Erkek İnfertilitesi Sperm sonucu

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

wersaff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
567
97
34
Arkadaşlar eşimin sperm sonucunu koyacağım .markofoloji kaç yani kötü mü ? Bana bu testi ayrıntılı anlatacak var mı? Anlayan

O
upload_2018-11-18_14-40-26.jpeg

Eklentiler

• upload_2018-11-18_14-40-26.png
    upload_2018-11-18_14-40-26.png
    889,5 KB · Görüntüleme: 377
Canım siz bu testi nerede yaptırdınız
Toplam konsantrasyon yok ph yok
Bunlarda onemli

Değerler bu teste gore cok düşük
Mldeki Sayınız yaklasık 2 milyon (>15 olmalı)
Toplam kons 39 üzeri olmalı
Hızlı ileri 10 cıkmış (>32 olmalı)
A+B toplamı da (>40 olmalı)

Morfoloji %1 cıkmıs galiba genelde onunde < işareti olmaz. 4 ve üzeri olmalı morfoloji

Bütün degerleriniz düşük bence iyi bir labda tekrar bakırın en fazla 3 gün perhiz olsun fazlası iyi degil

Likefaksiyo süredi fazla <20 olmalı sizin 30 cıkmış
Yani semendeki canlı hücreler 30 dk sonra sıvıdan cıkıp yüzmeye baslıyor

Keçiboynuzu kürü yapın bol c vitamini bol antioksidan beslensin eşin incir havuç fındık fıstık ceviz kuruyemiş kabak çekirdeği bol tükensin

Birde varikosel varmı baktırsın eşin
Varikosel kaynaklıda degerler düşük olabilir

B7959986-97C0-4DA4-B0A4-B70DC9DD873D.jpeg
Cevap attığın için sağol bir kere tüp denedik .
Düşük yaptım ve bir daha denemedik .Sonra hasekiye gittik İstanbul da ,o test sonucunu atacağım birazdan.Eşime demiş değerlerin iyi 35 milyondu 2. Dereceden variliysol var normal yollar ile deneyin olur dedi...
Aradan 8 ay geçti bende kist vs çıktı doktorum dedi ki Kadın doğumcum eşinin testlerini de getir gel ama bu hastanede versin test bu attığım 2 milyon olan Cerrahpaşa da yaptık sonuç bu çıktı üzüldüm yani kadın doğumcuma göstersem maalesef tüp bebek diyecek o yüzden şaşırdım .Bir hasekide 35 milyon çıktı Cerrahpaşa’da 2 milyon yani test yanlış olsa bile bu kadar düşer mi anlamadım diğerini de atacağım bakar mısın ?
Bu 35 milyon çıkan bu kadar fark olması normal mi ?

0A34B6A2-3218-4137-8617-78592FC649DA.jpeg
46946F16-E498-40A2-A177-7C91F2FD41BC.jpeg
928F7A46-E7C5-4C68-ACE9-E4C6A9B359C3.png
Bu testi ilk tüp bebek denemesi için vermiştik bu testten sonra tüp bebeğe başladık .Sene 2016’da
Yani bakınca çok fark var mı hiç anlamıyorum da onu da atıyorum ..
Lütfen bakar mısın çok üzüldüm ya .35 milyonda çok ümitlenmiştim

Cnm sperm sayısı cok degişkendir o ay kullandıgı antibiyotik varsa stres yogunluk yasadıysa sayı düşük cıkabilir

Siz hep devlette yaptırmıssınız morfolojik olarak degrlendirilmemiş

Düzen labda hem spermiyogram hemde morfoloji testi yaptırın

Canım siz bu testi nerede yaptırdınız
Toplam konsantrasyon yok ph yok
Bunlarda onemli

Değerler bu teste gore cok düşük
Mldeki Sayınız yaklasık 2 milyon (>15 olmalı)
Toplam kons 39 üzeri olmalı
Hızlı ileri 10 cıkmış (>32 olmalı)
A+B toplamı da (>40 olmalı)

Morfoloji %1 cıkmıs galiba genelde onunde < işareti olmaz. 4 ve üzeri olmalı morfoloji

Bütün degerleriniz düşük bence iyi bir labda tekrar bakırın en fazla 3 gün perhiz olsun fazlası iyi degil
Merhabalar test sonucundan biraz anliyorsunuz sanirim bi bakarsaniz sevinirim. Devlette yaptirdik gerci cok ayrintili diildir ama. Sag kisimda onceki ayki sonuclar yaziyor solda yeniler yaziyor .

Merhabalar test sonucundan anliyorsunuz sanirim. Bi bakarsaniz cok sevinirim. Sag kisimda onceki ay sonuclari sol taraf bu ayki sonuclar artma var tabikii ama nekdr iyi ? Birde lokosit yazan yerde yuvarlak hucre goruldu demis. İnt hep antiniyotik kullanmasi lazimm yaziyor doktor hucre bu onemli diil demis kafam karisti onemli biseymi acaba dye

Eklentiler

• 62C518C8-9FC0-496D-8BE1-29399B04D932.png
    62C518C8-9FC0-496D-8BE1-29399B04D932.png
    87,2 KB · Görüntüleme: 438
Merhabalar test sonucundan anliyorsunuz sanirim. Bi bakarsaniz cok sevinirim. Sag kisimda onceki ay sonuclari sol taraf bu ayki sonuclar artma var tabikii ama nekdr iyi ? Birde lokosit yazan yerde yuvarlak hucre goruldu demis. İnt hep antiniyotik kullanmasi lazimm yaziyor doktor hucre bu onemli diil demis kafam karisti onemli biseymi acaba dye
Sperm sayısı biraz az ama onceki sonuca gore artmıs yani iyi. Lökosit gorulmesi normal 1 milyondn fazla ise sorun demek. Bu anladıgım kadarıyla normal. Sperm sayısını artırmaya yonelik bitkisel kürler var arastırabilirsin. beklenen 40 milyon ve üzeri olması. Ama hareketli hücre oranı iyi.

Sperm sayısı biraz az ama onceki sonuca gore artmıs yani iyi. Lökosit gorulmesi normal 1 milyondn fazla ise sorun demek. Bu anladıgım kadarıyla normal. Sperm sayısını artırmaya yonelik bitkisel kürler var arastırabilirsin. beklenen 40 milyon ve üzeri olması. Ama hareketli hücre oranı iyi.
Sperm sayisi icinmi bilmem ama keci boynuzu kurunu uyguluyorum 2 aydir kaynatip veriyorum. Ari polen sutu iciyot keci boynuzu ozu iciyor pharmaton kullaniyor sperm arttici macun aldim aktardan ozel yapiyolardi birde doktorun verdigu promen k onun disinda arada da olsa findik fistik ceviz :)

Yuvarlak hucre sayısı normal 5 milyondan az olabilir. 5 milyon yukarısı antibiyotik kullanır

Likefaksiyon süresi cok uzun normali <20 dk sizin bir saat cıkmıs. Bol c vitamini mryve sebze tuketerek bunu azaltabilir
Bir saat sonra spermler sıvıdan ayrılıp tüplere dogru yuzmeye baslıyor yani bu cok uzun bi süre.

Sayı guzel yukselmiş. Morfoloji kruger mi whoya gore mi bakıldı? Testin yapıldıgı yere sor bunu
Morfoloji cok onemli krugere gore 4ün üzeri olmalı gebelik olması için

Merhabalar bizimde sperm testimiz oldu ama bizimkinde sizin gibi yazmiyor ben anlayamadim sanirim biliyorsaniz bunu da yorumlar misiniz acaba?
Sperm konsantrasyon:20
Toplam harek.: %47
Yerinde har.: %7
Ileri hare.: %40
Hareketsiz : % 53
Morfoloji: 8
Hareketli sperm kons. : 9/4
Ileri hare.sperm konst.: 8
Toplam sperm konst. 70
Toplam har. Sperm kons. 32.9
Toplam ileri hareketli sperm : 28.0
Morfoloji normal sperm: 5.6
Ph:8.0
Hacim 3.5

Yikandiktan sonra die de soyle yazilmis ;
Hacim : 1,0 ml
Yikama sonrasi makler ile sayimda 18 M/ml sperm goruldu
Ileri hareketli : %60
Yerinde hareketli : %5
Hareketsiz : %35

Hayli uzun oldu ama hangileri gecerli durum ne anlamadim ben yardimci olursa izz

Merhabalar bizimde sperm testimiz oldu ama bizimkinde sizin gibi yazmiyor ben anlayamadim sanirim biliyorsaniz bunu da yorumlar misiniz acaba?
Sperm konsantrasyon:20
Toplam harek.: %47
Yerinde har.: %7
Ileri hare.: %40
Hareketsiz : % 53
Morfoloji: 8
Hareketli sperm kons. : 9/4
Ileri hare.sperm konst.: 8
Toplam sperm konst. 70
Toplam har. Sperm kons. 32.9
Toplam ileri hareketli sperm : 28.0
Morfoloji normal sperm: 5.6
Ph:8.0
Hacim 3.5

Yikandiktan sonra die de soyle yazilmis ;
Hacim : 1,0 ml
Yikama sonrasi makler ile sayimda 18 M/ml sperm goruldu
Ileri hareketli : %60
Yerinde hareketli : %5
Hareketsiz : %35

Hayli uzun oldu ama hangileri gecerli durum ne anlamadim ben yardimci olursa izz
İyi gibi duruyor sadece sperm sayısı düşük takviye ve iyi beslenmeyle artar
Sperm artırıcı kürler deneyin
Mlde 18 milyon cıkmıs normal yolla gebelik için 50-100 milyon arası ideal

İyi gibi duruyor sadece sperm sayısı düşük takviye ve iyi beslenmeyle artar
Sperm artırıcı kürler deneyin
Mlde 18 milyon cıkmıs normal yolla gebelik için 50-100 milyon arası ideal
15 ml ve yukarsi ideal yaziyordu diye okumustum internette yikamadan snra ondan bilemedim. Ee bize dr normal yolla olur demis normalle olmuyor mu anlamadim

15 ml ve yukarsi ideal yaziyordu diye okumustum internette yikamadan snra ondan bilemedim. Ee bize dr normal yolla olur demis normalle olmuyor mu anlamadim
Canım bizede normal yolla olur diyorlar beş yıl oldu bırak normali tüple bile olmadı
Bizim sayı 22 milyon morfoloji 1
Her ay hamile kalma şansımız zaten %15-20 bu değerlerle %5 bile değil şansımız

Normal yolla gebelik için sayının 50-100 milyonları gormesi gerek bunu bana drum soyledi. Whoya gore 20 milyon yeterli ama sadece yeterli şans var ama cok düşük. Yine Allah bilir tabiki Ol der oluverir o ayrı

Kızlar eşimin sonuçları resimdeki gibi 1 yıl bile olmadı evleneli yaşım 31 acaba doğal yollarla hamile kalır mıyım. İçim içimi yiyor cevap verirseniz çok mutlu olurum

Eklentiler

• D1C2AFE3-971E-4F70-BA74-121627A8FECE.jpeg
    D1C2AFE3-971E-4F70-BA74-121627A8FECE.jpeg
    257 KB · Görüntüleme: 215
Baya olmuş.ama merak ettim ya hamile.kalabildinizmi acaba bı cocugunuz oldumu. Bizimde çok dusuktu doğal yolla olmaz ama önce bı vitamin takviyesi deneyelim dedi tam eczaneye sipariş.vermistik ama o hafta gebe kaldığımı igrendim ama malesef dogduktan sonra 5 aylikken bı kazayla kaybettim oğlumu bı buçuk sene oldu smdi bı daha olurmu bilmiyorum sizi merak ettim çocuğunuz olmuştur inşallah..

Baya olmuş.ama merak ettim ya hamile.kalabildinizmi acaba bı cocugunuz oldumu. Bizimde çok dusuktu doğal yolla olmaz ama önce bı vitamin takviyesi deneyelim dedi tam eczaneye sipariş.vermistik ama o hafta gebe kaldığımı igrendim ama malesef dogduktan sonra 5 aylikken bı kazayla kaybettim oğlumu bı buçuk sene oldu smdi bı daha olurmu bilmiyorum sizi merak ettim çocuğunuz olmuştur inşallah..
Merhaba

X