Erkek İnfertilitesi sperm sayısı 4 / varikosel / anavulasyon / tüm sorunlar bizde:((

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

kokoci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
245
0
46
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

1 senedir korunmuyoruz ve bebişimiz olmadı, 9 aydır kadın doğum doktoruna gidiyorum , bir kaç aylık takip sonucu anavulasyon teşhisi konuldu ve son 2 aydır klomen kullanıyorum, doktora 1-2 kere yumurtlayayım eşimle deneyelim olmazsa eşim tahlilleri yaptırsın diyerek klomen kullanmaya başlamıştım.
Bu hafta spermiogram yaptırdık, benim yumurtalar klomen ve çatlatma iğnesine iyi tepki verdi ve yumurtam gelişip çatladı fakat asıl sorun eşimde çıktı toplam sperm sayısı 7, 4'ü canlı çıktı
tahlil sonuçlarını alınca da bir sorun çıkmaz diye üroloji doktoruna gidip ben gösterdim ve söyledikleri karşısında yıkıldım.
Eşim için varikosel var, ameliyat olursa bir ihtimal sperm sayısı artar ama net bir şey söyleyemeyiz ve bu değerlerle tüp bebek bile yapamazsınız dedi.
benim doktorum ise eşimin tahlilini inceleyip hemen tüp bebek deneyin, olan o 4 taneyi de ameliyatta kaybetme ihtimaliniz var dedi.
Ameliyatta başarı şansınız %1-2 dedi
Normal yollarla hayatınız boyu asla çocuk sahibi olamazsınız, hemen kapsamlı bir sperm testi ile en iyi tüp bebek merkezine gitmemizi söyledi, Amerikan hastanesi Prof.Bülent Urman'ı önerdiler, en gelişmiş labaratuar bu hastanedeymiş, bizim için tek umut olabilirmiş.

o kadar kafam karışık ki hazmetmeye çalışıyoruz eşimle, ben anneme o ablasına söyledi sadece..
hiç kimseye anlatamadım, anlatmalımıyım birine bilemiyorum bile ?
eşimle 10 gün bekleyip testi tekrarlayalım diye konuştuk

önümü göremiyorum, yolumu bilmiyorum, sanki kafam durdu, beynim çalışmıyor...
lütfen bana yol gösterin, umut olun...

canım benim yaa çokkk geçmiş olsun o zaman hemen tüp bebege başlayın tatlım zaman kaybetmeyin benimde eşim varikoselden amaliyet oldu ama eylülde testimiz var tekrardan işe yarayıp yaramadıgını görecegiz. hakkınızda hayırlısı olsun bi an önce yavrunuza kavuşursunuz inşallah sabret sadece:2::2:

canım geçmiş olsun ...üzme kendini burada sıfır spermlerle başlayıp 4 -5 milyona çıkaranlar var takviylerle .başka bi hastenede tekrar yaptırın testi. bu aralar antibiyotik falan yada ateşli hastalık geçirdiyse onlarda spermleri etklimiş olabilir moralini bozma ..bu forumu takip et sana yardımcı olacaktır arkadaşlar

Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?
geçmiş olsun arkadaşım...yukardaki başlıkla açılan konuyu okumanı tavsiye ederim orda varikosel de ek takviylerle başarı elde eden arkadaşlarımız var

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim...
Allah hiç bir kadının kucağını boş bırakmasın inşalllah...

canım hemen yılma hemen de inanma doktorlara, yani bazıları dan dan söylüyor ne varsa açık kapı bırakmıyorlar. Bizim sonuçlar ilk çıktığında doktor aşılama olmaz direk tüp bebek dedi, kürlerden bahsettim inanmadı. Bir ay sıkı bir şekilde değişik kürler uyguladım ve inanlımaz artış oldu. Demem o ki hemen bırakma ben de ilk başka senin gibiydim.Şimdi sonuçları doktorun suratına çarpasım geliyor ki bunu diyen doktor yaşadığım şeehrin bir numaralı doktoru

abstinans:4 gün
miktar:2.2cc
renk:sarımtrak
ph:8
vizkozite+++)
likefaksiyon:60 dk
frukotoz (+)
1 cc'deki spermatozoon:10.000.000 n:15.000.000
total spremmatozoon:22.000.000 n:39.000.000
ileri hareketli:%32 n:%32
yerinde hareketli: %21 t.motil:%40
hareketsiz:%47
vital boyama: %80 n:%58
lokosit:200.000/cc n:1.000.000
morfoloji
değerlendirilen spermatozoa sayısı:100 adet
normal yapı :%2 n:%4
anormal yapı:%98
baş defekti:%54
boyun defekti:%27
kuyruk defekti:%17

arkadaslar birde eşim spremigram vermeden önce varikosel tesısı konulmustu doktoru ıstemıstı sıze bırde ultrason sonucları yazıyorum yardımlarınız ve cevaplarınaz cok ıhtıyacım var
sonuc ultroson:
sağda stop tip reflü(+)
solda shunt tip reflü(+)
bilateral varikosel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…