spral hakkında;

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
Kızıma doğum yaptıktan sonra 1,5 ay sonra regli oldum. Hayatımda hiç böyle bir dönem yaşamamıştım.. ( Bacaklarımdan akar oldu) 1 ay sonra doktoruma kontrole gidince spral taktırdım.
Doktorum reglimin uzayacağını söylemişti. Fakat kanamam hakkında birşey konuşmamıştık.

Tabi yeni doğum yapmış biri olarak 9 aydır regli görmememe bağlamıştım durumu.
1,5 yıl olacak nerdeyse taktıralı hala o kadar yoğun kanamam varki anlatamam...
Her ay bu ay gidip bu spralden kurtulucam diyorum... Kanamam bitince hadi 1 ay daha kalsın azalır belki diyorum...

Bu arada akıntımda oluyor... Sümüksü bir yapıda...
Bu dönemde işyerine yakın bir doktora gittim yoğun olması normal dedi... Spral kanamayıda yoğunlaştırı dedi...

Ama kullanan arkadaşlarımda çok yoğun kanama gelmiyor...

Kullanan arkadaşlar kanaması benim gibi devam eden varmı???
Aşırı pıhtı atıyorum..
Spral kullananlar vbenim gibi sorun yaşayan varsa bilgi paylaşabilirmisiniz?

bünyeden bünyeye fark eder diye biliyorum.yani bazılarına yaramıyor diyorlar.belki sizin bünye de kaldıramamıştır.çıkarttırın bakın nasıl değişim var mı?

Ben ilk spiralimdén cok memnundum birgun bile sikayetci olmadim..: ama bu ikinci sipiralimden hic memnun degilim lekeli olarak 10 gunu buluyor normal gunumden erken oluyorum arada duzeliyor diye sevinirken tekrar basliyor rahatsiz olursan degistirebilirsin ablamin gorunceside senin gibiydi degistirdi simdi cok memnun....

bende cok rahatsizdim ayin 20 gunu adet oluyodum 2 gun leke geliyo 2 gun bisey yok sonra adetim 8 9 gun suruyodu dayanamadim artik bugun sabah ilk is gittim cikarttirdim bakalim degiscekmi ama oncesinde boyle bi skintim yoktu..eskiye doner umarim.sende rahatsizsan cikar bence baska yontemlerde var biliyosun korunmak icin...:17:

bende cok rahatsizdim ayin 20 gunu adet oluyodum 2 gun leke geliyo 2 gun bisey yok sonra adetim 8 9 gun suruyodu dayanamadim artik bugun sabah ilk is gittim cikarttirdim bakalim degiscekmi ama oncesinde boyle bi skintim yoktu..eskiye doner umarim.sende rahatsizsan cikar bence baska yontemlerde var biliyosun korunmak icin...:17:

İnsallah reglim bitsin hemenn cikarttiricam... Valla kizlar 7 yillikti taktigi... 150 tl toplamda para verdim. Sigortada karsilamadigindan cepten odemistim ... Dogumdan once 5 gunu gecmezdi ... Simdi bir ggunde gelen regli o zaman toplam 5 gunde gelirdi... Aliskin degilim boyle olmasina !! Agrisi falan yok ana siddeti hic mi azalmaz yaa !!! Arti pihti cok atiyorum ! Hep derdim ki dogumdan onceki 9 aylik sureyi vucut atiyordur ama 17 ay oldu azalmaz mi yaaa!! Dogumun etkisi bu kadar surer mi???

bence spiralden senin adet kanaman,ben doğumdan 5 ay sonra regl oldum,eskiden nasılsa öyle oldu yani öyle aşırı kanama falan olmadı,doğumlA alakası olacağını sanmam,çıkarttır bence

benim sadece ilk ay, pıhtılı bi şekilde ve yoğun olrak gelmişti.sonrasında normale döndü...yaklaşık 10 aydır kullanıyorum.doğum öncesi gibi hemen hemen.ama bu ay biraz lekelenmelerim oldu.senelik kontrolum geliyor.bakıcaz artık...

Canım spiral kanamayı çoğaltır ben bir sabah dizlerime kadar kana bulanmış şekilde uyandım zamanla azaldı ama yine de yoğun...aynı şekilde eltimde taktırdı..onunda kanamsı yoğun geliyor ama ben çok memnunum sıkıtım yok akıntılarda normalmiş..

valla bende de spiral var kanama aşırı derece yoğun ama onu sorun etmiyorum bende de tam aksine batma oldu dr. bi iki ay olur dedi ama geçmedi napcam bilmiorum şu an

Back