• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Sperm sayısı yükseltmek için neler yapıyorsunuz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

atarlibartinli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2016
341
256
103
32
Arkadaşlar 11 ay önce karnımda bebeğin kalbi durması nedeni ile kürtaş oldum. Korunmayı bırakalı 6 ay oldu hala gebelik yok. ilk gebeliğimde 2 ay içerisinde gebe kalmıştım. Sperm sayısı veya hareketlilik mi az diye düşünmeye başladım. Sperm sayısını veya hareketliliğini arttırmak için neler yaptınız? veya yapıyorsunuz.
Benim gibi kürtaş olup tekrar gebe kalması zor olanlar varsa bilgi verirse çok sevinirim.

Canım geçmiş olsun ilk gebeliğim benmde kürtajla son buldu kürtajdan 7 ay sonra tekrar hamile kaldım ama oda kimyasal oldu ve yine 7 ay geçti hamile değilim

Sana da geçmiş olsun canım. 7 ay sonunda tekrar mı kürtajla sonuçlandı. Son bulduğu hakkında bilgi verdiler mi?Doktorun ne diyor peki bu konuda. Benim doktorum hiçbir sıkıntı olmadığını söylüyor ama 6 aydır neden gebe kalamıyorum diye stres yapıyorum.

Canım geçmiş olsun ilk gebeliğim benmde kürtajla son buldu kürtajdan 7 ay sonra tekrar hamile kaldım ama oda kimyasal oldu ve yine 7 ay geçti hamile değilim

Sana da geçmiş olsun canım. 7 ay sonunda tekrar mı kürtajla sonuçlandı. Son bulduğu hakkında bilgi verdiler mi?Doktorun ne diyor peki bu konuda. Benim doktorum hiçbir sıkıntı olmadığını söylüyor ama 6 aydır neden gebe kalamıyorum diye stres yapıyorum.

ilkinde hemen hamile kalmıştım canım ikincisi düşük oldu düşükten sonra doktora gittiğimde 3 ay içersinde hamile kalırsın demişti ama kalamadım . aynı senin gibi düşünmeye başladım acaba eşimin hareketli spermimi yeterli değil diye. bu ay eşime keçiboynuzu kürü uyguladım .. bende kuru incir yedim her sabah bir tane. bu ay bu şekilde deneme yaptım bakalım sonuç ne olacak bilmiyorum canım .gebeliklerimin sonlanmasının sebebide bende pıhtılaşma sorunu var genetik bu yüzden sonlandı . şuanda kan sulandırıcı kullanıyorum . gebe kalabilsem artık ilaçlarla falan sağlıklı gebelik olur diye ümit ediyorum .

Keçi boynuzu kürünü şimdi çok gördüm. Kaynatıp mı içiriyorsun eşine. Ve incirin ne faydası var acaba. Sperm hızını arttırmak için de havuç suyunu öneriyorlar.
Ben sadece folik asit kullanıyorum ve yumurtlama günlerini değerlendiriyorum o kadar.
Ama bu ayda regl olursam kürlere başlayacağım gibi. O nedenle soruyorum nasıl yapıyorsun diye .

Biz çakşırkökü suyu ve keçiboynuzu özü kullandık
Öncesinde de çok düzenli olmasa da keçiboynuzunu kaynatıp kullandığımızda olmuştu
Ama çakşırsuyu vw keçiboynuzu özü kullandığımız 2.ayda hatta ilk ayda hamile olduğumu öğrendim

Arkadaşlar 11 ay önce karnımda bebeğin kalbi durması nedeni ile kürtaş oldum. Korunmayı bırakalı 6 ay oldu hala gebelik yok. ilk gebeliğimde 2 ay içerisinde gebe kalmıştım. Sperm sayısı veya hareketlilik mi az diye düşünmeye başladım. Sperm sayısını veya hareketliliğini arttırmak için neler yaptınız? veya yapıyorsunuz.
Benim gibi kürtaş olup tekrar gebe kalması zor olanlar varsa bilgi verirse çok sevinirim.
Benim naçizane tavsiyem böyle bitkisel bi kür kullanmaya başlamadan önce bi spermiyogram testi yaptırsanız iyi olur. Çünkü bazı kürler, birilerine iyi gelirken başkalarına iyi gelmiyor ya da daha kötüsü zararı dokunuyor 😕
Siz daha önce bi kez hamile kalmışsınız, demekki gebe kalmakta bi sorununuz yok. Aynı şekilde eşinizde de bi sorun olmadığı anlaşılıyor. Bebeğin kalbinin durması ile ilgili düşükler biraz daha genetik sebeplere dayanıyor. Dilerseniz bi gen taraması yaptırabilirsiniz.
Ben de geçen ay bal-çörek otu-tarçın kürünü çok araştırdım, nerdeyse kullanmaya başlayacaktım ama en son tarçının prolaktin hormonunu yükselttiğini okudum, benim zaten yüksek olduğu için vazgeçtim. Dediğim gibi birine iyi gelen başkasında aynı sonucu göstermeyebilir.

Sperm de de sorun olabilir, sizde rahimde de yapışıklık falan oluşmuş olabilir muayenelerinizi tamamlamadan bitkisel küre başlamayın bence.. belki de hiç bir sorununuz yok ovulasyon gününüz denk gelmiyordur..

Benim naçizane tavsiyem böyle bitkisel bi kür kullanmaya başlamadan önce bi spermiyogram testi yaptırsanız iyi olur. Çünkü bazı kürler, birilerine iyi gelirken başkalarına iyi gelmiyor ya da daha kötüsü zararı dokunuyor 😕
Siz daha önce bi kez hamile kalmışsınız, demekki gebe kalmakta bi sorununuz yok. Aynı şekilde eşinizde de bi sorun olmadığı anlaşılıyor. Bebeğin kalbinin durması ile ilgili düşükler biraz daha genetik sebeplere dayanıyor. Dilerseniz bi gen taraması yaptırabilirsiniz.
Ben de geçen ay bal-çörek otu-tarçın kürünü çok araştırdım, nerdeyse kullanmaya başlayacaktım ama en son tarçının prolaktin hormonunu yükselttiğini okudum, benim zaten yüksek olduğu için vazgeçtim. Dediğim gibi birine iyi gelen başkasında aynı sonucu göstermeyebilir.

Doktorumda aynısını söylüyor. 1 kere gebelik olduğuna göre korkulacak birşey yok diye ama 6 aydır olmayınca strese giriyorum.
Sperm sayısı yada hızını yükseltmemin bir zararı olmayacağını düşündüm ama dediğiniz gibi bünyeye belki olumlu etki sağlamayacak. Kürlerden çok havuç yedireyim bari zararsız. :)

Sperm de de sorun olabilir, sizde rahimde de yapışıklık falan oluşmuş olabilir muayenelerinizi tamamlamadan bitkisel küre başlamayın bence.. belki de hiç bir sorununuz yok ovulasyon gününüz denk gelmiyordur..

Doktoruma muayenelerimi yaptırdım. hiçbir sorun yok dedi. Ovulasyon testinden de 1 kaç ay önce haberim oldu doğrusu. Bu ay kullandım. Ama benim bilidğim tarihlerimde yine olgunlaşma görüldü. Adetime 2 gün var umarım pozitif sonuçlanır.

Biz çakşırkökü suyu ve keçiboynuzu özü kullandık
Öncesinde de çok düzenli olmasa da keçiboynuzunu kaynatıp kullandığımızda olmuştu
Ama çakşırsuyu vw keçiboynuzu özü kullandığımız 2.ayda hatta ilk ayda hamile olduğumu öğrendim

Doktora danışarak veya öncesinde testlerini yaptırdıktan sonra mı kullandınız. Eşim henüz doktora görünmedi. Bende de sıkıntı olmadığını söylüyor doktorum. acaba sperm sayımız mı düşük veya hızı mı düşük diye düşünmeye başladığımdan bu yola girdim.

Doktorumda aynısını söylüyor. 1 kere gebelik olduğuna göre korkulacak birşey yok diye ama 6 aydır olmayınca strese giriyorum.
Sperm sayısı yada hızını yükseltmemin bir zararı olmayacağını düşündüm ama dediğiniz gibi bünyeye belki olumlu etki sağlamayacak. Kürlerden çok havuç yedireyim bari zararsız. :)
Canım 6 ayda neler değişti hayatımızda 🧟‍♀️🧟‍♂️ Daha önce hiç adını dahi duymadığımız bi virüs geldi çöktü hayatımıza, kaygılarımız arttı, 6 ayda kaç mevsim değişti. Vücudumuz bunlara uyum sağlamaya çalışıyor ve belki bundan dolayı hamileliği geciktirebiliyor. İnsanlar virüs korkusuyla hastaneye gidemez oldular, bu bile bilinç altında kaygıya sebep oluyor. Kaygı ve stres de gebeliğin önünde en büyük engel maalesef 😔
Sağlıklı bebekler sağlıklı ebeveynlerden gelen genlerle oluşuyor. İyi düşünmüşsün, ama sadece eşin için değil ikiniz birlikte sağlıklı beslenmeye başlayın. Ceviz, badem, fındık çok öneriliyor. İkiniz de günde bir avuç bunlardan tüketin. Eşinin eğer sigara alışkanlığı varsa bunu bırakabilir, eminim çok faydası olacaktır. Havuç da faydalı bir sebze ama eğer şekeri varsa onu yükseltebilir.
Ben geçen gün eczaneden omega 3 hapı almaya gitmiştim, durumumu anlattım (2 hafta önce ben de 7 haftalıkken bebeğimi düşürdüm), eczacı hanım eşim için de çinko takviyesi önerdi. Bunlar reçetesiz satılan vitaminlerden. Dilersen sen de eczacına danışıp eşin için çinko (zinc) takviyesi başlayabilirsin. Çünkü bu vitaminler de sağlık bakanlığının onayından geçiyor ve doz ayarlaması yapılıyor, o yüzden uygun dozda alırsanız faydasını görürsünüz.
Hadi inşallah güzel haberlerinizi bekliyoruz 😇🙏🏻

Keçi boynuzu kürünü şimdi çok gördüm. Kaynatıp mı içiriyorsun eşine. Ve incirin ne faydası var acaba. Sperm hızını arttırmak için de havuç suyunu öneriyorlar.
Ben sadece folik asit kullanıyorum ve yumurtlama günlerini değerlendiriyorum o kadar.
Ama bu ayda regl olursam kürlere başlayacağım gibi. O nedenle soruyorum nasıl yapıyorsun diye .
aynen canım kaynatıp soğuduktan sonra sabah akçam içiriyorum . ibrahim saraçoğlu tarifi youtubedan bakabilirsin . yumurtlamaya kadar içirdim . kuru incirde yumurtalıkların güzel gelişmesini sağlıyormuş . bakalım işe yaradı mı bilmiyorum canım . işe yaramazsa zaten doktora gidecem

Hsg çekildin mi çünkü kürtaj ve düşüş sonrası tüplerde tıkanma rahimde yapışıklık olabiliyor

Canım düşünmek yerine yada ortada sonuç yokken araştırmak yerine en iyisi gidio bir tahlil vermek olacaktır gqliba

Çok yanlış düşünce ben de hamile kaldım sonra kalamadım ve tüplerimin tıkandığını öğrendim sağ olsun doktor hemen hsg istedi

Çok yanlış düşünce ben de hamile kaldım sonra kalamadım ve tüplerimin tıkandığını öğrendim sağ olsun doktor hemen hsg istedi
Başka doktora gideceğim en sonunda. Çünkü ne zaman gitsem sorun yok 1 yıl olmazsa takibe alırız diyor. İlla 1 yıl mı beklemeliyim anlamıyorum.
Tüplerin tıkandığını hsg sonucu mu öğrendin.
Sonrasında nasıl bir tedavi uyguladı peki.

Back