Sperm sayısı düşük ve hareketi yavaş

cileklPASTa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2010
95
1
merhaba hocam;
eşimin sonuçlarını gönderiyorum,bize sperm sayısı düşük ve hareketi yavaş dediler,ilaç verdiler 3 ay kullanım sonunda olmazsa aşılama ve tüp bebek dediler,yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok tşk ederim...

sperm konsantrasyon:14 milyon

motilite total:%57

motilite+4:%14

motilite+3:%36

motilite+2:%7

yuvarlak hücre:1 milyon

PHSS:7 milyon
..............................
morfoloji:%1
...............................
pin head:3

küçük:14

amorf:1

elonge:5

yuvarlak baş:10

piriform:7

vaküol:1

küçük akr:15

akrozomsuz:7
..........................
bend:2
...........................
coiled:3

dag defekti:2
..............................
mixed anomali:29

diğer değerleri (0) yani olmadığı için yazmadım çıkan sonuçlar böyle cevap bekliyorum lütfen yardımcı olurmusunuz?değerler nedir?ne yapmamız gerekiyor?tşk ediyorum....

merhabalar sperm sayısı ve hareketi aşılama yapmak için uygun olabilir fakat morfoloji denen şekil bozuklugu eşinde %1 ve bu cok iyi bir sonuc degil yalnızca bu sebebten dolayı mikroenjeksiyon önerilebilir benim size tavsiyem sperm tahlilini bu konuda uzmanlaşmış bir yerde tekrar yaptırıp bana gondermeniz gecmiş olsun sevgiler

merhaba doktor bey.biz 1,5 sendir bebek için uğraşıyoruz.eşimin test sonucunuda yorumlarsanız sevinirim.birde morfoloji için ne yapabiliriz.eşimde tek taraflı 1.aşam varikosel var eşim iki doktorla görüştü onlar ameliyata gerek yok dedi ama acaba ameliyat olsa morfoloji düzelirmi.şimdiden teşekkürlerler
BAZAL DEĞERLENDıRME

ABSTıNANS SÜRESı:4
LıKEFAKSıYON:20
VıSKOZıTE:NORMAL
VOLUM(ML):4
SPERM SAYISI(milyon/ml):48
TOP.SPERM SAYISI(milyon):192
TOTAL MOTıLıTE(&#37:KK66::65
ıLERı HAREKETLı(+4,%):19
YAV.ıLERı HAREKETLı(+3,%):33
YERıNDE HAREKETLı(+2,%):13
HAREKETSıZ(%):35
NORMAL MORFOLOJı(%):3
AGLUTıNASYON:YOK
LÖKOSıT(milyon/ml):<1
YUVARLAK HÜCRE(milyon/ml):<5
TPMSS(milyon):99

TANI:TERATOZOOSPERMı

HAZIRLIK SONRASI

HAZIRLIK ıŞLEMı:SWıM-UP
VOLÜM(ml):1
SPERM SAYISI(milyon/ml):23
TOP.SPERM SAYISI(milyon):23
TOTAL MOTıLıTE(%):100
ıLERı HAREKETLı(+4,%):80
YAVAŞ ıLERı HAREKETLı(+3,%):20
TPMSS(milyon):23

merhabalar leylmelek
varikosel etkileseydi yanlız morfolojiyi degil hareket ve sayıyı da etkilemesi lazımdı sizin durumunuzda oyle birsey gozukmuyor bence siz sperm tahlili konusunda uzman biryerde tekrar sperm tahlili yaptırın tek sonucla degerlendirmek pek dogru olmaz kolay gelsin

merhaba doktor bey. biz yaklaşık iki yıldır istememize rağmen çocuk sahibi olamadık. bana yapılan testlerde bir problem yoktu. eşimin sperm testinde olumsuzluklar vardı. sperm sayısı 21 milyon hareketlilik &#37;47 ama hızlı ileri hareketlilik 0 yavaş ileri hareketlilik %33 yerinde hareketlilik %14 morfoloji %1 çıktı. bu sebeple çocuk sahibi olamıyoruz. tesleri aralıklı olarak üç kez yaptırdık hemen hemen aynı sonuçlar çıktı. çalıştığımız yerden dolayı tedavi için yaz tatilini beklemek zorundayız. daha önce gittiğimiz doktor aşılama da şansımızın yüksek olduğunu söylemişti. buna çok inanmak istiyorum ama bu sayı aşılamada çok düşük bir şansımız var sanırım araştırmalarım ve burdaki yorumlardan bunu çıkardım. sizce aşılamada şansımız ne kadar yoksa direk tüp bebek tedavisine mi başlamalıyız. eşim de bende çok yıprandık artık bir an evvel çocuk sahibi olmak itiyoruz. aşılama bizim için zaman kaybı mı olur. lütfen bir yol gösterin. şimdiden teşekkür ederim.

merhaba doktor bey. biz yaklaşık iki yıldır istememize rağmen çocuk sahibi olamadık. bana yapılan testlerde bir problem yoktu. eşimin sperm testinde olumsuzluklar vardı. sperm sayısı 21 milyon hareketlilik %47 ama hızlı ileri hareketlilik 0 yavaş ileri hareketlilik %33 yerinde hareketlilik %14 morfoloji %1 çıktı. bu sebeple çocuk sahibi olamıyoruz. tesleri aralıklı olarak üç kez yaptırdık hemen hemen aynı sonuçlar çıktı. çalıştığımız yerden dolayı tedavi için yaz tatilini beklemek zorundayız. daha önce gittiğimiz doktor aşılama da şansımızın yüksek olduğunu söylemişti. buna çok inanmak istiyorum ama bu sayı aşılamada çok düşük bir şansımız var sanırım araştırmalarım ve burdaki yorumlardan bunu çıkardım. sizce aşılamada şansımız ne kadar yoksa direk tüp bebek tedavisine mi başlamalıyız. eşim de bende çok yıprandık artık bir an evvel çocuk sahibi olmak itiyoruz. aşılama bizim için zaman kaybı mı olur. lütfen bir yol gösterin. şimdiden teşekkür ederim.

merhabalar oncelikle kolay gelsin tabiki bu tür süreçler biraz sabır gerektiriyor eşinizin sperm sonucu iyi desem iyi değil kötü desem kötü degil misali!! hiç yıkanma sonrası spermsayısını gösteren bir sonucunuz varmı? eger buradaki sayı 10 milyonun üzeri ileri hızlı sperm oluyorsa aşılama yapmaya değer olabilir
yeni yönetmelikle artık tüp bebekte de basarı sansları artık 35 yasın altına tek ustune cift embryo tranferi olacagı için gebelik sansları eskisi gibi olmayacak onun için yapacagınız işleri iyice araştırın belirli yerler size üst standartları sunabilir kolay gelsin

merhabalar leylmelek
varikosel etkileseydi yanlız morfolojiyi degil hareket ve sayıyı da etkilemesi lazımdı sizin durumunuzda oyle birsey gozukmuyor bence siz sperm tahlili konusunda uzman biryerde tekrar sperm tahlili yaptırın tek sonucla degerlendirmek pek dogru olmaz kolay gelsin
öncelikle cevabınız için çok teşekkürler.biz ikinci bir test daha yaptırdık ondada sadece morfoloji düşük çıktı%2.diğer değerler önceki testle hemen hemen aynı çok az bir düşme var sayıda.morfoloji için birşey söylememişsiniz.sanırım morfoloji için yapılacak birşey yok.birde eşimin doktoru bu değerler gebelik için iyi demiş endişe etmenize gerek yok demiş.sizin fikriniz nedir.

öncelikle cevabınız için çok teşekkürler.biz ikinci bir test daha yaptırdık ondada sadece morfoloji düşük çıktı%2.diğer değerler önceki testle hemen hemen aynı çok az bir düşme var sayıda.morfoloji için birşey söylememişsiniz.sanırım morfoloji için yapılacak birşey yok.birde eşimin doktoru bu değerler gebelik için iyi demiş endişe etmenize gerek yok demiş.sizin fikriniz nedir.

tekrar merhaba ikinci teste gördüğümüz gibi morfoloji %2 ye çıkmış bence hikayeniz burada ön plana cıkacak artık belli bir sürede belli girişimler yapılmasına ragmen gebelik olusmuyorsa bir ileri düzeye vakit kaybetmeden geçmenizi öneririm kolay gelsin

merhabalar hocam
iki yıldır istememize rağmen bi kere hamile kaldım haziran ayında 5,5 haftalıkken düşük yaptım.
benim tahlillerim normal eşimin sperm sayısı 1 ml de 8 milyondu. geçtiğimz ay aşılama denedik ama malesef tutmadı. şimdi eşimin aşılma için verdiği spermin sonuçlarını yazıcam değerlendirirseniz sevinirim.
BEKLENEN
ABSTİNANS SÜRESİ : 3 gün 2 -7gün
HACİM : 3 ml 2 -7 ml
pH : 7.2 - 8
LİKEFAKSİYON : <30 dakika <30dakika
VİZKOZİTE : Normal Normal
SAYI : 32 000 000/ml >20 milyon/ml

HAREKETLİLİK : % 60 hızlı ileri hareket a) % 25 a > %25
yavaş ileri hareket b) % 26 total motil >%50
yerinde hareketli c) % 9
hareketsiz d) % 40
NORMAL ORANI : % >14 (Kruger)
AGLÜTİNASYON : Negatif negatif
YUVARLAK HÜCRE: < 1 milyon

YIKAMA SONRASI:

HACİM : 1ml
SAYI : 21 000 000/ml
HAREKETLİLİK : % 77

Morfoloji Kruger Strict Kriterine göre değerlendirilmiştir.

merhabalar hocam
iki yıldır istememize rağmen bi kere hamile kaldım haziran ayında 5,5 haftalıkken düşük yaptım.
benim tahlillerim normal eşimin sperm sayısı 1 ml de 8 milyondu. geçtiğimz ay aşılama denedik ama malesef tutmadı. şimdi eşimin aşılma için verdiği spermin sonuçlarını yazıcam değerlendirirseniz sevinirim.
BEKLENEN
ABSTİNANS SÜRESİ : 3 gün 2 -7gün
HACİM : 3 ml 2 -7 ml
pH : 7.2 - 8
LİKEFAKSİYON : <30 dakika <30dakika
VİZKOZİTE : Normal Normal
SAYI : 32 000 000/ml >20 milyon/ml

HAREKETLİLİK : % 60 hızlı ileri hareket a) % 25 a > %25
yavaş ileri hareket b) % 26 total motil >%50
yerinde hareketli c) % 9
hareketsiz d) % 40
NORMAL ORANI : % >14 (Kruger)
AGLÜTİNASYON : Negatif negatif
YUVARLAK HÜCRE: < 1 milyon

YIKAMA SONRASI:

HACİM : 1ml
SAYI : 21 000 000/ml
HAREKETLİLİK : % 77

Morfoloji Kruger Strict Kriterine göre değerlendirilmiştir.

merhabalar yukardaki sperm tahlili aşılama için uygun gözüküyor yanlız morfolojinin yüzdesini göremedim sevgiler

merhaba ben samsundan yazıyorum eşimin spermleri düşük olduğundan çocuk sahibi olamıyoruz kime değerleri gösterdiysek her doktor tüp bebek aşılama bile olmaz dediler şimdi size değerlerini yazıcam eşimin son değerleri
sperm sayıs 12.200
harketli %10
yerinde hareketli%10
HAreketsiz %70 bu değerdeyken olmaz dediler tüp bebek anca olur dediler ankarayada yolladım bu değerleri onlarda aynısını dediler tüp bebek olurmu bu değerlerle hala ilaç kullanıyoruz yükselmesi için varikosel ameliyatıda oldu bende sorun yok kadında sorun olmazsa çocuk sahibi olmamamız dahamı koaly olur
cevap verirseniz sevinirim

canım benim bildiğim akdarıyla 1tane bile spermle tüp bebek oluyor.hem içini rahat tut belki normal yollarla gebe kalabilirisn.allah bilir.benim eşiminde hareketliliği:&#37;15 ama doktor eşinde artık bi problem kalmadı dedi.sperm sayısı:36 milyon ama hareketliliği çok düşük

merhaba ben samsundan yazıyorum eşimin spermleri düşük olduğundan çocuk sahibi olamıyoruz kime değerleri gösterdiysek her doktor tüp bebek aşılama bile olmaz dediler şimdi size değerlerini yazıcam eşimin son değerleri
sperm sayıs 12.200
harketli %10
yerinde hareketli%10
HAreketsiz %70 bu değerdeyken olmaz dediler tüp bebek anca olur dediler ankarayada yolladım bu değerleri onlarda aynısını dediler tüp bebek olurmu bu değerlerle hala ilaç kullanıyoruz yükselmesi için varikosel ameliyatıda oldu bende sorun yok kadında sorun olmazsa çocuk sahibi olmamamız dahamı koaly olur

merhabalar yukaridaki esinizin sonucuna gore tup bebek veya mikroenjeksiyon sizin icin en uygunu olacak dogal olarak sizde bir sorun yoksa olma ihtimali daha da artacaktir kendiniz icin en iyi yeri arastirip secin bol sans

merhaba hocam

benim yaklaşık 2 senedir bebegim olmuyo baştan beri hep nedensiz infertilite dendi eşimin sonuçları gayet iyiydi biz tekrar 2 test yaptırdık sonuç bizi şaşırttı yorumlarsanız sevinirim

ilk tette
sayı 83 milyon
hızlı lineer hareket görülmedi
morfoloji %2

inanamadık bir test yaptırdı
sayı 104 milyon
ileri lineer hareket %10
morfoloji %4

sizce sonuçlarımız nasıl?hala nedensiz infertilmiyiz sizce

merhaba hocam

benim yaklaşık 2 senedir bebegim olmuyo baştan beri hep nedensiz infertilite dendi eşimin sonuçları gayet iyiydi biz tekrar 2 test yaptırdık sonuç bizi şaşırttı yorumlarsanız sevinirim

ilk tette
sayı 83 milyon
hızlı lineer hareket görülmedi
morfoloji %2

inanamadık bir test yaptırdı
sayı 104 milyon
ileri lineer hareket %10
morfoloji %4

sizce sonuçlarımız nasıl?hala nedensiz infertilmiyiz sizce

merhabalar bana hareketli ve de hareketsiz oranini da bildirimisiniz sayisal acidan bir problem yok morfoloji acisindan da sevgiler

hocam ilk testimizde
sayı 83 milyon
hareketlilik &#37;40
hızlı lineer görülmedi
yavaş lineer %27
hareketsiz %60
morfoloji %2

diger test

sayı 104 milyon
hareketlilik %60
hızlı progresif hareket %10
yavaş progresif hareket %20
progresif olmayan hareket %30
morfoloji %4

ben yaptırmam gereken testleri yaptırdım..hsg çekildi,yumurtlama normal bende bi problem görülmedi eşimin sonuçları da böyle morfolji %2-4 olması sorun oluyoyo mu? bazı yerlerde gebeligin oluşması zaman alıyo deniliyo..benim 5 kez ilaçlı takibim ve 1 negatif aşılamam var..eşimin sonuçları sizce gebe kalmamı etkiliyor olabilir mi?
buarada eşim ve bende bol ilthap var ilaç kullandık

hocam eşimin sonuçlarını yorumlarmsınız.3ay önce varikoselden ameliyat oldu.16aydır bebeğimiz olmuyor.
ph:8
1saate hareketli sperm sayısı yüzdesi:50
hızlı ileri hareketli:15
yavaş ileri hareketli:25
yerinde hareketli:10hareketsiz:50
sperm sayısı:36.2
anormal morfoloji yüzdesi:92
yuvarlak hücre:3-4
baş şekil anomalisi:46

bilgeeeeeee kullanıcısından alıntı
sperm sayıs 12.200
harketli %10
yerinde hareketli%10
HAreketsiz %70 bu değerdeyken olmaz dediler tüp bebek anca olur dediler ankarayada yolladım bu değerleri onlarda aynısını dediler tüp bebek olurmu bu değerlerle hala ilaç kullanıyoruz yükselmesi için varikosel ameliyatıda oldu bende sorun yok kadında sorun olmazsa çocuk sahibi olmamamız dahamı koaly olur ankara maya tüp bebek merkezinde yaptırmayı düşünüyorum acaba doğru seçimmi

hocam ilk testimizde
sayı 83 milyon
hareketlilik %40
hızlı lineer görülmedi
yavaş lineer %27
hareketsiz %60
morfoloji %2

diger test

sayı 104 milyon
hareketlilik %60
hızlı progresif hareket %10
yavaş progresif hareket %20
progresif olmayan hareket %30
morfoloji %4

ben yaptırmam gereken testleri yaptırdım..hsg çekildi,yumurtlama normal bende bi problem görülmedi eşimin sonuçları da böyle morfolji %2-4 olması sorun oluyoyo mu? bazı yerlerde gebeligin oluşması zaman alıyo deniliyo..benim 5 kez ilaçlı takibim ve 1 negatif aşılamam var..eşimin sonuçları sizce gebe kalmamı etkiliyor olabilir mi?
buarada eşim ve bende bol ilthap var ilaç kullandık

merhabalar iltihapli durumun gectigine emin olduktan sonra iki kez daha asilama deneyebilirsiniz artik bundan da sonuc alamazsaniz tup bebek denemenizde fayda var kolay gelsin

hocam eşimin sonuçlarını yorumlarmsınız.3ay önce varikoselden ameliyat oldu.16aydır bebeğimiz olmuyor.
ph:8
1saate hareketli sperm sayısı yüzdesi:50
hızlı ileri hareketli:15
yavaş ileri hareketli:25
yerinde hareketli:10hareketsiz:50
sperm sayısı:36.2
anormal morfoloji yüzdesi:92
yuvarlak hücre:3-4
baş şekil anomalisi:46

merhabalar bu sonuc normal sinirlar icerisinde gozukuyor tabi olarak her turlu girisime belirli bir sure vermek gerekiyor eger basari saglanamazsa bir ust asamaya gecmekte fayda var kolay gelsin

X