• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sperm testi acilll

anatolian2541

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2020
2
0
1
31
kızlar merhaba 1 senelik evliyiz çocuk sahibi olamadık malesef eşime spermiogram yapıldı test sonuçlarını yorumlarmısınız lütfen beynim çorba oldu😕

Eklentiler

• AA37A47B-9DB6-4BF0-9490-BB2774F8280E.jpeg
    AA37A47B-9DB6-4BF0-9490-BB2774F8280E.jpeg
    81,5 KB · Görüntüleme: 1.505
  • AF4634F6-144E-476C-A248-616EA9168A1A.jpeg
    AF4634F6-144E-476C-A248-616EA9168A1A.jpeg
    115,3 KB · Görüntüleme: 1.460
kızlar merhaba 1 senelik evliyiz çocuk sahibi olamadık malesef eşime spermiogram yapıldı test sonuçlarını yorumlarmısınız lütfen beynim çorba oldu😕

Canım bildiğim kadarı ile toplam sperm cok düşük . A B diye ayrılan grup varya A İLERİ HAREKET demek . İleri hareket 0 yazıyor . Gebeliği gerçekleştiren spermler İleri hareketli olanlar zaten 0 yazıyor doktorunuz ne dedi ?

Total en az 40m olmalı 4 çok az canım. Milim de sperm hiç bulunamamış, hareketli de yok malesef. Doktorun ne yorum yaptı

Canım bildiğim kadarını söylüyorum 4 milyon değil de en az 8 milyon olması.
Ve hareketli sperm gözükmüyor doktor ne dedi acaba görüşebildiniz mi

Evet canım öyleymiş doktorlar normal yolla olma ihtimali yok dedi tüp bebek merkezleriyle görüşüyoruz bakalım ama ben yine de bitkisel karışımları deniyorum burada gördüğüm normal yolla olmasa da tüp bebek şansımız artar belki

Canım toplamda 4 milyon sperm var. Volume dediği miktarı yani miktarı 2.
Mililitrede de 2 milyon sperm var. Çünkü toplam sperm sayısı mililitredeki sperm×Volume den hesaplanır. 2 ×2 =4 milyon toplam sperm sayısı. Hareketlilik sperm saysisiaz olduğu zaman çok doğru ölçülemez. Dünya sağlık örgütünün verilerine göre normal yolla gebelik için en az mililitrede 20 milyon sperm olmalı . Eşinin sperm sayısı mililitrede 2 milyon. Kesinlikle normal yolla olamaz diye kimse diyemez 2 milyon ile ama çok düşük bir ihtimal. Yaşınız genç ise deneyin yoksa tüp bebek merkezi ile görüşün.

Ayrica eşin doppler de çekinmiş. Sol tarafta varikosel yazıyor. Varikosel için dr. Ile görüşün. Eğer ilerlememisse ameliyat yapılabilir. Sperm sayısı artabilir. Normal yolla gebelik saglanabilir. Iyi bir üroloji doktoru ile görüşüp vakit kaybetmenizi tavisye ederim.

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. son durumunuzu çok merak ettim. Nasıl bir yol izlediniz? eşimde sperm sayısı sıfır.canlı cansız hareketsiz hiç bir sperm yok. 2. testte değişir mi bilmiyorum.Bana da bi yol gösterirseniz çok sevinirim.

Back