• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Spermiyogram testimizi yorumlar mısınız

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

oglak_kadini

The Devil's Advocate.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
21.656
1
17.505
498
Arkadaşlar merhaba. Kızım beş yaşında oldu ikinciyi düşünüyoruz bir yıldır olmuyor. Ben pkoluyum ama eşimden de örnek istendi. Test sonucuna boyle. Orta gibi sanki ama bilgili hanımlarımız dan yorumlanmasını rica ediyorum.

Başın sağolsun inşallah ikinciyi çok beklemezsiniz . Sperm değerlerinde ileri hareket hızı düşük gibi ama doktor en iyisini bilir tabi .alan veren de Rabbim umarım olur

Ayy yok düzenledim oldu yazacakken öbür kelime çıktı. Gözüm döndü nasıl silecegimi şaşırdım

Bana da öyle geldi aşılama düşünüyoruz zaten de ilk ay belki normal deneriz .aşılamada şansımız yüksek olur diye düşünüyorum

Ben rahat hamile kalıyorum inşallah gerek kalmaz ama ikiz olursa ufff harika olur dua et bana adet olunca başlıyoruz Allah'ın izniyle doktoruma attım güzel dedi normal olur dedi :KK49::KK49::KK49:

Ayyyy çok heyecanlı ve sevincliyim yerimde duramıyorum korkuyordum orada bı sıkıntı olmaz inşallah diyordum :eek::eek:
Aşırı araştırmıştım canım bana güven hiçbir sıkıntı yok. Doktor değilim ama nette olması gereken her şey yazıyor zaten az çok anlıyor insan arkadaş neye göre düşük demiş anlamadım

Neye göre düşük diyorsun canım sonuç gayet iyi 😊
İleri hızın yüzde kırkın üzerinde olmasını bekleriz doğal yoldan hızlı gebelik elde edebilmek için tabiki daha düşük değerlerde de hamilelik mümkündür tek kriter bu değildir sadece fotoğrafa bakarak yorum yaptım geneli değerlendirmek gerekir

İleri hızın yüzde kırkın üzerinde olmasını bekleriz doğal yoldan hızlı gebelik elde edebilmek için tabiki daha düşük değerlerde de hamilelik mümkündür tek kriter bu değildir sadece fotoğrafa bakarak yorum yaptım geneli değerlendirmek gerekir
Tamam yüzde 40 tan bile yüksek arkadaşın değeri.. Dünya sağlık örgütüne göre ileri hızlı ileri yavaş toplamı 32 olması spermin ml de 15 milyon dan fazla olması morfolojinin de 4 üstü olması gerek.. arkadaşın bütün değerleri bunun üstünde düşük demeniz bana ilginç geldi. Tabii ki her şekilde hamile kalan vardır yeter ki rabbim istesin 1 sperm 1 yumurta yetiyor.

Aşırı araştırmıştım canım bana güven hiçbir sıkıntı yok. Doktor değilim ama nette olması gereken her şey yazıyor zaten az çok anlıyor insan arkadaş neye göre düşük demiş anlamadım
Sadece internet araştırma yöntemi ile kalmayın
Tamam yüzde 40 tan bile yüksek arkadaşın değeri.. Dünya sağlık örgütüne göre ileri hızlı ileri yavaş toplamı 32 olması spermin ml de 15 milyon dan fazla olması morfolojinin de 4 üstü olması gerek.. arkadaşın bütün değerleri bunun üstünde düşük demeniz bana ilginç geldi. Tabii ki her şekilde hamile kalan vardır yeter ki rabbim istesin 1 sperm 1 yumurta yetiyor.
Söylediğiniz değerler basit toplama işlemi ile gerçekleştirilmez bir de laboratuvar çalışma tekniği bilmek gerekir Who göre yorum yapabilmek için fotoğraf a göre teknik belli değil hatta referans değerlerini çekseydi daha iyi yorum yapılabilirdi. Ben değerler kötü demedim biraz yavaşlık var dedim sadece İnternetten edindiğiniz bilgilerle daha doğrusunu bildiğinizi göstermek istiyorsanız sizin dediğiniz gibi olsun dert edinmeyin kendinize :)

Sadece internet araştırma yöntemi ile kalmayın
Söylediğiniz değerler basit toplama işlemi ile gerçekleştirilmez bir de laboratuvar çalışma tekniği bilmek gerekir Who göre yorum yapabilmek için fotoğraf a göre teknik belli değil hatta referans değerlerini çekseydi daha iyi yorum yapılabilirdi. Ben değerler kötü demedim biraz yavaşlık var dedim sadece İnternetten edindiğiniz bilgilerle daha doğrusunu bildiğinizi göstermek istiyorsanız sizin dediğiniz gibi olsun dert edinmeyin kendinize :)
Laboratuvara girecek halim yok ya canımm gördüğümü söylüyorum eşim 3 defa sperm testi verdi farklı yerlerde farklı doktorlara sordum soruşturdum sadece İnternet değil yani bilgilerim kendi değerlerimizden biliyorum

Laboratuvara girecek halim yok ya canımm gördüğümü söylüyorum eşim 3 defa sperm testi verdi farklı yerlerde farklı doktorlara sordum soruşturdum sadece İnternet değil yani bilgilerim kendi değerlerimizden biliyorum
Doktor veya sağlıkçı değilim ama makaleleri de okudum İnternetten de baktım doktorlara da sordum daha ne yapabilirim

Ah canım inşallah bir daha girmek zorunda kalmaz .laboratuvar a girmene gerek yok yöntemi bilmen yeterli ben 5 sene tedavi gördüm eşim 50 60 kere numune vermiştir yani senden çok daha fazla tecrübem ve bilgim var (keşke bu konuda cahil kalsaydım çok zor bir yol) inşallah sen daha fazla araştırmaya ihtiyaç duymadan anne olursun

Doktor veya sağlıkçı değilim ama makaleleri de okudum İnternetten de baktım doktorlara da sordum daha ne yapabilirim
[/QUOTE
Bu yolda daha fazla araştırma yapma gereğin umarım olmaz şans senden yana olsun
(Not: ben kadın doğum uzmanı eşim de üroloji uzmanı)

Senin adına çok sevindim canım hamilesin sağlıkla ilerlesin inşallah.. sen tabii ki daha çok biliyorsundur ama benim eşim artık bana o kadar kızıyor ki anlatamam kafayı yemiştim testlerle😑

Back