Merhaba Arkadaşlar,
1 senedir korunmuyoruz ve bebişimiz olmadı, 9 aydır kadın doğum doktoruna gidiyorum , bir kaç aylık takip sonucu anavulasyon teşhisi konuldu ve son 2 aydır klomen kullanıyorum, doktora 1-2 kere yumurtlayayım eşimle deneyelim olmazsa eşim tahlilleri yaptırsın diyerek klomen kullanmaya başlamıştım.
Bu hafta spermiogram yaptırdık, benim yumurtalar klomen ve çatlatma iğnesine iyi tepki verdi ve yumurtam gelişip çatladı fakat asıl sorun eşimde çıktı toplam sperm sayısı 7, 4'ü canlı çıktı
tahlil sonuçlarını alınca da bir sorun çıkmaz diye üroloji doktoruna gidip ben gösterdim ve söyledikleri karşısında yıkıldım.
Eşim için varikosel var, ameliyat olursa bir ihtimal sperm sayısı artar ama net bir şey söyleyemeyiz ve bu değerlerle
tüp bebek bile yapamazsınız dedi.
benim doktorum ise eşimin tahlilini inceleyip hemen tüp bebek deneyin, olan o 4 taneyi de ameliyatta kaybetme ihtimaliniz var dedi.
Ameliyatta başarı şansınız %1-2 dedi
Normal yollarla hayatınız boyu asla çocuk sahibi olamazsınız, hemen kapsamlı bir sperm testi ile en iyi tüp bebek merkezine gitmemizi söyledi, Amerikan hastanesi Prof.Bülent Urman'ı önerdiler, en gelişmiş labaratuar bu hastanedeymiş, bizim için tek umut olabilirmiş.
o kadar kafam karışık ki hazmetmeye çalışıyoruz eşimle, ben anneme o ablasına söyledi sadece..
hiç kimseye anlatamadım, anlatmalımıyım birine bilemiyorum bile ?
eşimle 10 gün bekleyip testi tekrarlayalım diye konuştuk
önümü göremiyorum, yolumu bilmiyorum, sanki kafam durdu, beynim çalışmıyor...
lütfen bana yol gösterin, umut olun...