canım çok fazla yorum yapamayacağım ama lokosit bulunmuş sanırım. lokosit iltihap diye biliyorum buda sperm kalitesini bozabiliyor. bi arkadaşın eşinde de çıkmıştı. antibiyotik vermişti doktor..
hızlı hareketli sperm sayısı çok iyi
normal yolla hamile kalabilirsin diye düşünüyorum
fakat morfoloji açısından bir şey diyemem oldukça yüksek miktarda morfolojisi bozuk sperm var
bu tahlili bir tüpbebek merkezinde doktora göstermelisiniz en doğru yanıtı onlar verir
bir tek ben anlamıyorum bu yüzdeleri sanırım.bunlar hangileri nasıl anlıyorsun bana söyler misin lütfen?
Canım spermogram değerlendirilirken 3 asıl kriter vardır.
Sayı, hareketlilik, morfoloji.
1 ml.deki sayı 20 milyonun üzerinde ise sayı normaldir. Sen sanırım 1 sıfır fazla yazmışsın değil mi? Yoksa 1 ml.de 245 milyon normalin çok çok üzerinde bir rakam olur ki bu da döllemede sıkıntı yaratıyormuş.
Hareketlilikte öncelikle hızlı ve yavaş harekelilerin toplamına bakıyoruz. İkisinin toplamı %50'nin üzerinde ise normaldir. Sizin durum maaşallah gayet iyi.
Morfolojide ise kruger kirterlerine göre normal sperm sayısı %4 - %14 aradında ise spermim dölleme şansı %50, normal sayı %14'ün üzerinde ise bu şans %88 'e yükseliyor. Sizin de sayı%21 ve bu da normalin üzerinde.
Bunların dışında, çözünme süresi(likefikasyon), miktar ve ph normal değerlerde.
Buraya kadar yazdıklarım emin olduğum konular. İçin rahat olsun.
Ancak bir miktar lokosit görülmesi sanırım normal ama ne kadarı normal ne kadarı değil bilmiyorum. Eğer eşinde bir ağrı sızı yaratmıyorsa enfeksiyon olsa da değerlerinizi düşürmemiş, dolayısı ile çocuk sahibi olmanıza engel değil.
Geçmiş olsun....
Canım 1 ml'de 245 milyon sperm ben hiç duymadım ya. Belki de o toplam sperm sayısıdır veya yanlışlık yapılmıştır. Tüp bebek merkezi bence yeni bir spermogram ister. Gelişmelerden bizi de haberdar et olur mu canım?teşekkür ederim cevabın için ama 1 sıfır fazla yazmadım.belki de sorun bunun için de geçerlidir.ben en iyisi bir tüp bebek merkezine gidip sonuçlara baktırmam.ne de olsa bu işlerin kompetanları onlar sayılır..tekrar çok teşekkür ederim..
peki sen hamile misin ya da hamile kalmaya mı çalışıyorsun?
Canım 1 ml'de 245 milyon sperm ben hiç duymadım ya. Belki de o toplam sperm sayısıdır veya yanlışlık yapılmıştır. Tüp bebek merkezi bence yeni bir spermogram ister. Gelişmelerden bizi de haberdar et olur mu canım?
Ben şu an transfer aşamasındayım. 4 yumurtam toplandı. 3'ü döllendi. Pazartesi transferim var.
http://www.kadinlarkulubu.com/3-micro-tedavim-ve-dhea-t199575/index2.html
...............................................................................................