeni sistemle 9. sınıf hiçte erken değil bence, şimdiden tempoya girmek lazım gibi gözüküyo, çocuklar yarış atı oldu o ayrı mesele...!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…