Squat+diğer sıkılaştırıcı hareketler yapıyorum. Ağrım çok fazla. Sizce işe yarıyor mu?

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
756
Merhaba bayanlar. Yaklaşık 43 gündür squat+diğer sıkılaştırıcı hareketleri yapıyorum. Ağrım çok fazla. Sizce işe yarıyor mu?

Agri nasil bir agri? Fazla zorlamamaya dikkat et bence. Bildigimiz spor sonrasi yanmasi ise sorun yoktur ama 43 gun boyunca da agri cekilmez bir noktada bacaklarin alismasi ve azalmasi lazim diye dusunuyorum. Ayrica 5 gun yapip 2 gun dinlenmeyi dene, bos gunun olmamasi yararli degil kaslarina dinlenmesi icin firsat vermelisin.

Merhaba bayanlar. Yaklaşık 43 gündür squat+diğer sıkılaştırıcı hareketleri yapıyorum. Ağrım çok fazla. Sizce işe yarıyor mu?
Arkadaşım yanlış anlama 43 gün boyunca squat yapıp ağrın geçmediyse bir sorun var. Hemen bırak. Ağrınız nerenizde. Diz, bel gibi bir yerdeyse kendinizi sakatladınız. Popo kası üst bacak arkası kası kasılmış gibi ve yürümekte zorlanıyorsanız yine bir sıkıntı var. Magnezyum eksikliği gibi. Doktorunuza gidin lütfen. Birde bir Öner'i daha vereyim. Herkes deli gibi squat yapıyor 10, 20, 50, 100 bu kadar yapmak yarardan çok diz ekleminize zarar verir. Sakin olun. Hareketi tam yaptığımızdan emin olun. Özellikle yapmaya karat verenler arkalarına sandalye ya da kanepe alsınlar oturuyormuş gibi yapıp geri kalkın sırtınız dik olmalı. Kalçanız hafifçe dışarı çıkacak (kendiliğinden) dizleriniz ayak parmaklarınızı geçmeyecek eğer geçiyorsa hareket kesinlikle yanlış. Şunuda belirteyim. Bu hareket örnek vereyim 12 squat 1 dk dinlen 12 squat 1 dk dinlen 12 squat şeklinde yavaş yavaş yapmanız gerekiyor. 3 x 12 set halinde. Dinlenme süresini ve set ve tekrar sayısını değiştirebilirsiniz.
Özellikle ağırlıkla çalışıyorsanız spor salonlarında bu hareket tam yapılabilmesi için ayaklara takoz tarzı açı düzeltici kullanılır.
Biraz uzun oldu fakat sakatlanmanızı istemiyorum. Geçmiş olsun

X