Spinal sezeryan olanlara sorularım var kızlar rica etsem yanıtlayabilirmisiniz ?
-Anestezinin etkisi geçtikten sonra çok acınız oldu mu ? Yürürken ,bebeğinizi emzirirken,gülerken oturup kalkarken vs...
-Ameliyattan sonra 2 3sün süt gelmiyor diyor bazıları.Sizde böyle bir durum oldu mu ?
-Bebeğiniz hangi pozisyondaydı doğumdan önce ?
-Kaçıncı haftanızda sezeryan oldunuz ?
anestezinin etkisi geçtikten sonra çok ağrım olmadı ama hemşireler çok masaj yaptılar her masajda dehşet bir ağrı çektim çünkü bastırmak zorundalar... ilk gün tabiki otup kalkarken yürürken vs zorlanıyorsun ama hastaneden ertesi gün çıktım ve 5 kat merdiven çıktım hiçde zorlanmadım eve geldiğimdede gece ve gündüz bebeğimle ben ilgilendim kayınvalidem ve annem yanımda olmasına rağmen...
benim sütüm ilk gün zorladı ama 2. gün bana gelmiyormuş gibi gelmesine rağmen hemşireler gayet güzel geldiğini söylediler 3.gün normale girmişti bu arada tahin helvası çok yedim hem sütü hemde kalitesini çok arttırıyor benim kızım 36 haftalık doğdu 2900 kiloydu 15 gün sonra tartıldı 4100kgdoktor bile sok olmuştu doğumdan önce normal pozisyondaydı bebeğim
yok cnm engel değil inşallah sende bebeğini sağlıklı sıhatli kucağına alırsın
Spinal sezeryan olanlara sorularım var kızlar rica etsem yanıtlayabilirmisiniz ?
-Anestezinin etkisi geçtikten sonra çok acınız oldu mu ? Yürürken ,bebeğinizi emzirirken,gülerken oturup kalkarken vs...
-Ameliyattan sonra 2 3sün süt gelmiyor diyor bazıları.Sizde böyle bir durum oldu mu ?
anestezinin etkisi geçtikten sonra bir ağrı oluyor tabi ama ağrı kesici vuruyorlar rahatlıyorsun.ilk gün yürütmek için kaldırıyorlar işte ozaman zorlanıyorsun ama yürüdükçe açılıyorsun ve ne kadar hareket eder yürürsen okadar çabuk normal yaşantına dönebiliyorsun.tabiki emzirirken, yürürken, hapşırırken falan bir parça zorlanma oluyor ama gözünde büyütüp korkma sakın.her güzel şeyin bir zorluğu olur.çok klişe bir söz ama inan bebeğini kucağına aldığında tüm sıkıntıları unutuyorsun.
ameliyattan sonra süt bir anda gelmiyor.bebeğin emdikçe süt kanalları açılıyor ve 2-3 gün sonra tam anlamıyla süt geliyor.sütün gelinceye kadar mutlaka 2 saatte bir bebeğini emzir bu süreçte bebek emmeyi annede emzirmeyi öğreniyor.ve bebeğin sütün gelinceye kadar 3-4 gün hiç bir mama falan yemeden dayanabilir.sakın sütüm gelmiyor diye ilk günden mama verme.benim doğumdan 4 gün sonra bebeğimi doyuracak kadar sütüm gelmeye başladı.öncesinde de bebeğimi emziriyordum ama doymadığı için ağlayıp ağlayıp uyuyordu çok savaştım anne sütü alması için ve 4. günün akşamında sütüm aşırı gelmeye başladı kızımda karnını doyurup uyudu.
bebeğim doğum kanalına girmediği için ve 40 hafta dolduğu için mecburen sezeryan oldum ve inana çok memnun kaldım.
biraz uzun oldu kusura bakma.inşallah sende sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.
Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için öncelikle çok teşekkür ederim.
Weyden sende saolasın arkadaşım cevabın için.Estağfurullah neden kusura bakayım aksine verdiğiniz cevaplar benim için çok önemli.
İlk çocuğum ve haliyle deneyimim yok o yüzden ne öğrensem kar benim için.
Benim bebeğim şuan başaşağı pozisyonda herşey normal doğum için uygun yani.Çatı darlığım da yok.
İstesem normal doğum yapabilirmişim.
Ama ben kendimi o derece dayanıklı bulmuyorum.
Bünyem kaldırmaz bunu biliyorum o yüzden sezeryandan yanayım.
Ayın 11 inde olacak Allahın izniyle .
Allah bekleyen herkese hayırlı haberler versin inşallah
Merhabalar, Sizin bu güven dolu sözleriniz ve kendinize güveniniz sayesinde oldukça memnun bi şekilde doğumlarınızı gerçekleştirmişsiniz, maşallah diyorum.
Ama ben çok korkuyorum normal doğumdan, ve iğneyi gördüğüm zaman midemin bulantısı başımın dönmesinden dolayı hemen bayılabiliyorum ve istifra ediyorum. Durum bu kadar vahim yani...
Hangi hastanelerde doğumunuzu gerçekleştirdiniz ?
ve en çok merak ettiğim normal doğumdan sonra vajinamı daraltmam gerekir mi ?
peki spinal anestezide doğum ücretleri değişiyo mu ?
bu arada çok soru sordum kusuruma bakma :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?