- 6 Mayıs 2024
- 46
- 2
- 1
- 25
- Konu Sahibi anonim0647
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doktor yazıcıdan veriyo canm gözükmüyor e nabzdnSperm sonucu neden böyle çıkmıştır bilgisi olan yazabilir mi
Doktor yazıcıdan veriyo canm gözükmüyor e nabzdn
Çok acilse doktora gitmenız gerekiyor e nabıza yansımıyor
Paylaştığınız spermiyogram (semen analizi) sonuçlarını incelediğimde, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 5. baskı kriterlerine göre değerlendirildiğinde genel anlamda çok iyi görünüyor. Öne çıkan değerleri şöyle özetleyebilirim:
Eşim bu sperm testini verirken çok az yapabildi hatta çok zorlanmış ve çok az gelmiş böyle olması sperm sonucunu etkiler miPaylaştığınız spermiyogram (semen analizi) sonuçlarını incelediğimde, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 5. baskı kriterlerine göre değerlendirildiğinde genel anlamda çok iyi görünüyor. Öne çıkan değerleri şöyle özetleyebilirim:
Temel Bulgular:
• Hacim: 4.0 ml (≥1.5 ml olması yeterli) – Normal
• pH: 8.0 (≥7.2) – Normal
• Sperm Konsantrasyonu: 146.4 milyon/ml (≥15 milyon/ml) – Çok iyi
• Toplam Sperm Sayısı: 585.6 milyon (≥39 milyon) – Çok iyi
• İleri Hareketli (PR): %35 (≥32) – Normalin üstünde
• Toplam Hareketlilik (PR+NP): %41 (≥40) – Normal sınırda
• Morfoloji (Kruger): %8.0 (≥4) – Oldukça iyi
• Fonksiyonel Sperm: 33.5 milyon – Değer yüksek ve olumlu
• Toplam İleri Hareketli Sperm: 204.4 milyon – Bu da yüksek
Diğer Olumlu Noktalar:
• Lökosit (iltihap hücresi) konsantrasyonu: <1 milyon/ml – Normal, enfeksiyon belirtisi yok.
• Viskozite ve Görünüm: Normal
Genel Değerlendirme:
Bu spermiyogram sonuçları gebelik şansını destekleyen oldukça iyi parametreler içeriyor. Hacim, sayı, hareket ve morfoloji yönünden ciddi bir sorun görünmüyor. Özellikle morfolojik olarak %8’lik Kruger değeri, üst düzeyde bir kalite göstergesidir.
Eğer gebelik oluşmuyorsa, bu durumda kadına ait faktörlerin de değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca sperm DNA fragmantasyonu testi gibi ileri düzey testler de gerekebilir.
Hayır . Gebelik için de zevk suyundaki damla da olan sperm bile yeterli bazen . Siz rahim filmi çektirdiniz mi ? eşinizin sonuçları çok iyi şu durumdaEşim bu sperm testini verirken çok az yapabildi hatta çok zorlanmış ve çok az gelmiş böyle olması sperm sonucunu etkiler mi
Hayır ben bir kere kimyasal gebelik geçirdim hormon sonuçlarımı atayım mı size daha önceden hormon vermiştim bu ay tekrar istedi doktor bu ay yeni gitmeye başladım adetin 3.günğ gel dediHayır . Gebelik için de zevk suyundaki damla da olan sperm bile yeterli bazen . Siz rahim filmi çektirdiniz mi ? eşinizin sonuçları çok iyi şu durumda
OlurHayır ben bir kere kimyasal gebelik geçirdim hormon sonuçlarımı atayım mı size daha önceden hormon vermiştim bu ay tekrar istedi doktor bu ay yeni gitmeye başladım adetin 3.günğ gel dedi
Hayır ben bir kere kimyasal gebelik geçirdim hormon sonuçlarımı atayım mı size daha önceden hormon vermiştim bu ay tekrar istedi doktor bu ay yeni gitmeye başladım adetin 3.günğ gel dedi
Bizim sperm tahlilini de yorumlanabilir misin
OlurBizim sperm tahlilini de yorumlanabilir misin
TSH 2.89
Tiroid Fonksiyonları (TSH, T3, T4):TSH 2.89
Serbest t3 3.31
Prolaktin 17.7
Amh 4.11
Ast 17
Alt 13
Serbest t4 1.11
Estradiol 18.9
Fsh 4.75
TSH 3.02
Progesteron 1.19
Lh 2.99
Çok net göremiyorum ama önceki hali kötü iken bu cipli sperm seçme mi yapıldı sizde ondan sonra sonuç %70 lere çıkmış gözüküyor .
%10 dan alınan %70 imi oluyor bu ?
Paylaştığınız spermiyogram raporunu inceledim. Sonuçları gebe kalma açısından değerlendirecek olursak:Niye olduğunu anlamadık ama dr çipli sperm testi istedi