• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm testi sonucunu degerlendirirmisiniz?

Mucizem35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2016
28
18
88
Merhaba arkadaslar bebek denemesindeyiz esimin sprem testine bir doktor normal derken diğer doktor sıkıntılı aşılama olması lazım dedi bizde ürologa basvurduk sınırda bir deger ve varikosel yok ama yinede dopler ultrasyon ve tekrar test yapalim demis.Benim icim rahat etmedi anlayan arkadaslar esimin degerlerine bakip degerlendirebilir mi??

Eklentiler

• 2017-06-07 10.37.31.jpg
    2017-06-07 10.37.31.jpg
    86,7 KB · Görüntüleme: 450
Benim eşimin değerleri de buna yakındı.Üroloji ye gittik muayenede varikoseli anlayamadi renkli dopler ultrasonda varikosel çıktı ve ameliyat oldu 20 gün önce.Emin olabilmek icin 2 üroloji uzmanina göründü ve testi tekrar ettik.Değerlerde degisen bir şey olmayinca ameliyat da kaçınılmaz oldu.
Ileri hareketlilikte düşüklük var morfoloji de pek iyi sayılmaz.
Bana daha düşük değerlerle hamile kalan hastalarimiz oldu demişti doktor.Çocuğunuz olabilir ama süreç uzayabilir dendi.

Kadin dogum doktorum bu degerlerle asilama olur ama esin bir urologa gorunsun tedavisi mumkun bir durum varsa varikosel yada ilac tedavisiyle oranlar yükseltilirse normal sekilde olabilir ama eger sikinti giderilmeyecek sekilde ise ozaman asilama yapariz dedi urologa yonpendirdi bugun gittigi urolog degerler sinirda sikinti teskil etmiyor muayenede varikosel belirtisi yok yonede ultrasonla bakalim tekrar test yapalim ona göre biseyler soyleyeyim bu sekilde normal ilerleme gorunuyor demis insallah bir sekilde donuca ulasiriz biz yinede izmirde uroloji dalinda iyi bir doktor arastiriyoriz ona da sonuclari gosterip oyle bir karar vericez tek doktorda kalmicaz

Hızda sıkıntı var canım. İki ay bitkisel bişeyler içebilir eşin. Biz keçi boynuzu özü ve çakşır suyu kullandık ve hızda ve sayıda baya yükseliş oldu varikosel de vardı. Doktora varikosel ameliyatı olması gerekir mi diye sormuştum doktor önermedi. Eğer ağrı yoksa gerek yok demişti. Aşılama oldum bende.

Iyi bir yerden keçi boynuzu özü alıcam birde keci boynuzu kürünün yapilisini arastirip onu yapayim diyorum bir cok sey var kullanilan ama hangisi daha saglikli olur orasini bilemiyorum..ari sutu polen karısimi balli cörek otu karisimi vb bir suru sey okudum iyice kafam karisti Allah yardimcimiz olsun insallah asilaman tutar canim

Ameliyata karar verene kadar ben de keciboynuzunu kaynattim suyunu icirdim.Kuruyemiş özellikle kabak çekirdeği yedi.Doktor proxeed plus verdi, evicap (e vitamini)aldim ben de.Bal,polen,ari sutu karisimi yedi.Ama maalesef varikosel olanlarda ne yaparsan yap cok büyük bir yükselme olmuyor. Ameliyati iki sebepten yapiyorlar ya agri varsa ya da değerler çok düşükse.Ikinci gruba girdigimiz icin olduk ameliyati.Zorunlu tutmadi doktor ama bu ameliyat simdi olmazsa ilerde kacinilmaz dedi.
Renkli ultrasonu kesinlikle cekilin bunu diger doktor da isteyecektir ve baska bir yerde tekrar sperm testi yapin o sonuclarla 2. Doktora gidin.Insallah ameliyata gerek kalmaz ilacla degerleriniz yukselir.Bir de sigara kullaniyorsa biraksin ya da azaltsin o da büyük bir etken

Yazdiklariniz zaman ayirdiginiz icin cok tesekkur ederim Allah razi olsun sizinde yazdiginiz takviyelerin cogunu alicam yapicam varikosel suphesi yok ama net olarak ultrasondan sonra belli olacak herhangi bir agrisi hic olmadi test sonucuna kadar hic bir rahatsızlığı olmadi ultrason ve test icin cuma gunune gun aldik insallah iyi sonuc aliriz ve sonuclardan sonra 2. Doktora gidicem hemen bakalim o ne diyecek

Merhaba arkadaslar bebek denemesindeyiz esimin sprem testine bir doktor normal derken diğer doktor sıkıntılı aşılama olması lazım dedi bizde ürologa basvurduk sınırda bir deger ve varikosel yok ama yinede dopler ultrasyon ve tekrar test yapalim demis.Benim icim rahat etmedi anlayan arkadaslar esimin degerlerine bakip degerlendirebilir mi??
öncelikle kruger yöntemine göre ayrıntılı analiz oluyor değil mi?.umudunuzu yitirmeyin.yavaş hareketli görünüyor.kürlerle bi yere kadar arttırılabiliyor hızı, yapısı da düzeltilebiliyor.

Merhabalar eşimin sperm sonucunun resmini paylaşıyorum bilgili, deneyimli arkadaşlarım yorumlayabilir misiniz?
_20170731_212324.JPG

Bizim test sonucumuz nasıl sizce arkadaşlar. Varikosel var ama ameliyat şart değil dedi doktor

Eklentiler

• _20170801_213052.JPG
    _20170801_213052.JPG
    42 KB · Görüntüleme: 46
Her şey çok iyi de morfolojide sıkıntı var.
Merhaba eşi min sperm testini yorumlarısınız
Toplam sperm 63 milyon
Ileri hareket yüzde 45
Yavaş hareketli yüzde 30
Hareketsiz 15
Normal yapıda yüzde 60
Bas anamolisi yüzde 15
Orta parca anamolisi yüzde 15
Kuyruk anamolisi yüzde 10
Birde 15 20 dk lökosit görüldü yazıyor
YORUMLARSANIZ ÇOK SEVINIRIM

Back