• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SPK snav

minish 21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
826
6
96
Bursa
merhaba kızlar işletme son sınıfa geçtim ve ocak ayı sermaye piyasası sınavlarına (spk) girmek istiyorum daha önce girmiş olan warmı...bana hangi düzeyden başlamayı tavsiye edersiniz??

o nasıl bir sınav ne oluyor kazanınca canım biraz bahsedermisin merak ettim
bende işletmeye başlamayı düşünüyorum da ilerde faydası olurmu diye merak ettim

Sınav, sermaye piyasasında çalışmak isteyen (Bankalar, Aracı Kurumlar gibi) fakülte mezunlarının girmesi gerekli olan bir sınavdır. Lisan almayanların sermaye piyasasında çalışmaları mümkün değildir. Sınava girmek için mutlaka bir kurumda çalışmak gerekmemektedir. Fakülte mezunları sınava girebilirler. Lisan alanların ilgili kurumlarda iş bulma şansları oldukça artmaktadır.Sınavların genel amacı, gayrimenkul değerleme uzmanı, kredi derecelendirme uzmanı, kurumsal yönetim derecelendirme uzmanı, bağımsız denetçi, bağımsız denetim kuruluşunu temsil ve ilzama yetkili yönetici ile konut değerleme uzmanı olarak çalışanların mesleki yeterliliklerini , bilgi ve tecrübelerini gösterir lisans belgesi verilmesidir.

Lisans türleri ise şöyledir;
Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Lisansı
Takas ve Operasyon Sorumlusu Lisansı
Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı
Türev Araçlar Lisansı
Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı
Kredi Derecelendirme Uzmanlığı Lisansı
Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı Lisansı
Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Lisansı
Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı

iktisat işletme gici bölümler için faydalı olabileceğini düşünüyorum kızlar bi araştırın isterseniz derim ben....bir kaç gündür bende araştırıyorum.bakalım daha neler bulucam.

ben işletme mezunuyum benim mesleğimle ilgili olduğundan bağımsız denetim sınavına giricem ben de spk nın.
sen hangi sektörde çalışıyosun cnm ?

merhaba kızlar bende işletme mezunuyum ve bende ocaktaki spk bağımsız denetim sınavına gircem...elissaa sen hazırlanmaya başladınmı bu sınav için??

ben daha mezun değilim son sınıfa geçtim.ama bilgiler tazeken bu lisans belgemi almak istiyorum...araştırıyorum ocak sınavına hazırlanmayı düşünüyorum bende ama temel düzey ve ileri düzey war hangisi tavsiye edersiniz?

merhaba kızlar bende işletme mezunuyum ve bende ocaktaki spk bağımsız denetim sınavına gircem...elissaa sen hazırlanmaya başladınmı bu sınav için??

hayır cnm henüz hazırlanmaya başlamadım ne yazıkki
önümde yoğun bir sınav maratonu var
ocak sınavında pek iddalı olamıycam sanırım
farzedelimki ocak sınavında bütün derslerden başarılı olduk
peki ya bundan sonrası nasıl olucak? Spk nın kılavuzunda 2 yıllık denetim firmasında edinilmesi gereken tecrübeden bahsediliyor.
Bana mali müşavirlikteki stajı anımsattı bu durum. Yani bu sınav kazanıldıktan sonra spk bağımsız denetçilik ünvanını hemen vermiyolar bize anladığım kadarıyla.

ben daha mezun değilim son sınıfa geçtim.ama bilgiler tazeken bu lisans belgemi almak istiyorum...araştırıyorum ocak sınavına hazırlanmayı düşünüyorum bende ama temel düzey ve ileri düzey war hangisi tavsiye edersiniz?

canım tabiki ileri düzey alman daha iyi olur zaten bi kaç ders ekli sadece almışken ilei almakta fayda var..ama yanılmıyorsam ileri belgesini alabilmen için mezun olman gerekiyor ki sen de 4e geçmişsin sınavların 2 sene geçerliliği var yai almışken ileri al temeli az çok herkes alır..

slm bende bu sınavı sadece duydum ama nedir ne değildir bilmiyorum yaş sınırı ve sınava girme koşulları yılda kaç kez yapıldığı konusunu bilen arkadaşlar varsa yardım edebilirlermi birde hangi kitaplara çalışıyorsunuz şimdiden teşekkür ederim a.s.

Ya arkdşlar bende ingilizce işletme öğrencisiyim 2. sınıfa geçtim belki daha erken benm için ama tam olarak nas bişi oluo bu? nerden çalışıosunuz ve soruları fln nasıl işletme - iktisat bölüm derslerinden oluyor herhalde sınav ??

arkadaşım ben 2yıllıl mezunum ve şuan iktisat 3teyim girmem için bi sakınca yok dimi. başvurular ne zaman:nazar:

Back
X