Merak etme ikinciler daha bir seviliyor .Bende senin gibi zor olur düşüncesindeydim ama öyle olmadı şükür biraz bebeklikleri zor. Şöyle avantajın var beraber büyücekler sonra ilerde iyiki diceksin22 aylık oğlum var ve o doğduğundan beri spiral ile korunuyordum fakat dün hamile olduğumu öğrendim. Böyle bir şey nasıl olabilir aklım almıyor. Ben ikinci çocuğu düşünmüyordum. Oğlum büyüdükten sonra belki diyordum ama kesinlikle oğlum daha iki yaşına bile girmemişken planımda yoktu üstelik bende polikistik over var. Oğlumda bile korunmasız 1.5 yıl sürmüştü hamile kalmam şimdi nasıl oldu hala inanamıyorum. Bu bebeği istemiyorum. Hayal dahi edemiyorum başa çıkamam iki küçük çocukla yapımda yok benim. Ben oğlum ve kocam çok güzel bir düzen oluşturmuştuk oğlum çok uyumlu bir çocuk şimdi başka bir çocukla ona ve kendime ihanet etmişim gibi hissediyorum. Bu bebek için de üzülüyorum çünkü ona sevinemiyorum bile bu yüzden de vicdan yapıyorum. Doğurmak istemiyorum ama aldırmak da istemiyorum çünkü yapamam böyle bir şeyi sadece yıkılmış hissediyorum. Oğluma bakıp bakıp ağlayasım geliyor insanların ikinci çocukla her şeyin çığırından çıktığını söylemeleri de beni umutsuzluğa sürüklüyor üstelik ben hem çalışan hem de açıktan okuyan bir kadınım kendimden ödün vermek de istemiyorum biliyorum anne olmak isteyen niceleri var ama ben bunun için önlemimi almışken olması yıktı beni
Şunu da ekleyeyim ben eşime ikinci hamileliğini haber verirken sana bir haberim var ama iyi mi kötü mü bilmiyorum diye haber vermiştimTeşekkür ederim. İnşallah hayırlısı olur ve Allah beni benden iyi bilip kaldırabileceğim için vermiştir.
Ameliyat olup baglatıp da hamile kalan var hiçbir şey 100 de 100 korumuyor şans nasip işi bunlar bende plansız hamile kaldım polikistik over var aynı şeyi yaşadım sizin gibi hissettim hatta hareketleri hissedene kadar belki saglıksız kalbi durmuş olabilir vs gibi düşüncelerim bile oluyordu arada oglum 15 aylık hala meme emiyor çok da düşkündü psikolojik olarak çöktüm bi dönem ama sonra geçiyor o yani şuan o kadar yogun hissetmiyorum bu duyguları hala bu dünyaya 2. Bir çocuk getirmek istemiyorum herşey günden güne berbat hale gidiyor çünkü ama aldırmak hiçbir zaman tercihim olmaz ama şeye katılmıyorum 2. Çocukla herşey alt üst oldu vs bu herkeste olacak demek degil yaşam şekli eşin yardımı vs hepsi etkileyen şeyler 3 çocugu olan ablam açıktan lise üniversite bitirdi, okudugu bölüm harici hacamat egitimi aldı şuan farklı egitimler almaya da devam ediyor bende açıktan üniversite okuyorum çocuk engel degil o korkuyu atın aklınızdan 2. Çocuk ilk bebek için de iyi olacak kardeşler arasındaki bag güzeldir oyun arkadaşı hep yanında olacak gibi düşünün22 aylık oğlum var ve o doğduğundan beri spiral ile korunuyordum fakat dün hamile olduğumu öğrendim. Böyle bir şey nasıl olabilir aklım almıyor. Ben ikinci çocuğu düşünmüyordum. Oğlum büyüdükten sonra belki diyordum ama kesinlikle oğlum daha iki yaşına bile girmemişken planımda yoktu üstelik bende polikistik over var. Oğlumda bile korunmasız 1.5 yıl sürmüştü hamile kalmam şimdi nasıl oldu hala inanamıyorum. Bu bebeği istemiyorum. Hayal dahi edemiyorum başa çıkamam iki küçük çocukla yapımda yok benim. Ben oğlum ve kocam çok güzel bir düzen oluşturmuştuk oğlum çok uyumlu bir çocuk şimdi başka bir çocukla ona ve kendime ihanet etmişim gibi hissediyorum. Bu bebek için de üzülüyorum çünkü ona sevinemiyorum bile bu yüzden de vicdan yapıyorum. Doğurmak istemiyorum ama aldırmak da istemiyorum çünkü yapamam böyle bir şeyi sadece yıkılmış hissediyorum. Oğluma bakıp bakıp ağlayasım geliyor insanların ikinci çocukla her şeyin çığırından çıktığını söylemeleri de beni umutsuzluğa sürüklüyor üstelik ben hem çalışan hem de açıktan okuyan bir kadınım kendimden ödün vermek de istemiyorum biliyorum anne olmak isteyen niceleri var ama ben bunun için önlemimi almışken olması yıktı beni
Teşekkür ederim güzel temennileriniz için inşallah öyle olur oğlum gibi o da bize uyum sağlar ve iyi ki derim, ileride pişmanlık duyup ondan çıkarmayı asla istemem. Ya valla spiral ile hamile kalmak isteyen yoktur herhalde yaSizin ve aileniz için herşey daha güzel olur, yeni bebeğiniz ile daha da uyumlu olursunuz dilerim şahsen ben
Aldırmayı düşünmediğiniz için söyleyebiliyorum bunu inanıyorum ki çok seveceksiniz onu iyiki diyeceksiniz
Sprial ile hamile kalsam ne hoş olur diye bekliyordum ben
Şu an dediğim gibi oğlumdan başka bir çocuğu sevemezmişim gibi geliyor ama severim onu da içgüdüsel bir şey sonuçta zamana bıraktım. Bir de o bebeklik evreleri gözümü korkutuyor işte en çok 2.5 yaş ve yenidoğan bir bebek zor olacak ama atlatıcaz artık bir şekilde inşallahMerak etme ikinciler daha bir seviliyor .Bende senin gibi zor olur düşüncesindeydim ama öyle olmadı şükür biraz bebeklikleri zor. Şöyle avantajın var beraber büyücekler sonra ilerde iyiki diceksin
Benimki çok istiyordu oğlumda olduğu gibi kutuya patik ve testi koyup verdim sevindi dans etti hatta. Ben üzgün olmuş olsam da onun sevinecegini biliyordum bu yüzden güzelce haber vermek istedim ileride anı da kalsın diyeŞunu da ekleyeyim ben eşime ikinci hamileliğini haber verirken sana bir haberim var ama iyi mi kötü mü bilmiyorum diye haber vermiştim
İyi bari böyle hissediyorum diye vicdan azabı çekiyordum şu an o bebek bana çok uzak geliyor ve benimseyemedim zamanla alışır severim inşallah onu daİlk çocuğa ihanet etme hissi geçici ona takılmayın. Bunu çoğu anne gibi ben de yaşadım
Sevmez misin, bayilirsinİyi bari böyle hissediyorum diye vicdan azabı çekiyordum şu an o bebek bana çok uzak geliyor ve benimseyemedim zamanla alışır severim inşallah onu da
Ya öyle mi yani ben tekrar böyle bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum ben 2 yol kullansam hap, iğne spiral eşim de korunsa yine de olabilir mi? Bu doğumdan sonra öyle birden fazla yolu denemeyi planlıyordum ben umarım tekrar olmaz. Bunu dile getirmekten çekiniyordum ama benim de aklımdan geçiyor belki dış gebeliktir daha kalp atışının duyulmasına 2 hafta var belki düşer vs diye. Sanki hayal gibi geliyor doğmayacakmış gibi geliyor ama bu fikri silmeye de çalışıyorum çünkü Allahın gücüne gidip cezalandırılmak istemem yine de sağlıkla doğsun inşallah. O durumlar beni de düşündürüyor bu ekonomik sıkıntılar, savaş, korona yani dünya bu haldeyken de hiç aklımda yoktu da nasip işte. Umarım biz de rahat atlatabilenlerden oluruz ve kolay alışırız ve başa çıkarız 2 çocuklu hayata. Size de başarılar dilerim umarım ben de işimden ve eğitimimden geri kalmak zorunda kalmadan yaşarım bu süreciAmeliyat olup baglatıp da hamile kalan var hiçbir şey 100 de 100 korumuyor şans nasip işi bunlar bende plansız hamile kaldım polikistik over var aynı şeyi yaşadım sizin gibi hissettim hatta hareketleri hissedene kadar belki saglıksız kalbi durmuş olabilir vs gibi düşüncelerim bile oluyordu arada oglum 15 aylık hala meme emiyor çok da düşkündü psikolojik olarak çöktüm bi dönem ama sonra geçiyor o yani şuan o kadar yogun hissetmiyorum bu duyguları hala bu dünyaya 2. Bir çocuk getirmek istemiyorum herşey günden güne berbat hale gidiyor çünkü ama aldırmak hiçbir zaman tercihim olmaz ama şeye katılmıyorum 2. Çocukla herşey alt üst oldu vs bu herkeste olacak demek degil yaşam şekli eşin yardımı vs hepsi etkileyen şeyler 3 çocugu olan ablam açıktan lise üniversite bitirdi, okudugu bölüm harici hacamat egitimi aldı şuan farklı egitimler almaya da devam ediyor bende açıktan üniversite okuyorum çocuk engel degil o korkuyu atın aklınızdan 2. Çocuk ilk bebek için de iyi olacak kardeşler arasındaki bag güzeldir oyun arkadaşı hep yanında olacak gibi düşünün
Ah canım Allahım senin gibi isteyenlere nasip etsin inşallah. Dua edeceğim senin içindarisi banabende bugun baktim negatifti
İnşallah o da abisi gibi aşık eder beni kendine isteğim bu yönde. Aslında 2. Çocuğu kesin istemiyordum dünyanın, ailemizin durumuna göre olabilir diyordum yani soğuk değildim ama kesin yaparım gibi bir düşüncem yoktu açıkçası. Ben de bir çocuğuma tüm enerjimi sevgimi verip o tamamen bana doyduğunda bu sefer 2. Çocuk olur ve tüm enerjimi ve sevgimi ona veririm diyordum. Yani tabii ki oğluma da bakacağım ve ilgilenecektim ama o okulda olacaktı ve yeni bebekle kimseye haksızlık yapmadan bakacaktım diye planlıyordum ama şimdi oğlumun bana çok ihtiyacı var daha memeden ve bezden kesmedim şimdi onun zamanından ve ilgisinden alıp bu yeni bebeğe vermem gerekirse diye endişeleniyorum çünkü oğlumun geri planda kalmasını istemem yaşadığım şehirde yakın kimsem yok eşim yoğun çalışıyor ikisine tek başıma yetememekten ve bu süreçte kendimi tüketmekten korkuyorumSevmez misin, bayilirsinyanlış anlamayın, ben çocuk delisi bir kadın değilim, tek çocuk istemiyorum asla istemiyorum deseydiniz aldırın derdim ama siz her insanın yaşadığı endişeleri yaşıyorsunuz. İlk çocuk büyüyünce ikinciyi yapmak daha zor, tam hayatınız kolaylasmisken tekrar zorlaştırmak oluyor. Evet ilk zamanlar çocuk sayısını iki ile değil dört ile çarpmak gibi oluyor ama onlar birbirine alışınca kolaylaşıyor.
Araları 2.5 yaş, küçüğe hamile kaldığımı öğrendiğim gün büyüğü sütten kestim. Benim de kimsem yok, çalışıyorum. Büyüğü kreşe verdim, küçüğün bakıcısı vardı. Sonra ikisi birden aynı kreşe gitti, şimdi de aynı ilkokuldalar.İnşallah o da abisi gibi aşık eder beni kendine isteğim bu yönde. Aslında 2. Çocuğu kesin istemiyordum dünyanın, ailemizin durumuna göre olabilir diyordum yani soğuk değildim ama kesin yaparım gibi bir düşüncem yoktu açıkçası. Ben de bir çocuğuma tüm enerjimi sevgimi verip o tamamen bana doyduğunda bu sefer 2. Çocuk olur ve tüm enerjimi ve sevgimi ona veririm diyordum. Yani tabii ki oğluma da bakacağım ve ilgilenecektim ama o okulda olacaktı ve yeni bebekle kimseye haksızlık yapmadan bakacaktım diye planlıyordum ama şimdi oğlumun bana çok ihtiyacı var daha memeden ve bezden kesmedim şimdi onun zamanından ve ilgisinden alıp bu yeni bebeğe vermem gerekirse diye endişeleniyorum çünkü oğlumun geri planda kalmasını istemem yaşadığım şehirde yakın kimsem yok eşim yoğun çalışıyor ikisine tek başıma yetememekten ve bu süreçte kendimi tüketmekten korkuyorum
Ben de ilkinden başka sevemem derdim 2. Çocuk istememe rağmen böyleydi hislerim, şu an hiçbir fark yok. Onlar benim canım ve aynılar gözümdeİyi bari böyle hissediyorum diye vicdan azabı çekiyordum şu an o bebek bana çok uzak geliyor ve benimseyemedim zamanla alışır severim inşallah onu da
İyi bari sevindim böyle şeylerin olmasına insanlar peş peşe olan çocuklar annenin ömründen 10 sene götürüyor sakın düşünme büyüyünce bakarsınız diyorlardı bana hamile kalmadan önce, bu söylenenler yüzünden de çok kötü hissettim ve hayatım mahvoldu falan diye düşünüyordum içime su serpildi sizin sayenizdeEmin olun değilsiniz. İnsan ilki dışında başka çocuk sevemem zannediyor. 2 sene sikinti yaşarsınız, küçükler zaten herşeyi büyükten öğreniyorlar. Ben küçüğe wc eğitimi vermedim mesela, ablasıyla tuvalete gide gide öğrendi, çarpım tablosunu falan biliyor, ablasından öğrendi, akşamları ikisi oynuyor, ikisi uyuyor, ikisi bulaşık bile yıkıyorAnne anne diye beni çağırmiyirlar. Araları tam 2,5 yas
Doktor bana her çocuk annenin kayatindan 5 yıl götürür 2. Yapacaksan hemen yap yıllar çakışsın demişti. Çok haklıymış
Ne kadar çok yöntem o kadar güvenli siz yine dogumdan sonra birden çok yöntemi kombine kullanıp korunun daha güvenli valla ben alıştım ya çocugum için de iyi olucak gibi geliyor şimdiden kardeş diye karnımı seviyor bi şekilde hallolur yaniYa öyle mi yani ben tekrar böyle bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum ben 2 yol kullansam hap, iğne spiral eşim de korunsa yine de olabilir mi? Bu doğumdan sonra öyle birden fazla yolu denemeyi planlıyordum ben umarım tekrar olmaz. Bunu dile getirmekten çekiniyordum ama benim de aklımdan geçiyor belki dış gebeliktir daha kalp atışının duyulmasına 2 hafta var belki düşer vs diye. Sanki hayal gibi geliyor doğmayacakmış gibi geliyor ama bu fikri silmeye de çalışıyorum çünkü Allahın gücüne gidip cezalandırılmak istemem yine de sağlıkla doğsun inşallah. O durumlar beni de düşündürüyor bu ekonomik sıkıntılar, savaş, korona yani dünya bu haldeyken de hiç aklımda yoktu da nasip işte. Umarım biz de rahat atlatabilenlerden oluruz ve kolay alışırız ve başa çıkarız 2 çocuklu hayata. Size de başarılar dilerim umarım ben de işimden ve eğitimimden geri kalmak zorunda kalmadan yaşarım bu süreci
Oğlum çok bağlı ve kesmeye çalışıyorum ama hiç oralı değil ben de o yıpranmasın diye devam ediyorum bir şekilde. Kreşe 3 yaşında vermeyi planlıyordum bir de şimdi tam o zamanlarda kardeşi oldu diye başlamış gibi olmasını istemedim ama bilmiyorum belki de erken başlar. Bakıcı durumu inşallah biz de de olur ama pek mümkün görünmüyor. Okul zamanı rahat olur o konuda ben de katılıyorumAraları 2.5 yaş, küçüğe hamile kaldığımı öğrendiğim gün büyüğü sütten kestim. Benim de kimsem yok, çalışıyorum. Büyüğü kreşe verdim, küçüğün bakıcısı vardı. Sonra ikisi birden aynı kreşe gitti, şimdi de aynı ilkokuldalar.
Teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur her şey moral verdiniz bu isteğinizi dile getirmekle belki de böylesi daha iyi olacak bizim için. Severim tabii de dediğim gibi zamana ihtiyacım var kabul etmek için. Umarım bana uyum sağlar çünkü mükemmelliyetçi olmasam bile bir şeylerin belli düzende olmasını severim ve dediğim gibi rahatıma da düşkünüm ve belli durumlara sahip olamadığımda sabrım kalmıyor maalesef ama aşarım inşallah zamanla da bunuBen de ilkinden başka sevemem derdim 2. Çocuk istememe rağmen böyleydi hislerim, şu an hiçbir fark yok. Onlar benim canım ve aynılar gözümdebir de aralarında 3.5 yaştan biraz fazla var şimdiki aklım olsa daha kısa tutardım süreyi.
Bebeği sevemem diye düşünmeyin o da sizin bir parcaniz siz yetiştireceksiniz ilk cocugunuz nasılsa o da öyle olacak kurduğunuz düzene uyacakhayırlı uğurlu olsun
Evet öyle yapacağım. Evet biz de de aynı eşim sürekli oğlumu getirip bak kardeşin var burada diye gösterince oda dokunup kardeş diyor şimdiden umarım hep sever kardeşini. Umarım hallolur sizin hakkınızda da hayırlısı olsun umarım siz de kolay geçirirsiniz bu süreciNe kadar çok yöntem o kadar güvenli siz yine dogumdan sonra birden çok yöntemi kombine kullanıp korunun daha güvenli valla ben alıştım ya çocugum için de iyi olucak gibi geliyor şimdiden kardeş diye karnımı seviyor bi şekilde hallolur yani
Açıkcası kendimi hamile gibi hissetmiyorum yani o duygu hala yok sanki hamile degilmiş gibiyim bütün odagım oglumda onunla doyasıya vakit geçirmek için uğraşıyorum ama eskisi gibi de depresyonda degilim o kötü ruh halim yok kısmet olursa yarın cinsiyet ögrenicemEvet öyle yapacağım. Evet biz de de aynı eşim sürekli oğlumu getirip bak kardeşin var burada diye gösterince oda dokunup kardeş diyor şimdiden umarım hep sever kardeşini. Umarım hallolur sizin hakkınızda da hayırlısı olsun umarım siz de kolay geçirirsiniz bu süreci