• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

spermiogram testi değerlendirmesini yapabilir misiniz?

Bizim sonuçta bu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba,

Biz sonuçlarımızı yorumlayabilmek için baya bi araştırdık, sizin gibi daha doktora göstermedik..Okuduğum kadarıyla bu morfolojide tüm anomali durumları toplayıp 100 den çıkarırsan sağlıklı sperm yüzdesini bulabilirsin bence ki sizde durum bize göre çok çok iyi, bizim sağlıklı sperm oranımız %4 sadece :( Ben de adetimin 3. gününü bekliyorum doktorum o zaman çağırdı, testi de o zaman göstericez tabi inşallah adet olmam ama kısmet artık.. Umarım sorun yoktur..

Merhaba,

Biz sonuçlarımızı yorumlayabilmek için baya bi araştırdık, sizin gibi daha doktora göstermedik..Okuduğum kadarıyla bu morfolojide tüm anomali durumları toplayıp 100 den çıkarırsan sağlıklı sperm yüzdesini bulabilirsin bence ki sizde durum bize göre çok çok iyi, bizim sağlıklı sperm oranımız %4 sadece :( Ben de adetimin 3. gününü bekliyorum doktorum o zaman çağırdı, testi de o zaman göstericez tabi inşallah adet olmam ama kısmet artık.. Umarım sorun yoktur..

Canim ya :( bende adet oldum bugün pazartesi gidecem hayirlisi bakalim ya bi arkadaşa gösterdim hareketsiz sperm sayisi 50 olmaliymis en fazla bizim ki 52 bakalim düşmesi gerekiyor dedi

Canim ya :( bende adet oldum bugün pazartesi gidecem hayirlisi bakalim ya bi arkadaşa gösterdim hareketsiz sperm sayisi 50 olmaliymis en fazla bizim ki 52 bakalim düşmesi gerekiyor dedi

İyice kafam karisti anlayacagin :(

Bizim sonuçta bu

Sperm üretildikten sonra 3 ay depolanıp kullanılıyormuş. Bu üç ayda bazı şekil bozuklukları oluyor, herkeste oluyor fakat herkeste normal sperm sayısını yazmışlar. Sıfır bile olsa normal değer sıfır diye yazılıyor. Sizin testte göremedim. Biraz lökosit çıkmış, idrar yolu enfeksiyonu var demek oluyor. Biraz eritrosit çıkmış, bu da kırmızı kan hücresi demek. Yani hafif kan da çıkmış. Antibiyotik verir diye düşünüyorum.

Merhaba doktor hanım,

Eşimin sperm sonuçları hakkında yorum yapabilirseniz çok sevinirim..

Perhiz 3 gün, yaş 28
Likefaksiyon süresi 4
Hacim 4,5 pH 7,4
Sperm konsantrasyonu 18 >15 milyon
Total sperm sayısı 81 >35 milyon
Progresif motilite(a+b) 35
Total progresif motil sperm 28,35
Motalite A 10 B 25 C 25 D 40
Aglutinasyon negatif
Yuvarlak hücre 0
Morfoloji
Baş anomalisi 10
Boyun anomalisi 22
Kuyruk anomalisi 2
Baş+kuyruk anomalisi 0
Boyun+kuyruk anomalisi 2
Baş+boyun anomalisi 54
Baş+boyun+kuyruk anomalisi 6
Normal sperm 4
Teratozoospermik indeks 1,70
Sperm deformite indeksi 1,64

Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyoruz. İyi akşamlar

Arkadaşım hiç canını sıkma. Bu değerlere üç ayda bir bakıyorlar. Bizde de normal 1 çıkmıştı. Dünyada geçerli bir standart varmış kruger standardı diye bir şey. Ona göre en az %4 olması gerekiyormuş. Ucundan yakalamışsınız. Herkese proxeed diye bir ilaç veriyorlar. En az üç ay kullandırdıp tekrar bakıyorlar değerlere.

Arkadaşım hiç canını sıkma. Bu değerlere üç ayda bir bakıyorlar. Bizde de normal 1 çıkmıştı. Dünyada geçerli bir standart varmış kruger standardı diye bir şey. Ona göre en az %4 olması gerekiyormuş. Ucundan yakalamışsınız. Herkese proxeed diye bir ilaç veriyorlar. En az üç ay kullandırdıp tekrar bakıyorlar değerlere.

Çok çok teşekkür ederim ilgin için.. Hafta sonu doktoruma da gidicem bakalım, biz de kullanmaya başlarız artık,sonrası da kısmet.. Morfoloji düşüğe ya da sağlıksız gebeliğe neden olur mu diye korkum var sadece çünkü okuduğum şeyler baya içimi kararttı ama o da hayırlısı artık..

Çok çok teşekkür ederim ilgin için.. Hafta sonu doktoruma da gidicem bakalım, biz de kullanmaya başlarız artık,sonrası da kısmet.. Morfoloji düşüğe ya da sağlıksız gebeliğe neden olur mu diye korkum var sadece çünkü okuduğum şeyler baya içimi kararttı ama o da hayırlısı artık..

Slm canim ben dun doktora gittim eşimin sonuclarini hem urolojiye hem de kendi doktoruma gösterdim herşeyi normal hic bir sorun yok dedi darisi basina artik Rabbim mübarek günlerin hatrina hayirli haberler alirsin inşallah bende yumurta tembelliği vardi klomen verdi baklim hayirlisi Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin

Morfolojisi bozuk olan spermler zaten döllenme yapamıyor. O yüzden sadece normal olanlarla gebe kalınabiliyor. Doktorunla konuşunca bizi de haberdar et.

merhabalar bu sonuçları da değerlendirir misiniz? acil lütfen...
sayı: 26 milyon
total hareketlilik: % 67
progresif hareketlilik: (+4): 15 (+3): 39 (+2): 13
progresif hareketli sperm sayısı: 4 milyon
morfoloji ( kruger'e göre) : % 3

Lütfen test sonucumu yorumlar misiniz

Eklentiler

• Screenshot_2017-10-17-16-58-06.png
    Screenshot_2017-10-17-16-58-06.png
    98,3 KB · Görüntüleme: 49
Merhaba benimde eşimin progresif %10, hareketsiz %50, hızlı hareketli 20, yavaş hareketli % 20 vizkozite artmış ve not olarak çok sayıda aglutine olmuş sperm yazıyor çok tedirginim durum ciddi midir teşekkürler

Back