arkadaslar ben yaklasik 1ay önce normal dogum yaptim,,bende cok korkuyodum,,hic cesaretim yoktu,,hatta doktoruma yalvardim sezeryan olayim diye,ama doktorum bunun benim istegime kalmadigini,normal doguma uygun oldugumu söyledi,,o kadar tirsiyodumki ne yapacam diye kara kara düsünüyodum,,ben almanyada yasiyorum,ve burda hic senin istegine birakmiyolar,,yalvarsanda yakarsanda,normal dogum sart,,ve tabi eger ters bisey varsa o zaman sezeryan,,dogumuma 1 hafta kala bana öyle bi cesaret geldiki anlatamam,,ALLAH iste,,cok dua ettim...hatta esim benden daha cok korkuyodu,,ona ben cesaret vermistim,,,sancilarim geldi hastaneye gittik,,6 saat sanci cektim,,ama inanin öyle cekilmicek sancilar degil...sonra epidural ignesi istedim,,6 saat de öyle bekledik,,10cm acilinca bebis geldi,,inanin epiduralin cok faydasi var,,sancilari hic hissetmiyosun,,tam ikinma zamanlari biraz hissettim o kadar...yani anlicaniz normal dogum icin uygunsaniz,normal dogum yapin derim,,hem bebek icin hem anne icin cok saglöikli,,dogumdan 1 saat sonra yürümeye basladim,,ve ertesi gün normal hayatima devam ettim..