• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Sperm Değerleri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

efuulimm

Dualarla gel bebeğim
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2019
1.925
3.382
133
26
Gittikçe kötüye giden değerler.. Umudum hep vardı ama artık sönüyor:( biliyorum ki 1 sperm bile yumurtanın döllenmesi için yeterli. Ama doktorlar konuştukça, tup bebege bile %40 ihtimal verip normal yolla olmaz deyince ben iyice dibe batiyorum:(

Eklentiler

• 15911101124403825365699475167937.webp
    15911101124403825365699475167937.webp
    69,6 KB · Görüntüleme: 90
Gittikçe kötüye giden değerler.. Umudum hep vardı ama artık sönüyor:KK43: biliyorum ki 1 sperm bile yumurtanın döllenmesi için yeterli. Ama doktorlar konuştukça, tup bebege bile %40 ihtimal verip normal yolla olmaz deyince ben iyice dibe batiyorum:KK43:
Yani biliyorsun zaten ama hiç sperm bulunamayanlar var. Üzülmemek zorundasın. Stres yumurta kalitemizi mahvediyo.

Yani biliyorsun zaten ama hiç sperm bulunamayanlar var. Üzülmemek zorundasın. Stres yumurta kalitemizi mahvediyo.
Değerlere bakar mısınız:( nasıl üzülmeyim. Yok zaten malesef ıçten içe üzülüyorum çünkü azıcık gözüm dolsa alınan bi kocam var ona kıyamıyorum.

Gittikçe kötüye giden değerler.. Umudum hep vardı ama artık sönüyor:KK43: biliyorum ki 1 sperm bile yumurtanın döllenmesi için yeterli. Ama doktorlar konuştukça, tup bebege bile %40 ihtimal verip normal yolla olmaz deyince ben iyice dibe batiyorum:KK43:
Eşinizde varikosel varmı

Varikosel var mı? Varsa ameliyat oldu mu? Takviye olarak ne kullanıyorsunuz? Keçiboynuzu özü denediniz mi?

Canım %40 ihtimal düşük değil ki ki zaten normalde tüp bebeğe her şey mükemmel olsa bile %50 şans veriliyor . Bence vakit kaybetmeden eğer imkanınız da varsa tüp bebeğe başlayın

Canim hic moralini bozma sperm degerleri psikolojiyle cok alakali. Esinin yanindada boyle umutsuz olma etkilersin. Sperm cogaltmak icin multi vitaminler var meyve sebzeler var hemen duzelir. Esimden biliyorum. Erkeklerle ilgili sorunlar daha kolay gideriliyor.

evet ama DNA hasarından da kaynaklı olabilir
hiç bahsetmedimi ?
Şöyle. Biz bikac hastane gezdik ilkinde renkli dooppler , normal muayene, hormon testi, spermiyogram istediler. Hepsi normal bi spermiyogram bu sekilde çıkmıştı hatta biraz daha iyiydi. 3 aylık emodex kullandı ben bide devamlı bal ceviz çakşır suyu keçi boynuzu ne bulsam yediruyordum. Sonra aynı hastaneye tekrar sperm testi verdik sayı hareket yükselmişti biraz morfoloji aynıydı. Başka doktora gösterdik sonucu bize proxymen verdi eşim onu kullandı 4 Ay. Ben aşılama yaptıracağız yükselmiştir diye gittim hastaneye sevine sevine. Dun tekrar test yaptırdık bu sefer başka yere verdik testi. Sonuç ilkinden de düşük cıktı herseeey düşmüş. Dünkü sonucu da tam 3 doktora gösterdik vakit kaybetmeyin bu değerler çok tehlikeli tüp bebek ihtimalinizi de dusurmeyin diyorlar.

Şöyle. Biz bikac hastane gezdik ilkinde renkli dooppler , normal muayene, hormon testi, spermiyogram istediler. Hepsi normal bi spermiyogram bu sekilde çıkmıştı hatta biraz daha iyiydi. 3 aylık emodex kullandı ben bide devamlı bal ceviz çakşır suyu keçi boynuzu ne bulsam yediruyordum. Sonra aynı hastaneye tekrar sperm testi verdik sayı hareket yükselmişti biraz morfoloji aynıydı. Başka doktora gösterdik sonucu bize proxymen verdi eşim onu kullandı 4 Ay. Ben aşılama yaptıracağız yükselmiştir diye gittim hastaneye sevine sevine. Dun tekrar test yaptırdık bu sefer başka yere verdik testi. Sonuç ilkinden de düşük cıktı herseeey düşmüş. Dünkü sonucu da tam 3 doktora gösterdik vakit kaybetmeyin bu değerler çok tehlikeli tüp bebek ihtimalinizi de dusurmeyin diyorlar.
evet değerleriniz düşük fakat yüksekten ilaç kullanmanıza rağmen düşmesi
hormonlara baktırdınızmı
birde tüp bebeklten önce lütfen DNA yaptırın
eğer DNA hasarı varsa tüp bebek tutmuyor
bizim gibi eş faktörlü sorunlarda malesef

evet değerleriniz düşük fakat yüksekten ilaç kullanmanıza rağmen düşmesi
hormonlara baktırdınızmı
birde tüp bebeklten önce lütfen DNA yaptırın
eğer DNA hasarı varsa tüp bebek tutmuyor
bizim gibi eş faktörlü sorunlarda malesef
Dun doktorumuz söyledi. Genetik-çocuklukta geçirilen bi hastalık kaynakli-beslenme ve çalıştığın isle alakali bunlara cozum var Dna kaynaklı bide Doğuştan gelen hastalıklara çözüm yok dedi. Ama sanırım hormon ve ultrason , muayene, normal olunca Dna istemedi. Sizin nasıldı değerler?
Birde bizim ilk ilaç da yükselmişti 3 ay kullandığımızda yani baya gözle görülürdü. Şimdi ilkinden bile düşük

Dun doktorumuz söyledi. Genetik-çocuklukta geçirilen bi hastalık kaynakli-beslenme ve çalıştığın isle alakali bunlara cozum var Dna kaynaklı bide Doğuştan gelen hastalıklara çözüm yok dedi. Ama sanırım hormon ve ultrason , muayene, normal olunca Dna istemedi. Sizin nasıldı değerler?
Birde bizim ilk ilaç da yükselmişti 3 ay kullandığımızda yani baya gözle görülürdü. Şimdi ilkinden bile düşük
bizim değerlerimiz 1 yılda anca arttı geçen yıl haazirandan beri uğraşıyoruz biz
10.000 tl yakın para harcamışızdır yani.. ilaçlar doktorlar felan
1 yıl sonra ml'deki sayımız yükseldi
ileri hız hala 0
yavaş ileri hareketimiz var %20 civarı
morfoloji 1 oldu..
ama biz ROS testide yapıldı DNA hasar testide.. çünkü onlar yüksekken aşılama yada tüpte olmaz demişti doktor
şuanda düzelince hasarımız.. sayımızda düzeldi.. 2-3 ay bekleyip aşılama snrasnda tüp deneyecem

Canım bizim de 20 den 76 ya kadar çıktı 2 yıl içinde şuan çocuğumuz hala yok ama bizde hızlı hareket Çok düşük.
en önemlisi tek hastaneyle kalma bize doktorumuz klinikten kliniğe değişebiliyor değerler demişti . Sakın keçiboynuzunu kaynatıp içirme o daha kötü yapıyor .
Biz promotil men kullandık bir de doktor aktardan bir macun önermişti onu özel yaptırmıştık içinde her şey vardı onu da 4 ay felan kullandı başka doktora gittik onda da aktarda çocuk macunu diye bir şey yapıyorlar ondan almıştık . Yani farklı şeyler kullandığımız için bu çok iyi geldi bu işe yaradı diyemiyorum

Back