Spor İle Sağlıksız Yaşama Son! Popo bacak kol basen göbek bel EGZERSİZLERİ ''

Paylaşımlar size ve vücut' unuza yardımcı oluyor mu?

• Ankete Katılan
    87
kızlar haftasonu yapamıyorum nısanlımla oluyoruz ve bugun salı oldu ama toparlayamadım dun bı yarım saatçik yaptım bugun hıc yapasım yok yaa motıve edın benıııı hevesımı kaybetmek ıstemıyorum:18:

Wuhuu Taşşş taşş

Eklentiler

• $1.jpg
    24,8 KB · Görüntüleme: 57
  • $2.jpg
    26,7 KB · Görüntüleme: 55
  • $3.jpg
    23,3 KB · Görüntüleme: 51
  • $4.jpg
    29,7 KB · Görüntüleme: 51
  • $5.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 56
  • $1000141_399857026790374_1799069103_n.jpg
    17,4 KB · Görüntüleme: 793
  • $1011536_404921436283933_273204256_n.jpg
    33 KB · Görüntüleme: 36
ayyyy bu sıcaklarda pek uğraşamıyorum eskisi gibi..
ama bu totoları gördükçe coşasım geliyor

hem sıcak hem oruç bende yapamıyorum ama dediğin gibi bunları görünce
söz veriyorum kendime bayramdan sonra çok fena yapacağım

Çiğdemcm bu topikte yasak benim dışım da kimsenin video paylaşması :)) PRogramlar falan kafa karışmasın. :))

dünden beri ilk sayfadan 127. sayfaya kadar baktım hepsini bn önce squats yaptım 3 gün sonra squatsın popoyu birazda olsa büyüttiügünü ögrendim ve bıraktım sonra jilliana başladım ama o çok yoruyor ya sizce devam etmeli miyim bacaklarımı inceltmek istiyorum :)

Canım kesinlikle jillaya devam et bacak inceltyor jilla. bölgesel programımızı da dene ama çok işe yarıyor bende

Günaydın kızlar

yabancı bir kaynaktan çok şok bilgiler elde ettim Öğleden sonra paylaşacağımm

YANLIŞ – 1 : Bir kilometre koşularak yakılan kalori miktarı bir kilometre yürümeyle yakılan kalori miktarından fazladır.
GERÇEK - 1 : Aşağıda çeşitli aktif hareketlerle 10 dakikada yakılan kalori miktarları verilmiştir. Örneğin saatte 3.5 mil hızla yürüyen 55 kg.lık bir bayan 10 dakikada 45 kalori yakmaktadır. Bu hesaba göre bu hızla bir saat (60 dakika) yürüyen bu bayan 3.5 mil yol kat ederek toplam 45x6=270 kalori yakar. Aynı bayan saatte 6 mil hızla koşarsa 10 dakikada 77 kalori yakmaktadır. Bu bayan, bu hızla 10 dakika değil de, bir saat (60 dakika) koşarsa 6 mil yol kat ederek toplam 77x6=462 kalori yakacaktır. Bu hesaba göre koşarak bir saatte daha fazla kalori yakıldığı doğrudur. Ancak bir saatlik aynı sürede yürüyüşte 3.5 mil, koşuda ise 6 mil yol kat edilmektedir. Koşuda yakılan kaloriyi kat edilen yol olan 6 mile bölersek, bir mil koşularak kaç kalori yakıldığını bulabiliriz. Bir mil mesafe koşularak 462/6=77 kalori yakılmaktadır. Koşu sadece 3.5 mil sürseydi yakılan kalori 77x3.5=270 kalori olacaktı. Yukarıda verilen bilgileri tekrar gözden geçirirseniz 3.5 mil yürüyerek de aynı miktarda kalori yakıldığını göreceksiniz. Şüphesiz koşuyorsanız aynı mesafeyi, yürümeye göre daha kısa bir sürede kat edersiniz. Koşarak aynı sürede daha fazla kalori yakarsınız, ama aynı sürede daha fazla yol kat etmiş de olursunuz.
10 Dakikada Ne Kadar Kalori Yakarım?
Faaliyet & Kalori / 10 dakika
55 Kg Bayan
77 Kg Erkek
Yürümek (3.50 mil/sa)4559
Koşmak (6.00 mil/sa)77101
Koşmak (8.75 mil/sa)113148
Futbol Oynamak76102
Basketbol Oynamak77106
Voleybol Oynamak2839
Tenis Oynamak (tekler)6181
Yüzmek (sırtüstü)95130
Yüzmek (serbest)91125
Yüzmek (kurbağalama)87120
Yüzmek (kelebek)95130
Yüzmek (yan)6890
Yüzmek (su içinde yürümek)3548
Bisiklete Binmek (5.5 mil/sa)3649
Bisiklete Binmek (9.4 mil/sa)5674
Dans Egzersizleri (Aerobik Egzersiz)87115
Step Aerobik (10cm. Step)4866
Step Aerobik (15cm. Step)5880
Step Aerobik (20cm. Step)6792
Step Aerobik (25cm. Step)75104
YANLIŞ – 2 : Bazı kolay spor aletleri, günde 3 veya 4 dakika çalışılarak, diğer egzersizlere göre daha fazla kalori yakabileceğimiz vaat ediyor.
GERÇEK - 2 : Çoğu kişi farklı egzersizlerde ne kadar kalori yaktığıyla ilgili çeşitli yanlışlara düşmektedir. Sanırım yukarıdaki tablo bu duruma biraz olsun ışık tutuyor. Çok kısa sürede kolay hareketlerle çok fazla kalori yaktırdığını iddia eden aletler sizi yanıltmasın. Kalori harcama miktarı, egzersizlerin sizi yorma oranına göre değer almaktadır. Hareketler kolaysa ve sizi fazla yormuyorsa, bunun anlamı az kalori yakıyorsunuz demektir.
YANLIŞ – 3 : Zayıflamak için haftada iki veya üç kere 30 dakikalık egzersizler yapmak yeterlidir.
GERÇEK - 3 : Hareketsiz durmak yerine az da olsa spor yapmak kesinlikle daha iyidir. Ancak haftada iki veya üç kere 30 dakikalık egzersizler yeterli değildir. Vücudumuz aktif oldukça daha sağlıklı, daha çevik, daha enerjik ve daha sağlıklı olmaktadır. Dolayısı ile az da olsa her gün spor yapmak tercih edilmelidir. Ayrıca spor yapmak metabolizmanızı da hızlandırmaktadır, ki hızlı
bir metabolizma siz dinlenirken de daha hızlı bir şekilde kalori yakmanızı sağlamaktadır. Özet olarak her gün 30 ila 45 dakika aerobik egzersiz yapmanızı, bunun yanında haftada iki gün de ağırlık çalışmanızı tavsiye ediyorum.
YANLIŞ – 4 : Vücudun belli bir bölgesini hedef alan egzersizler vücudun o bölgesindeki yağların yakılmasını sağlar.
GERÇEK - 4 : Vücudunuzdaki yağları bölgesel olarak yakmanız mümkün değildir. Örneğin sadece karın kaslarını çalıştıran bir aletle karın kaslarınızdaki yayları yakamazsınız.
YANLIŞ – 5 : Aç karna yapılan spor daha fazla kalori yakılmasını sağlar.
GERÇEK - 5 : Spor yaparken aç olmak kalori yakma miktarınızı kesinlikle etkilemez. Aksine, aç karna yapılan bir spor halsizlikten dolayı kalori yakma miktarınızı kısıtlar. Bundan yemek yedikten ve midenizi doldurduktan sonra spor yapın gibi bir sonuç çıkartmayın. Örneğin sabahleyin spor yapacaksanız, en azından biraz meyve suyu içmek faydalı olacaktır.
YANLIŞ – 6 : Bir kilo almaya başladınız mı zayıflayamazsınız.
GERÇEK - 6 : İstediğiniz kadar hızlı olmasa da diyet ile yavaş, yavaş zayıflarsınız. Kilo alma işlemi aylara, hatta bir yıl gibi geniş bir zamana dağıldığı halde, her nedense insan zayıflama isteğinin bir veya iki hafta gibi kısa bir sürede hızlı bir şekilde gerçekleşmesini ister. Şüphesiz hızlı kilo vermek hem sağlıksızdır, hem de çok zordur. Hızlı verilen kilo maalesef hızla da geri alınmaktadır. Kilo verebileceğinize inanmak bu işi gerçekleştirmeniz için en önemli adımdır. Çeşitli diyet ve zayıflama vaatleriyle kesinlikle oradan oraya sürüklenmeyin. Bir onu, bir bunu denemeye kalkmayın. Tutarlı olun. Hem sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinin, hem de günlük olarak spor yapın.

Artık sizinle özdeşleşen; ‘Pilates ameliyatsız liposuction’dir’ cümlesi doğru mu?
İnsanların liposuction yaptırma nedeni vucutlarında bir türlü eritemedikleri, inceletemedikleri bölgelerden kurtulma isteği ve biliyoruz ki liposuction sonrası belirli bir kilo kaybı da olmaz. İşte, pilates bu bunun ameliyat olmadan sporla yapılan çeşidi. Pilates, gözünüzü rahatsız eden fazlalıkları, çıkıntıları, sarkmaları sanki bıçak ile kesilmiş gibi yok eder.

Pilates kas yapar mı?
Kas yapma diye bir olay yok çünkü her insanın doğumuyla birlikte kas sayısı 640 civarı, bu hiçbir şekilde sayı olarak artmaz. Kas ile yağ arasında da amansız bir savaş vardır. Az hareket etmeye başlayınca, buna dengesiz beslenme de eklenince vucudumuzdaki kas yoğunluğu azalıp vücutta yağlanma başlar. Bu durumda pilates tembelleşmiş ve kullanılmayan kasları harekete geçiriyor, kaslar kullanılmaya başlayınca metabolizma hızlanıyor ve yağ yakılıyor.
Sadece pilates yapmak yeterli olur mu?
Sadece pilates yapmak yetmez, en doğrusu haftada iki, üç kez 40-45 dakika pilates yapmaktır ama bu her gün üst üste olmamalı çünkü hızlı ve güvenli bir şekilde forma girebilmek için kasları devamlı şaşırtmak gerekir. Temel kural şu! Arada başka spor çeşidi yapmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…