• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spor salonuna gitmeden olmaz mi

Ben cok kilolu bir kadinim arkadasta spor salonuna yazilalim diyor ama halkegitim de kursa gidiyorm oglumu okula gotur getir yapiyorm ustelik oglumun da hsonu jimnastik kursu var
Kpss hazorlanmak icin kisitli vaktim oluyo temizlik yemek vs ayrica oglumla yalnz yasadigim icin alisveris fatiralar disari.isleri de bana ait
Diger sorunum ben cok beceriksiz bir insanim asla hareketleri yapamiyorm o yuzden de gitmek istemitorm faydasi olmaz arkadasa rezil olurum dusuncesi
O hareketleri asla beceremiyorm el goz kordonasyon bende sifirrr asla beceremiyorm ayni anda birden fazla is yapamiyorm
Sizce gdip deneyeyim.mi yine de
Youtube da milyonalrca spor videosu var beginner seviyesinden başlarsınız, vucudunuz alisinca salona gidersiniz. Hic spor gecmisiniz yoksa gidince 45 dk kosu bandi 10 dk eliptik yazacaklar onlari da yuruyus olarak kendiniz yapabilirsiniz, onemli olan spor disiplini olusturmak salona gitmek şart değil

Kendime guvebim sifir becerim sifir baslamaktan degil rezil olmaktan korkuyotm
yok yaaa olur mu tak kulaklığını bak işine gem hareketleri yapamadan demek istediğin grup dersleri mi başta onları yapma kardiyo yaparsın aletleri çalışırsın. alışınca da grup derslerine girersin ben doğumu bekliyorum. 3 haftam kaldı 100 e yaklaştım neredeyse bir an önce başlama hayalindeyim 😅😅

Bence spor salonu evde yeterince disiplini sağlayamayan insanlar için bir fırsat. Ben evde yapamıyorum mesela. Yok çocuktu yok ev işiydi derken gün bitiyor. Son altı ayda haftada üç gün pilates yaptım, mekana gittim. Ama gör nasıl bir koştur koştur, gene de bırakmadım. Çok faydasını gördüm. Bu süreçte yediklerime de dikkat ettim, bir dönem kalori saydım. Ve orada 2,5 kg verdim, hiç ama hiç aç kalmadım üstelik. Bence dediğim gibi bu durum biraz sizin disiplin anlayışınızla alakalı. Online spor yapabilirsiniz, başka arkadaşın dediği gibi leslie yapabilirsiniz, Instagram üzerinde bazı hocalar ücretsiz seriler paylaşıyor, bunlara katılabilirsiniz. Yani seçenek bol aslında, size uyanı bulmanız lazım. Bir de koordinasyon geliştirilebilen Bir şey, evde kendiniz deneye deneye başarabilirsiniz emin olun. Kendinize hiç güveniniz yoksa aletli pilates yapın, o daha kolay. Çok basit hareketleri var, o yüzden rahatlıkla yaparsınız diye düşünüyorum
Aslnda bi kdz boslarsam sanki drvam ettiremem gibi histe var bir ay gidip denesem mi

Spor salonunda çalışmak belki daha zor gelebilir ancak grup olarak pilates derslerine yazılırsanız hem temelden öğrenerek başlarsınız aslar zor hareketlerle başlatılmazsınız hem de gitmek için kendinize diğer arkadaşlar bahane olur ve spor salonuna göre biraz daha uygun fiyatlı olabilir.
Arkadasim salona gidelim diyo

Daha önce spır geçmişiniz ve disiplininiz yoksa evde biraz zorlanabilirsiniz. Artık youtubeda ya da uygulamalarda evde kendi başınıza spor yapmanıza yardımcı olabilecek çok başarılı seçenek var ama sakatlanmamak ya da kaş yapayım derken göz çıkarmamak adına biraz dikkatli olmanızı öneririm. Sporla hiç aranız yoksa yüksek tempolu açık hava yürüyüşleri de kalori yakmak için iyi bir seçenek olabilir.
1 ay kendims sans mi versdm

yok yaaa olur mu tak kulaklığını bak işine gem hareketleri yapamadan demek istediğin grup dersleri mi başta onları yapma kardiyo yaparsın aletleri çalışırsın. alışınca da grup derslerine girersin ben doğumu bekliyorum. 3 haftam kaldı 100 e yaklaştım neredeyse bir an önce başlama hayalindeyim 😅😅
Za
Saglicakla kucaginiza alin yavrunuzu ben tembel insanim en azindan baslarsam gitmdm gerek dusuncesj dd olur en azindan 1 ay deneyeym

Ben cok kilolu bir kadinim arkadasta spor salonuna yazilalim diyor ama halkegitim de kursa gidiyorm oglumu okula gotur getir yapiyorm ustelik oglumun da hsonu jimnastik kursu var
Kpss hazorlanmak icin kisitli vaktim oluyo temizlik yemek vs ayrica oglumla yalnz yasadigim icin alisveris fatiralar disari.isleri de bana ait
Diger sorunum ben cok beceriksiz bir insanim asla hareketleri yapamiyorm o yuzden de gitmek istemitorm faydasi olmaz arkadasa rezil olurum dusuncesi
O hareketleri asla beceremiyorm el goz kordonasyon bende sifirrr asla beceremiyorm ayni anda birden fazla is yapamiyorm
Sizce gdip deneyeyim.mi yine de
Hergün bir saat iyi bir yürüyüş yeter

Tesekkur ederim 94 kiloyum cok fazla va
Olsun hic dert etmeyin, hem benim bildigim ne kadar fazla kilo o kadar verme sureci hızlı ilerliyor. Birde benim cok fayda gordugum diyetisyen esliginde whatsapp zayiflama gruplari var. Gecen Agustos ayindaydi sanirim 3 hafta icin 400 kusur tl odemistim. Bugun ne kadar bilmiyorum.
Hastaliklarinizi, olculerinizi vs yaziyorsunuz sonra liste ile bi whatsapp gruba aliniyorsunuz. Her ogunun fotosunu atiyorsunuz gruba.
Herkes o grupta ayni amaci güttüğü icin motive edici oluyor. Dilerseniz ozel msj atabilirsiniz insta sayfasınin ismini verebilirim. Kolay gelsin 🌸

Aslnda bi kdz boslarsam sanki drvam ettiremem gibi histe var bir ay gidip denesem mi

Bence 1 ay denenebilir bir şey. Spor salonu ile hedefiniz ne olacak? Bu da önemli. Spor yapmayı bilmeyen biri salona gidip fayda sağlayamayabilir. Çünkü her ne kadar basit gibi gelse de o aletleri kullanmayı bilmek gerekiyor. 6 ay Reformer yaptım. Bir hareketin tam olarak nasıl yapılacağını öğrenmem zaman aldı. Deneye deneye buldum. Evet hoca gösterdi, yanlışımı düzeltti ama atıyorum iç bacak çalışan bir harekette iç bacaklarımda herhangi bir acıma ya da çalıştığına dair bir his olmuyordu. Sonradan o hareketi deneye deneye iç bacak kaslarının hangi pozisyonda daha iyi çalıştığını anladım mesela. İki kişilik gruptu bizim, hoca da birebir ilgileniyordu. Ama spor salonlarında öyle değil. Hocayı yakalayabiliyorsan soru soruyorsun ki genelde de yakalayamıyorsun zaten. Kalabalık oluyor. Bir de sonuçta pt değil (özel ders hocası), her seferinde birebir ilgilenmesi mümkün değil.

Bence 1 ay denenebilir bir şey. Spor salonu ile hedefiniz ne olacak? Bu da önemli. Spor yapmayı bilmeyen biri salona gidip fayda sağlayamayabilir. Çünkü her ne kadar basit gibi gelse de o aletleri kullanmayı bilmek gerekiyor. 6 ay Reformer yaptım. Bir hareketin tam olarak nasıl yapılacağını öğrenmem zaman aldı. Deneye deneye buldum. Evet hoca gösterdi, yanlışımı düzeltti ama atıyorum iç bacak çalışan bir harekette iç bacaklarımda herhangi bir acıma ya da çalıştığına dair bir his olmuyordu. Sonradan o hareketi deneye deneye iç bacak kaslarının hangi pozisyonda daha iyi çalıştığını anladım mesela. İki kişilik gruptu bizim, hoca da birebir ilgileniyordu. Ama spor salonlarında öyle değil. Hocayı yakalayabiliyorsan soru soruyorsun ki genelde de yakalayamıyorsun zaten. Kalabalık oluyor. Bir de sonuçta pt değil (özel ders hocası), her seferinde birebir ilgilenmesi mümkün değil.
Peki ne yapmali cok kilo aldm bi sekilde vermem lazim ozel spor kocu da alacak maddiyatim yok ackcasi becerimde yok

Olsun hic dert etmeyin, hem benim bildigim ne kadar fazla kilo o kadar verme sureci hızlı ilerliyor. Birde benim cok fayda gordugum diyetisyen esliginde whatsapp zayiflama gruplari var. Gecen Agustos ayindaydi sanirim 3 hafta icin 400 kusur tl odemistim. Bugun ne kadar bilmiyorum.
Hastaliklarinizi, olculerinizi vs yaziyorsunuz sonra liste ile bi whatsapp gruba aliniyorsunuz. Her ogunun fotosunu atiyorsunuz gruba.
Herkes o grupta ayni amaci güttüğü icin motive edici oluyor. Dilerseniz ozel msj atabilirsiniz insta sayfasınin ismini verebilirim. Kolay gelsin 🌸
Tsk ederim deneyeyom bi dahiliye uzmanina da goruncem

Hergün spor yapılmaz ki ozaman hergün yürüyüşe çıkın paranız gitmesin bari
Yoo yapılır kim diyor bunu :) her gün aynı spor yapilmaz aynı böyle mesela ama istersen her gün farkli farklı bolgeler yapilir haftada 6 gün yapiyorum bazen 7 gün.
Konu sahibi arkadaşım kimse anasının karnında spor yapmayi öğrenmiyor benim hayatimda sporum s si yoktu 2 senede hoca kıvamina geldim ;) ha şunuda söylim bu zamanda evde de spor gayet güzel yapilir simdi herşey her bilgi elinin altinda yeterki başlamak iste gerisi gelir

Back