Sperm morforlojisi raporu..

ASLI73

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
82
0
51
arkadaşlar günaydın,
sizden bana yardımcı olmanızı isteyeceğim eşimin sperm morfolojisi raporu sonuçları.
biz bu sonuçları 4 doktora gösterdik fakat ne yazık ki hepsi ayrı ayrı yorumda bulundular.
ve biz şu an şaşkın haldeyiz.kim doğru kim yanlış anlayamadık.
belki sizler bana biraz da olsa yardımcı olursunuz..
işte sonuçlar

mıktar 3.1
cozunme suresı 30
vıskozıte normal
ph 8
gorunum grı-opak

konsantrasyon 245000000/ml

motılıte

progressıf hızlı hareket % 64
progressıf yavas hareket %10
yerınde hareket %9
hareketsız %17

vıtalıte % 83
lokosıt 100000
yuvarlak hucre 600000
gross anormal morfolojı yuzdesı % 21

sperm morfolojısı

normal morfolojı sperm yuzdesı 22
bas anomalısı 78
akrozomal defektler4
strukturel defektler(anorf,megalo,kucuk,uzur) 74
boyun ve araparca anomalısı 18
kuyruk anomalısı 18
sıtoplazmık cıkıntı 4

size şimdiden teşekkü ederim..a.s.

canım çok fazla yorum yapamayacağım ama lokosit bulunmuş sanırım. lokosit iltihap diye biliyorum buda sperm kalitesini bozabiliyor. bi arkadaşın eşinde de çıkmıştı. antibiyotik vermişti doktor..

canım çok fazla yorum yapamayacağım ama lokosit bulunmuş sanırım. lokosit iltihap diye biliyorum buda sperm kalitesini bozabiliyor. bi arkadaşın eşinde de çıkmıştı. antibiyotik vermişti doktor..

umarım dediğin gibidir..kaç haftadır moralim bozuk..eğer öyleyse dile benden ne dilersen:sm_cool:

hızlı hareketli sperm sayısı çok iyi
normal yolla hamile kalabilirsin diye düşünüyorum
fakat morfoloji açısından bir şey diyemem oldukça yüksek miktarda morfolojisi bozuk sperm var
bu tahlili bir tüpbebek merkezinde doktora göstermelisiniz en doğru yanıtı onlar verir

hızlı hareketli sperm sayısı çok iyi
normal yolla hamile kalabilirsin diye düşünüyorum
fakat morfoloji açısından bir şey diyemem oldukça yüksek miktarda morfolojisi bozuk sperm var
bu tahlili bir tüpbebek merkezinde doktora göstermelisiniz en doğru yanıtı onlar verir

bir tek ben anlamıyorum bu yüzdeleri sanırım.bunlar hangileri nasıl anlıyorsun bana söyler misin lütfen?

e orda yazıyor ya arkadaşım hızlı hareket yavaş hareket diye
baş anomalisi kuyruk anomalisi vs diye
ve zaten karşılarında normal değerleri de yazıyordur.. yazmalı yani..

bir tek ben anlamıyorum bu yüzdeleri sanırım.bunlar hangileri nasıl anlıyorsun bana söyler misin lütfen?

Canım spermogram değerlendirilirken 3 asıl kriter vardır.
Sayı, hareketlilik, morfoloji.
1 ml.deki sayı 20 milyonun üzerinde ise sayı normaldir. Sen sanırım 1 sıfır fazla yazmışsın değil mi? Yoksa 1 ml.de 245 milyon normalin çok çok üzerinde bir rakam olur ki bu da döllemede sıkıntı yaratıyormuş.

Hareketlilikte öncelikle hızlı ve yavaş harekelilerin toplamına bakıyoruz. İkisinin toplamı %50'nin üzerinde ise normaldir. Sizin durum maaşallah gayet iyi.

Morfolojide ise kruger kirterlerine göre normal sperm sayısı %4 - %14 aradında ise spermim dölleme şansı %50, normal sayı %14'ün üzerinde ise bu şans %88 'e yükseliyor. Sizin de sayı%21 ve bu da normalin üzerinde.

Bunların dışında, çözünme süresi(likefikasyon), miktar ve ph normal değerlerde.

Buraya kadar yazdıklarım emin olduğum konular. İçin rahat olsun.

Ancak bir miktar lokosit görülmesi sanırım normal ama ne kadarı normal ne kadarı değil bilmiyorum. Eğer eşinde bir ağrı sızı yaratmıyorsa enfeksiyon olsa da değerlerinizi düşürmemiş, dolayısı ile çocuk sahibi olmanıza engel değil.
Geçmiş olsun....

Canım spermogram değerlendirilirken 3 asıl kriter vardır.
Sayı, hareketlilik, morfoloji.
1 ml.deki sayı 20 milyonun üzerinde ise sayı normaldir. Sen sanırım 1 sıfır fazla yazmışsın değil mi? Yoksa 1 ml.de 245 milyon normalin çok çok üzerinde bir rakam olur ki bu da döllemede sıkıntı yaratıyormuş.

Hareketlilikte öncelikle hızlı ve yavaş harekelilerin toplamına bakıyoruz. İkisinin toplamı %50'nin üzerinde ise normaldir. Sizin durum maaşallah gayet iyi.

Morfolojide ise kruger kirterlerine göre normal sperm sayısı %4 - %14 aradında ise spermim dölleme şansı %50, normal sayı %14'ün üzerinde ise bu şans %88 'e yükseliyor. Sizin de sayı%21 ve bu da normalin üzerinde.

Bunların dışında, çözünme süresi(likefikasyon), miktar ve ph normal değerlerde.

Buraya kadar yazdıklarım emin olduğum konular. İçin rahat olsun.

Ancak bir miktar lokosit görülmesi sanırım normal ama ne kadarı normal ne kadarı değil bilmiyorum. Eğer eşinde bir ağrı sızı yaratmıyorsa enfeksiyon olsa da değerlerinizi düşürmemiş, dolayısı ile çocuk sahibi olmanıza engel değil.
Geçmiş olsun....

teşekkür ederim cevabın için ama 1 sıfır fazla yazmadım.belki de sorun bunun için de geçerlidir.ben en iyisi bir tüp bebek merkezine gidip sonuçlara baktırmam.ne de olsa bu işlerin kompetanları onlar sayılır..tekrar çok teşekkür ederim..
peki sen hamile misin ya da hamile kalmaya mı çalışıyorsun?

teşekkür ederim cevabın için ama 1 sıfır fazla yazmadım.belki de sorun bunun için de geçerlidir.ben en iyisi bir tüp bebek merkezine gidip sonuçlara baktırmam.ne de olsa bu işlerin kompetanları onlar sayılır..tekrar çok teşekkür ederim..
peki sen hamile misin ya da hamile kalmaya mı çalışıyorsun?
Canım 1 ml'de 245 milyon sperm ben hiç duymadım ya. Belki de o toplam sperm sayısıdır veya yanlışlık yapılmıştır. Tüp bebek merkezi bence yeni bir spermogram ister. Gelişmelerden bizi de haberdar et olur mu canım?
Ben şu an transfer aşamasındayım. 4 yumurtam toplandı. 3'ü döllendi. Pazartesi transferim var.
http://www.kadinlarkulubu.com/3-micro-tedavim-ve-dhea-t199575/index2.html

Canım 1 ml'de 245 milyon sperm ben hiç duymadım ya. Belki de o toplam sperm sayısıdır veya yanlışlık yapılmıştır. Tüp bebek merkezi bence yeni bir spermogram ister. Gelişmelerden bizi de haberdar et olur mu canım?
Ben şu an transfer aşamasındayım. 4 yumurtam toplandı. 3'ü döllendi. Pazartesi transferim var.
http://www.kadinlarkulubu.com/3-micro-tedavim-ve-dhea-t199575/index2.html

evet bende öyle yapacağım.senin adına çok sevindim.umuyorum ki transferin çok rahat ve olumlu geçer.ve güzel haberini en kısa sürede alırız.bende seni haberdar ederim.kendine dikkat et bu günlerde sen zaten biliyorsundur da ben yine de söyleyeyim..a.s.

...............................................................................................

merhaba arkadaşlar ben 2 aşılama yaptırdım ve sonuç negatif çünkü eşimin spremlerinin %97 sinde morfoloji bozukluğu ortaya çıkıtı ve tek şansım tüp bebek yada microenjeksion ama kararsızım sanırım onlardada şansım az

Merhaba Arkadaşlar

uzun süredir forma giremiyordum.eşimin spermiyogram sonuclarını yazıyorum yardımcı olursanız sevinirim..2 kez yapıldı..ilk önce bende pko hastaydım klomen ilaç tedavisiyle benim sorunumu çözdük..sonradan eşimin sorunu çıktı..suanda tedavi görmüyoruz..keçiboynuzu kürünü uygulayacagım bu ay itibariyle..3 yılımızdayız evlılıgımızın...

İlk seferde..

1 cc de 11 400 000
tüm ejekülatda 13 680 00

ileri hareketli : %5
az hareketli : %3
yerinde hareketli : %4
hareketsiz : %88

Morfoloji

Normal yapıda : %74
Bas Anomalisi :%8
Orta parca Anomalisi : %6
Kuyruk Anomalisi : %12

Fruktoz : 264 mg/dl Normali : % 200 mg/dl

6 ay sonra tekrar yapıldı..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 cc de 8.8 milyon
Total 26.4 miyon

Hızlı ileirhareketli :%8
Yavaş ileri hareketli : %1
Yerinde hareketli :%12
Hareketsiz : %79
lökosit : 2-3

Morfoloji

Normal y.%3 Anormal yapıda : % 97

X