Gebeliğe Hazırlık Spermiyogram sonucunu yorumlar mısınız?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

41ask_derin

Eşim, oğlum♥️kızım
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2018
905
915
Perhiz 4
Hacim 4,5 renk opak gri
Vizkozite normal
Likefaksiyon <60
Muamele yok
Jelatin parçaları yok
Non spesifik agregasyon yok
Toplam sperm sayısı 454,4 milyon/ejakülat
Konsantrasyon 101 milyon/ mL
Total progresif motil sperm sayısı 207 milyon/ mL
Toplam hareketlilik ( pr+np) 57 %
Progresif hareketlilik ( pr +4) 5 %
Progresif hareketlilik (+3 +4) 46 %
Non progresif hareketlilik (np) 12 %
Hareketsiz (ım) 43 %
Yuvarlak hücre 0,5 milyon/mL

Eklentiler

• 11F3C143-40D0-494E-9D58-4B3C1DDE1D0E.jpeg
    43,9 KB · Görüntüleme: 118
Çok güzel değerler. Hatta süper. Morfoloji de bakılsaymış keşke.

Ben de bakılır sanıyodum bakılmamış aslında değerler onaylanmış ama yazılmamış yuvarlak hücrenin düşük olması iyi bişey mi?
Sperm sayısı çok yüksek olduğu için yuvarlak hücrenin düşük olması gayet normal. Nasıl anlatayım. Yuvarlak hücreyi spermin yavruları gibi düşün daha küçük boyutta ki sperm adayları. Ama sperm sayısı yüksek olduğu için sıkıntı olacağını sanmam bunun.

Anladım çok teşekkür ediyorum:) sonuçları doktora gösteremedik henüz. Evlenmeden öncede baktırmış olması gerekenden fazla demişti doktor. Sayı yüksekse morfoloji düşük olabiliyor mu? Test sonucunda baş boyun anamolileri onaylanmış ama değer girilmemiş gidince soracağız. Benim hormonlarımda bu şekilde.

Lh 3,57
Tsh 4,11
Vitamin 353
Ferritin 35
Serbest t4 1,40
Fsh 9
Estradiol 38
Prolaktin 30
Hbsag 2,263

%1 bile olsa sayı yüksek olduğu için sıkıntı olmaz. Tamamı anormal yapıda çıkmasın yeter.
Troidin yüksek, bu yumurtanın çatlamasını engeller.

Sayı iyi güzel ama siz bu tetsi KRUGER KRİTERLERİNE göre baktıracaksınız arkadaşım. Morfoloji önemli

%1 bile olsa sayı yüksek olduğu için sıkıntı olmaz. Tamamı anormal yapıda çıkmasın yeter.
Troidin yüksek, bu yumurtanın çatlamasını engeller.
Troid için ilaç kullanıyorum düzensiz kullanmıştım ondan yüksek çıkmış yumurta takibim yapıldı düzenli çatlıyor 13. Günde

Prolaktinim için aslan pençesine başladım iki ay denedik bebek olmadı belkide zamanı vardır bilemiyorum ki yapınca hemen oluyor sanıyordum ne safmışım

prolaktin için hayıt suyunu öneririm 3 ay düzenli kullandıktan sonra kendiliğinden gelişip çatlamaya başlamıştı yumurtam prl 57 ile 63 arası gidip geliyordu o zamanlar

Biz çok şükür %0 morfolojiye rağmen gebelik elde ettik. Elhamdulillah. Üstelik bizim sayımız alt sınıra yakın ve ileri hareketimiz de azdı. %55hareketsizdi vs.

Yani diyeceğim o ki eşinizin sonucu gayet güzel, kafaya takılacak bir şey yok. İnşallah tez zamanda siz de müjdeli haberinizi alırsınız..

prolaktin için hayıt suyunu öneririm 3 ay düzenli kullandıktan sonra kendiliğinden gelişip çatlamaya başlamıştı yumurtam prl 57 ile 63 arası gidip geliyordu o zamanlar
Onuda içiyorum bir gün arayla. Aslan pençesini insülin direncim içinde önerdi doktor şuan belirgin bir düzeliş var. Yumurta takibim yapıldı çatlıyor ama iki aydır gebe kalamadım

Amin inşallah doktor olması gerekenden de çok dedi ama iki aydır bebiş yok tevekkül ettik bekliyoruz. Allah sizin yavrunuza güzel bir ömür nasip etsin

Amin inşallah doktor olması gerekenden de çok dedi ama iki aydır bebiş yok tevekkül ettik bekliyoruz. Allah sizin yavrunuza güzel bir ömür nasip etsin
Her şey yolundaysa en hayırlı zamanda hayırlı evlat diye bol bol dua etmeye devam et canım. Vaktini bekliyor kuzun :)

Bizim tedavimiz 2yıl sürdü (eşim de ben de tedavi olduk) ama elhamdulillah güzelliklerle bitti, darısı başınıza inşallah

Kızlar lütfen bana yardım edin dünyam başıma yıkıldı bugün Bir yıldır hamile kalmaya çalışıyorum ben hsg ye kadar her kontrolümü yaptırdım her şeyim normal, doktor eşimin sperm testi yaptırmasını istedi vee sonuca göre sorun eşimdeymiş ekte ekliyorum ve sizce bu sonuçlara göre doğal yolla gebe kalamaz mıyım? Sizler ne yaptınız lütfen yardım edin??? Perhiz süresi 6 gündü..

Eklentiler

• 817A5B4C-42A4-4EE8-B4B8-D5F89BBC440E.jpeg
    42,1 KB · Görüntüleme: 108

Morfoloji normal sayılabilir derecede ama hızınız %0 bunlar için vitaminler var doktorunuz gördü mü sonucu

Malesef Morfolojisi iyi değil, hareketsiz % 60, hızlı hareket % 0 yazıyor. Perhiz süresi de 6 gün çok uzun bence. Benim eşimin sperm sayısı 1 milyondu. Şuan malemed adlı vitamin kullanıyor 5 milyona yükseldi ve morfoloji % 4 oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…