Spor-Beslenme ile İlgili Her Sorunuzu Cevaplarım

Ama sonuçta genetik diye bir olay var. Yani nasıl saçlarınız, gözleriniz farklıysa kas yapınız, metabolizma hızınız, iskelet yapınız da farklı. Ama biz sporla bunu büyük oranda geliştirebiliyoruz. Sizin de başka konularda o kuzeninize göre iyi yönleriniz vardır mutlaka. Hem moralinizi bozmayın istediğiniz olay zor bir şey değil. Düzenli spor + düzenli beslenme = Güzel bir vücut

Elimde olmadan spora ara verdim diyelim ki o zaman eski halime geri dönerim bildigim kadarıyla . :26:

Elimde olmadan spora ara verdim diyelim ki o zaman eski halime geri dönerim bildigim kadarıyla . :26:

Bu soruyu sorduğunuz iyi oldu, ben de açıklayayım.
1-Öncelikle bu ''geyik'' spor yapmaya üşenenlerin kendilerini rahatlatmak için uydurduğu bir olaydır.
2-Spor yaparken harcadığınız bir kalori var sonuçta ve siz sporu bıraktığınız halde aynı kaloriyi alırsanız doğal olarak o ekstra kaloriyi vücudunuz yağ olarak depolayacaktır.
3-İnsan vücudu öyle yaratılmış ki aldığınız fazla kaloriyi hemen yağ olarak (kötü günler için ) depolar. Veya az kalori alırsanız da zayıflar.
4-Belli bir dönem de olsa spor yapmış insan bırakıp tekrar başadığında bile yine hiç spor yapmamış bir insandan daha kolay forma girecektir.
5-Spora daha başlamadan bırakmayı düşünmek bana biraz gerçekçi gelmiyor. Mesela saçlarımızı tarayınca da ertesi gün bozuluyor belki ama biz yine de tarıyoruz :)
6-Bu geyik erkeklerde de var: Body yapacakmış ama bırakınca sarkıyormuş da ondan yapmıyornuş Yeme beni

İcim rahatlattın acıkladıgın icin tesekkür ederim.
Ben 1 haftadır evde de sürekli egzersizler yapıyorum. (Mekik+ basen+kalca) vücudumun agrıdıgını hissediyorum bu iyiye isaretti sanırım.

Son düzenleme:
Merhaba Haticedeniz hn,Bir soruda ben sorayım size.boyum 172 kilom 81. 3 hafta oldu diyete başlayalı. 85 ile başlamıştım. spora da başladım b-fite gidiyorum. Haftada 6 gün gitmeye özen gösteriyorum.lakin son 10 gündür gidemedim rahatsızdım. kilom 1 haftadır sabit kaldı 100 gr bile gitmiyor. bu eşikten nasıl geçerim. birde amacım 60 kilo olmak ne kadar zamanda gelmek makul olur bu kiloya ve benim iç bacak ve göbekte çok sorunum var bunları nasıl eritirim... evde ayrıca taebo ve leslie videolarım var :)yardımcı olursanız çok sevinirim.

selamlar 80 kilodan 60 kiloya bence 12-15 ayda düşmek sağlıklı olur. daha çabuk kilo vermeye çalışmayın. Arasıra eşikler olacaktır bunun için vücudu şaşırtmanız gerekir, mesela 10-15 günde bir falan bir gün çok fazla hiç yemediğiniz şeylerden yiyin. Çünkü sürekli sıkarsanız beslenmeyi bir müddet sonra kilo vermeniz durur. Bunun yanında genel kurallar:sık sık ve az beslenin, bol hareket edin.

Merhaba.benimde bir kaç sorum olucaktı.doğum yapalı 7 oldu.hamilelikten önceki kilom 49 du.şu anda 56 kiloyum.boyumda 155.normal mi sizce.yoksa bir kaç kilo daha vermelemiyim.asıl sorunsa herkste olduğu gibi göbek.göbeğim hala 6 aylık gibi duruyo.çok üzülüyorum.evde kendim plates filan yapıyordum arada sırada.ama malum çocukla çokta düzenli olmuyor.bu hafta spor salonuna başladım.haftada 3 gün bir gün step bir gün aerobic bir günde plates yapıcaz.yarın 3. günüm olucak.sizce yeterli olurmu???bana çok az gibi geliyor.ama evdede takviye yapamıyorum

Merhaba canım..
Ben 3 haftadır spor yapıyorum yani kendimce belirli egzersizler. Hergün düzenli olarak yapıyorum hatta bazen günde bir kac kez yaptıgım da oluyor. 1-2 kilo vermek ve sıkılasmak icin. Aynı zaman da dengeli ve saglıklı beslenmeye calısıyorum aksam belirli bir saatten sonra yemek yemiyorum , ekmek bir kac dilim yiyorum , tuz kullanmıyorum , bol su iciyorum kahvaltı yapmazdım artık yapıyorum. Ama su kadar gün oldu bende cok ufakk bir degisiklik söz konusu.. Bu sekilde yapan insanları okuyorum forum da 1-2 kilo veriyor..
Her insanın bünyesi bir degildir elbette ama normalde zaten hemen kilo alabilen bir insan degilimdir. O yüzden zaten bu saskınlıgım..

Bugün görenler iyisin kilo almıssın gibi laflar ettiler sok oldum.. Dikkat etmedigim de bile almıyordum.

Moralim cok bozuldu ben nerde yanlıs yapıyorum kii.. :26:

Son düzenleme:

selamlar siz sorunun cozumunu zaten bulmussunuz. kılonuzun normal olup olmadığına kendınız karar vermelısınız. onemlı olan sızın mutlu olmanız. kılo vermek ıstıyorsanız harcadığınızdan az kalorı almanız lazım. spora devam. haftada 3 gun gayet guzel.

oncelıkle ınsanlara kulak asmayın. kendınıze bakın. yaptıgınız calısmalar guzel. daha fazla kılo vermek ıcın ise aldığınız kalorıyı bıraz daha azaltın ve de sabredın. kılosu cok olanlar sızden daha fazla kılo verecektır elbette. ama oncemlı olan en kısa surede cok kılo vermek degıl. verdıgınız kılonun kalıcı olması ve kılo verdıkten sonra da guzel bır formunuzun olmasıdır.

merhabalar ben yürüyüşe 10 gün oldu başlayalı 30-40 dk yapıyorum günlük 2 gündürde 20 dk leslie yapıyorum kafam karıştı benim kilomda bu kadar spor çokmu sonra kilo veremediğin zaman spor yaparsın falan deniyor yürüyüşle karnım toplanırmı 4-4.5 -5 de yürüyüş tempom kafam karışık yani yanlızca 40 dk yürüyüşmü yapsam ??

yaptığınız spor bence normal. Yürüyüşten sonra eve geldiğinizde bir de evde karın egzersizleri yapın. Bunları internetten bulabılırsınız. Beslenmenizi amacınıza göre ayarlayın. Kilo vermek istiyorsanız kaloriyi azaltın, kilo almak istiyorsanız arttırın.Kilom aynı kalsın sadece sıkılaşayım diyorsanız da aynen devam.

Canım inan deniyorum ama olmuyor kız kardesim daha 2 gün önce cok zayıfladın zayıfsın diyordu ben sehir dısında okuyorum .. Eve geldim simdi daha düzenli besleniyorum ve az yiyorum üstüne bir de bir sürü egzersiz yapıyorum kilo vermesem bile korumam lazım ama kardesim bana bugün smuwila kilo almıssın dedi.

2 gün önce zayıfken simdi nasıl hemen kilo aldım kafama takıyorum ister istemez.
Tesekkürler.

1 ,2 gunde vücudunuzda öyle buyuk değişiklikler olmaz. onlar muhtemelen giydiğiniz kıyafetlerdendir. Bir de bayanların laf olsun diye konuşmalarındadır. dediğim gibi siz beslenmeyi ve sporunuzu amacınıza göre ayarlayın yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…