Spiral kullanan var mı?

Cervical cap - Wikipedia
bu şekilde bir makale buldum. çok ilglinç ilk çağlardan beri varmış bu yöntem.

ben kullanmadım hap kullandım sadece. iğne koruma oranlarının düşük olduğunu duymuştum ama emin değilim.
Bilgi için teşekkür ederim.
Ne kadar düşük? Mesela hem iğne hem spiral olsa iyi korur mu?

İğnelerin çok yan etkisi var onu biliyorum ama deri altı uygulamayı yaptıran tanıdığım yok maalesef, ama hapla aralarında çok fark yok hormon açısından, hap daha avantajlı onlara bakarak yan etkisini gördüğünde marka değiştirir ya da bırakırsın, onlar öyle değil
Teşekkür ederim. İğneler bana daha pratik geliyor. 3 ayda bir yaptır gitsin kafan rahat gibi.. peki ciddi yan etkiler mi oluyor iğnede?

Teşekkür ederim. İğneler bana daha pratik geliyor. 3 ayda bir yaptır gitsin kafan rahat gibi.. peki ciddi yan etkiler mi oluyor iğnede?
Burada adet düzensizliği ve her birliktelik sonrası lekelenme yaşadığını söyleyen çok insana rast geldim ama bunlar bünyeden bünyeye değişen şeyler siz size uygun geleni deneyin

Bu doğum kontrol yöntemlerinin hepsi kendi başına %98-99 koruyuculuğa sahiptir, kombin yapmanıza gerek yoktur.
Bu yaptığınız evi çamaşır suyu ve tuz ruhu karışımıyla temizleyip daha temiz oldu demek gibi bir şey, hani mikrobun da canı var bir deterjanla ölüyor ikisini karıştırmanın ekstra bir kazancı yok. Öyle düşünün.

Bu doğum kontrol yöntemlerinin hepsi kendi başına %98-99 koruyuculuğa sahiptir, kombin yapmanıza gerek yoktur.
Bu yaptığınız evi çamaşır suyu ve tuz ruhu karışımıyla temizleyip daha temiz oldu demek gibi bir şey, hani mikrobun da canı var bir deterjanla ölüyor ikisini karıştırmanın ekstra bir kazancı yok. Öyle düşünün.
Yorumunuz ilginç geldi ve bilmediğim için soruyorum. Bir arkadaşım spiralle hamile kaldı. Ekstradan iğnede vurulsa gene hamile kalır mıydı yani?

Yorumunuz ilginç geldi ve bilmediğim için soruyorum. Bir arkadaşım spiralle hamile kaldı. Ekstradan iğnede vurulsa gene hamile kalır mıydı yani?
Arkadaşınızın spirali kaymış ve hamile kalmış, hap kullanıp hamile kalan da var ama bunlar oranlara baktığınızda sadece %1, bir ameliyat sırasında ölme olasılığınız spiralle hamile kalma olasılığınızdan daha yüksektir. Tek bir korunma yöntemi yeterlidir. Bu yöntemlerin hepsi tek başına kullanılmak içindir. İlla ki çift yöntem diyorsanız hormonlu spiral kullanın, iğnenin yan etkilerinden korunma şansınız yok çünkü bir defa bünyeye girince süresi dolana kadar kanınızda dolaşır, diğer bütün yöntemlerde yan etki görmeye başladığınız anda sonlandırma şansınız vardır.

Bende de spiral var ama tek başına yeterli bulmuyoruz ,kayma riskine karşı eşim de korunuyor,
Spiral bende lekelenme yaptı, ilk aylar daha sık lekelenme oluyordu sonradan azaldı ara ara lekelenme olabiliyor

benim eski aklıma geldi hem hap kullanıyordum hem de o prezervatif takıyordu. nasıl bir korkuysa

aynı anda birden fazla doğum kontrol yöntemi kullanılmaz canım. birine iğne iyi gelir başkasına spiral %1 gebelik ihtimaline de her zaman hazır bulunmak lazım tabi.

spiral bana hiç güvenli gelmiyor, spiralle korunurken hamile kalana kendi çevremde bile çok şahit oldum.hele bir arkadaşımın annesi o şekilde hamile kaldı ve 8 aylık hamileyken bebeğin ölümüne sebep oldu.çok etkilenmiştim o olaydan.
Doğum kontrol haplaruyla iğneyle ve kondomla hamile kalan da var hepsinde dusukte olsa ihtimal var

22 yıllık evliyim 4 kez taktırdım ve çok memnunum diğer korunma yolları, bana ve eşime göre değil

Bazıları sağlıksız diyerek kafamı karıştırdı kullanan deneyimi olanlar siz ne dersiniz ileri de sorun oluyor mu gerçekten?
Tam 12 yıl kaldı bende sprial her yıl rutin kontrolüme gittim ama bir sorun yaşamdım tabi bu işin görünen kısmıydı...çıkarttırdıktan sonra anladimki bayağı zarar vermiş bana ...mesela 16 günde bir adet oluyordum neredeyse 8 gün falan sürüyordu...yüzümde tüylenmeler oldu zamanla...arada vajinal alındım oluyordu kokulu ilaç dahi geçirmiyordu...çıkartalı 3 yıl oldu şimdi âdetlerim 22 günde bir ve 5 gün sürüyor akıntım hiç yok tüyler içinde iğneli epilasyon yaptırıyorum bidaha taktırmam asla

X