Sayın Hocam,
Eşim ve ben yaklaşık 1 yıldır tedavi görüyoruz. 2 kere aşılama yapıldı, birincisinin sonucu; negatif. İkincisi ise iğneler yapıldı herşey tamamdı hastanede aşılama iptal edildi. Bende az da olsa kahverengi akıntı vardı ve doktorumuz enfeksiyon riski var diyerek aşılamayı iptal etti. Ben polikistik over hastasıyım ve FSH değerim 9. Her iki aşılamada da iğnelere geç cevap verdim. Eşimin spermiogram testi sonucunu aşağıda yazdım. Lütfen benim durumumu ve eşimin sperm testini yorumlar mısınız.
Likefikasyon süresi(dk):20
Seminal plazma: Normal
Hacim(ml):4.5--------------------(Hazırlık sonrası:0.5) (NOT:Hazırlama tekniği:Swim-Up)
Sperm sayısı(10^6 /ml):11--------(Haz.sonrası:4)
Hareketlilik(%):54-----------------(Haz.son:88)
İleri hızlı(%):5---------------------(Haz.son:18)
Hızlı(%):30------------------------(Haz.son:70)
Yerinde hareketli(%):19------------(Haz.son![Smile :-) :-)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk32.gif)
Lökosit(10^6 /ml):<1
TPMSS(x10^6):17.3---------------(Haz.son:1.7)
Normal Morfoloji(%):3
Amorf Baş:5
Akrozomal:22
Nüklear:25
Round-head:5
Pin-head:9
Abeksiel implantasyon:8
Küçük baş:6
Kinked mid-piece:12
Dag defekti:5
Bizim durumumuz için aşılama doğru bir çözüm müdür? İnternette yaptığımız araştırmada bizim için aşılamanın uygun olmayabileceğini öğrendik. Özellikle eşimin durumunu dikkate aldığımızda (hem sayı, hem hareketlilik, hem de morfolojik olarak) bizim için uygun olan yöntemin IMSI yöntemiyle mikro enjeksiyon mudur?
Sizden bu konuda yorumlarınız bekliyoruz.
Eşim ve ben yaklaşık 1 yıldır tedavi görüyoruz. 2 kere aşılama yapıldı, birincisinin sonucu; negatif. İkincisi ise iğneler yapıldı herşey tamamdı hastanede aşılama iptal edildi. Bende az da olsa kahverengi akıntı vardı ve doktorumuz enfeksiyon riski var diyerek aşılamayı iptal etti. Ben polikistik over hastasıyım ve FSH değerim 9. Her iki aşılamada da iğnelere geç cevap verdim. Eşimin spermiogram testi sonucunu aşağıda yazdım. Lütfen benim durumumu ve eşimin sperm testini yorumlar mısınız.
Likefikasyon süresi(dk):20
Seminal plazma: Normal
Hacim(ml):4.5--------------------(Hazırlık sonrası:0.5) (NOT:Hazırlama tekniği:Swim-Up)
Sperm sayısı(10^6 /ml):11--------(Haz.sonrası:4)
Hareketlilik(%):54-----------------(Haz.son:88)
İleri hızlı(%):5---------------------(Haz.son:18)
Hızlı(%):30------------------------(Haz.son:70)
Yerinde hareketli(%):19------------(Haz.son
![Smile :-) :-)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk32.gif)
Lökosit(10^6 /ml):<1
TPMSS(x10^6):17.3---------------(Haz.son:1.7)
Normal Morfoloji(%):3
Amorf Baş:5
Akrozomal:22
Nüklear:25
Round-head:5
Pin-head:9
Abeksiel implantasyon:8
Küçük baş:6
Kinked mid-piece:12
Dag defekti:5
Bizim durumumuz için aşılama doğru bir çözüm müdür? İnternette yaptığımız araştırmada bizim için aşılamanın uygun olmayabileceğini öğrendik. Özellikle eşimin durumunu dikkate aldığımızda (hem sayı, hem hareketlilik, hem de morfolojik olarak) bizim için uygun olan yöntemin IMSI yöntemiyle mikro enjeksiyon mudur?
Sizden bu konuda yorumlarınız bekliyoruz.