Spinal doğumu merak edenler

Gknr06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
27
29
38
37
Merhaba herkese, 17. Gün önce doğum yaptım, merak edenler varsa benim gibi diye paylaşmak istedim. Aslında normal doğum çok istiyordum, çünkü ameliyat korkum var. Ama 40+3 olunca riskli olur diye alınmasına karar verdi doktorum. Spinal aneztezi ile doğum yaptım. Ameliyathaneye girdim, masada oturtturdular, öne egilmemi söylediler ve belimden iğne yaptılar, ben iğne kalacak sanıyordum, meğerse kalmıyormuş. Sonra uyusmayi hissetmeye başladım. Ayak parmaklarımı oynatabiliyordum ki normalmis. Ben tabii ilk olduğu için panikle 'ayaklarimi kaldirabiliyorum' dedim, kaldır dediler, kaldırıyorum ya dedim. Güldü aneztezist, psikolojik olarak kaldırdığını hissediyorsun dedi sonra doktorum geldi, karın bolgemde birşeyler olduğunu hissediyorum ve deli korkuyorum. Dedim ki basladiniz mı, noluyor. Doktorum 'hayir, bebek nerde ona bakıyorum, kesik ne kadar açalım ona bakıyoruz' dedi. Sonra yukarıdan 'merhabaa' diye ses geldi, baktım doktorum elinde bebegimle duruyordu, şoktan aglayamadim bile giydirip yanıma getirdiler, sonra odaya çıkardılar. Beni dikmek için 15 dakika daha tuttular, bir ara kafam iyice gitti, sarhoş gibi oldum, ekstra uyusturuyorlarmis. Işlem bitince kustum biraz ve ameliyathaneden çıkarken deli kaşıntı tuttu, burnum falan ölüyorum kasintidan dedim ama yarım saat sonra ne kusma ne kaşıntı kaldı. Tabii söyle bir durum var, her bünyenin anezteziye tepkisi farklı. Mesela arkadaşım spinal yaptırdı 1 ay baş ağrısı çekmiş. Aneztezi ekibiniz de çok önemli.
Umarım aydinlatabilmisimdir. Doğum çok farklı bir psikoloji. Ben sakin ve metanetli biriyimdir, ben bile küçük çaplı kriz yaşadım ama hep pozitif düşünmeye zorlandım kendimi. Inşallah sizlerin doğumu çok çok kolay geçer, allah yardımcınız olsun

Burdan bilgi vermeniz de iyi olmuş , tekrar hayırlı olsun :)Allah herkese nasip etsin, hangi şehir ve hastanede yaptınız doğumunuzu acaba

Ayyy ne güzel geçmiş doğumunu bende bi kere tümden bayildim yani genel anestezi oldum güzel değildi şimdide bebiş olursa belden uyumak istiyorum ilkinde titriyorum soğuktan heyecandan iğne kayıyor ondan

Tesekkür ediyorum, ben de memorial ya da koru düşünüyorm daha önce memorialde olduğum için (dış gebelik ameliyatı) oranın iyi olduğunu biliyorum ama sezeryanda Koru Hastanesi hakkında bilginiz var mı ya da bu msjı görüp bilgisi olan arkdslar yardımcı olursa sevinirim

Ben cukurambar koru'ya da gittim, ümit hocaya gitmiştim, doğum paketindeki muayene sayısı bana az geldiği için tercih etmedim, çünkü kanamam olmuştu, 15 günde 1 muayene olmam gerekiyordu. Nitekim iyi ki gitmemisin, ümit hoca ayrıldı. Hastane 10 numara, şartları çok iyi. Ama doktor tavsiye edemem, tavsiye üzerine ümit hocaya gitmiştim zaten

Çok sağ olun ben özel muayeneye gidiyorum Fatma Reşide Önalan hocaya, doğum için hangi hastaneyi secmem konusunda ikisi arasında kaldım o yüzden merak ettim hastane hakkında iyi yorum yapmanız sevindirdi var mı tanıdık orda sezeryan yapan çevrenizde

Kuzeninin iş arkadaşı yaptı ama birinci ağızdan duymadım hiç. Arkadaşım memorialda yaptı, 2 ay önce. Sıkıntı yaşamadı, sadece odası inanılmaz küçüktü, aile üyeleri hep aşağıda beklemek zorunda kaldılar. Koru hastanesinin odaları çok ferahtı. Ama önemli olan ameliyat ekibi tabii, gerçi ben hastanemde suit odada kaldım, ailemiz çok kalabalık. Vallahi 10 numara rahatlık oldu, hem misafirler koridorda beklemediler hem ben rahat rahat emzirdim. Çift oda olunca çok rahat oluyormuş cidden, naçizane tecrübem

Ne kadar güzel, sezeryanı iyi mutlu gecen birilerini dinlemek cok hoşuma gidiyor :) tekrar gecmis olsun gözünüzaydın

Ben 2 saat fln suruyo diye biliyorum acaba o genel anestezi olan ameliyat mi ki? Dr un seni panikletmemesi harika olmus. Peki belinden vurulan igne acitmadi mi veya o igneyi vurmadan once uyusturdular mi? Ameliyata ciplak mi soktular yoksa kiyafet verdiler mi? Ay bzde dogursakda evimize gelsek cok korkuyorum bi arkadas dun yazmis yaptik ama nasil cikarcaz blmiyorm diye cok hak verdm o sozune :) ben dha 5. Ayima giriyorm ama ndnse ara ara o korku yokluyo beni.

Ay bende spinal anesteziyle doğum yapıcam inşallah ama o belden yapılan iğne yapılırken acıyor mu acıyosa ne kadar acıyo ne kadar hissediyorsun falan çok metak ediyorum doğuma 5 haftam kaldı iyice merak sardı beni

Çok haklısınız :) olması bi olay doğması bi olay Allah sabrını versin insallah hepimize kolay doğum nasip etsin insallahh siz hangi şehir, hastane , doktora gidiyorsunuz

Bendede kaşıntı çok fazlaydı ve uyuşurken tansiyonum çok düştü fenalaştım ama 1 dk sürdü

Ayy bende cok korkuyorum ilki sezeryandı ama genel anestezi ile yapmışlar sonrası zaten öksürük felaket agrılar olmustu.cünkü aksamdan sabaha kadar suni sancı verdikleri için sağolsunlar delirttiler beni ve terli terli ameliyathaneye girdim 6gün kaldım hastanede üşüttüğüm için.şindi ise uyusturarak istiyorum ama cok korkuyorum da sizce epidurel nasıl?

Çok haklısınız :) olması bi olay doğması bi olay Allah sabrını versin insallah hepimize kolay doğum nasip etsin insallahh siz hangi şehir, hastane , doktora gidiyorsunuz
Ben suan balikesirdeyim devlete de gidiyorum ozelede gidiyorum ama ozele sırf kontrol icin bebegmi mrk ettigim icin gidiyorum yoksa ayda 1 cok uzun geliyor bide devlette cok ilgilenmiyolar 1dk bakip tmm diyolar :) ozel olarak alaattin bey var ona gidiyorum baya unlu bi dr ama nedense yildizim tutmadi o dr ile. Dogumumu devlette yapicam cnku dha 6 aylik evliyim 5. Ayima girdim hamileliktede. Borcumuz fln var ozele maddi acidan yetemeyz diye dusunuyorm. Bende guatr fln oldugu icin bebegin olmaz demisti dr lar bende korunmadm Allah a sukur 2. Ayimizda hamile kalmistim. O yzden korkuyorm bsy olmasndan. 1 haftadir pitpitlarini az da olsa hissediyorm ama hergün degil tabi oyle oluncada mrk ediyorum iyiimi diye :) sen hangi sehirdesin

ben de 22 + Dayım hissediyorum ilk basta anlamadım ama su an sandığım hareketler hep aynı devam edince bebek olduğunu anladım ben kırşehirde yaşıyorum fakat beebk için Ankara'ya gidiyorum Allah gönlüne göre vermiş insallah sağ salim kucağımıza aldığımız günleri de görürüz ben normal doğum yapamam sezeryan düşünüyorum o yüzden

Normal bende yapamam diye dusunuyorm ama devlette normale zorluyolar malesef baska sansimda yok.. ben ilk hrekette farkettm bebek oldgnu cnku farkli bisey yani gaz olunca belli oluyo zaten :) ama hergn hssetmiyorm tbi

Normal bende yapamam diye dusunuyorm ama devlette normale zorluyolar malesef baska sansimda yok.. ben ilk hrekette farkettm bebek oldgnu cnku farkli bisey yani gaz olunca belli oluyo zaten :) ama hergn hssetmiyorm tbi
evet zaman gecince ben de anladım bebek olduğunu bazen hiç durmuyor el ayak yumruk ne varsa kullanıyor sanırım:) devletse evet normale daha yatkınlar tercihe göre sezeryan yapmadıklarını ben de duymuştum hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…