Spinal anestezi mi genel anestezi mi? :(((

Sherpil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
343
19
118
41
Ankara
Arkadaşlar yaklaşık 9 gün sonra bebeğimi sezeryanla alacaklar ama ben bir türlü anestezi yöntemine karar veremiyorum. Çok korkuyorum operasyondan bayılmak istemiyorum. Spinalden de emin değilim. İki arada bir derede kaldım. Bana yardım edin fikir verin; siz olsanız hangisini seçersiniz ya da seçtiniz? senağlama

SHERPİLCİM BENDE 5 GÜN SONRA ALLAH KISMET EDERSE SEZERYAN OLACAĞIM. SEZERYAN OLACAĞIMI ÖĞRENDİĞİMDE ARAŞTIRDIM. BUNUDA EN İYİ YAŞAYANLARDAN ÖĞRENİRSİN TABİ. BENDE İKİSİNİDE OLMUŞLARA DANIŞTIM VE EPİDURALİN DAHA SAĞLIKLI VE SORUNSUZ OLDUĞUNU ANLADIM. BURADAKİ DOĞUM HİKAYELERİNİDE OKU BAK. SEZERYANDA EN KONFORLUSU EPİDURAL. BU BENİM DÜŞÜNCEM TABİ. SENDE BUNA GÖRE KARARINI VER. ALLAH HAYIRLISI İLE MELEKLERİMİZİ KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN..:dance:

Ya sırta iğne batınca acı veriyor mu ki bir de öyle karnın kesik korkmaz mı insan :(((

Arkadaşlar yaklaşık 9 gün sonra bebeğimi sezeryanla alacaklar ama ben bir türlü anestezi yöntemine karar veremiyorum. Çok korkuyorum operasyondan bayılmak istemiyorum. Spinalden de emin değilim. İki arada bir derede kaldım. Bana yardım edin fikir verin; siz olsanız hangisini seçersiniz ya da seçtiniz? senağlama

sherpil merhaba
bende 2 gün sonra sezeryan ile bebişimi dünyaya getireceğim.
epidural ve normal sezeryanda bence sana en doğru cevabı verecek olan doktorun ve anestezi uzmanıdır. zaten doktorun seni mutlaka anestazi uzmanı ile görüşme için yönlendirmiştir.senin sorularına en doğru cevabı verecek olan da anestezi uzmanı bence.
mesela benim doktorum bende epidural istememe rağmen kabul etmedi tekrar görüşmem için anestezi uzmanına yönlendirdi ve anestezi uzmanı kilolu da olduğum için benim için en doğru yöntemin genel anestezi olduğu yönünde bilgi verdi. bu epiduralden kaçtıkları için değil sadece bende epidurali yaparken zorlanabileceği ve bikaç deneme yapabilecekleri için olacağını söylediler. allah korusun deneme esnasında sinirlere de denk gelebilirmiş.bu da bizi zorlarmış. :çok üzgünüm:
ama bana kalsa ve bi sorun olmayacağından emin olsam kesinlikle ben epiduralden yanayım o doğum anını sonuna kadar yaşamak isterim..
sana şimdiden sağlıklı doğumlar dilerim

spinal anestezi çok daha konforlu bir yöntem.hem senin hemde bebek için

eğer senin sağlık açından herhangi bir problemin yoksa epidural konforunu kullanmalısın. hem neden korkacaksın ki? sen karnınıda görmeyeceksin ne yaptıklarınıda hissetmeyeceksin.o kadar kısaymışki bebeğinin çıktığı anı kaçırma derim. Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin..hihoyyyt

Ya sırta iğne batınca acı veriyor mu ki bir de öyle karnın kesik korkmaz mı insan :(((

canım ben 1 ay önce spinal anesteziyle doğum yaptım kesinlikle korkulcak bişey yok üstelik ben senin gibi hazırlıklı bile gitmedim ben normal doğumdan acil sezeryana alındım bana anestezi yapılırken bitaraftan doğum sancısı çekiyordum ona rağmen çok rahattı artı spinal epidurale göre daha hafif, yani daha az ilaç ve daha erken uyuşukluk gidiyor baş dönmesi bile yaşamadım, hem bebeğini ilk sen görüyorsun ve onun ilk çığlıklarını duymak tarif edilmez bişey benim hala kulaklarımda çınlıyor o ses ve o ilk görüşüm gözümün önünden gitmiyor çok tatlıydı
acı falan yok kolundan veya kalçandan iğne vurulduysan bilirsin öyle bir iğne vurulması gibi sakın korkma sadece sakin olkaydirigubbakcemile4 sağlıklı doğumlar...

cnm günlerdir aynı soru benimde kafamı kurcalıyo allah nasip ederse çarsamba sabahı sezeryan olcam ve epiduralmi genelmi olsam die düşünüyorum.epidural istiyorum ama b turlü cesaretimi toplayamıyorum beni kestiklerini düşündükçe nasıl yatarım orda diorum bi yandanda bebegimi çıktığı gibi görmek istiyorum... allah yardımcımız olsun

Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Doktorum ve anestezist spinal taraftarı. Karnım hariç vücudum normal kilosunda neredeyse, yaşım daha 25 ve alerjim vs olmayınca spinalin daha iyi olduğunu söylediler. Gerçi onlar ne derlerse desinler can tatlı. İki tarafında eksileri ve artıları var. Aslında bebeğin ilk halini görmek istemesem genel isterim. Uyurum uyanırım kaydirigubbakcemile3 Öbür türlü "TESTERE 6" filminde başrol oynuyo gibi oluyor insan :1shok: :roflol:

yok canım ya.sana ameliyat yerini göstermiyorlarki zaten.acı falanda duymuyorsun.sadece bebeği çıkartırken bir bastırma hissi duyacaksın o kadar.sonrada ağlama sesini duyuyorsun

:teytey::teytey: ya TESTERE 6 deyimine bayıldım ve okuduğumdan beri direk kandime uyarladım. başrolde zeynep Testere 6 14 kasım sabah 8'de hastanede :teytey:

Canım daha 5 gün önce epiduralle yaptım sezeryan
ve inan narkozlu olmaktansa epidural olmak cok daha iyi
beni ziyarete gelenler sasırdılar inan kayınvalidem bi tane saha dogurursum
ben böle dedi bosuna cekmisim o acıları die :roflol: Cesaret
konusuna gelince benden daha korkak olmassın yanii ama ameliyathanede
bisi oluo yani bi cesaret gelio insana anestezi uzmanında cok önemli ama
benimki acaip konuskandı gülerek dogum yaptım yani korkma canımm rahat ol:1hug:

Back