Gebeliğe Hazırlık Sperm değerleri.. Anlayanlar noluuur baksın

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba değerleri nasıl buldunuz acaba? Tüp bebekten gözüm korkmuyor ama ilk doktorun dedikleri "senin yumurtan bitiyor eşinin değerlerinin düzelmesini beklerseniz tüp bebek bile olmayacak" dı. Ben o acıdan korktum epey. 2. Doktorda diyor ki "senin yumurta sayın gayet iyi rahmin yumurtalıkların çok temiz eşinin de degerleri yükselmeye başlamış doğal yolla olur yaşınız daha çok küçük bende tüp bebek yapıyorum bende diyebilirim tüp bebek Ama vicdanım rahat etmez sizin boyle bi durumunuz yok" dedi

Aşılamayı sordum bende tüp bebek merkezine aşılama tutmaz dediler direk. Sonraki gittiğim doktor da tüp bebek yapıyor "ben sana tüp bebek dersem vicdanım rahat etmez sizin boyle bi durumunuz yok degerleriniz normal 3 ay daha olmazsa gelin yumurta geliştirici başlatalım sonra aşılama yapalım" dedi

Değerleri kesinlikle kötü değil. Çok ama çok makale okudum 2 tane çok ünlü profesörün hastasi olduk. Sizin ne dediği belli olmayan doktor kadar olumsuz konuşmadı hiç biri. Baska doktorlari da dinledim hem yediğimiz içtiğimiz hem bu telefon, bilgisayar sperm sayısını etkiliyor bu yüzden dünyanın genelinde bu düşüş var zaten. Sizin değerleriniz hele de yaşınız küçükse direkt tüp bebeklik falan değil. Inanin çok ama çok doktor gördüm bu süreçte. Hipokrat yemini hikaye sadece adı var para o kadar tatlı ki. Umut tüccarı çok. Siz eşinize kürler uygulayın kendinize de dikkat edin. Sağlıklı beslenip, sağlıklı yaşayın. Vitamin, minarel değerlerinize baktırın. Amh değeriniz ne çıktı?

Saolun Allah razı olsun çok iyisiniz :) esime kurler uyguluyorum devamli keciboynuzu, incir, aktardan bile aldik bin turlu sey çakşır suyu vs.ilaclarla birlikte hepsini uyguluyoruz. Ben vitamin mineral değerlerime baktirdim gayet iyi sadece biraz demir eksikliğim cıktı. Hormonda sadece fsh, lh, tsh, prolaktine bakmışlar niyeyse amh ye ikiside bakmamış. Bende bu topik sayesinde öğreniyorum rezerv için amhye bakılması gerektiğini. Ultrasonla folikül sayıma baktılar sadece biri sagda ve solda toplamda 5 yumurta görürken. 2.gittiğim doktorum 2 yumurtaligimda toplamda 13 yumurta gördü ve normal dedi. Hatta korkmana gerek yok bak beraber sayalim dedi bende kontrol ettim bilgisayardan beraber saydık. Ama sanırım 13de o kadar iyi bi değer değilmiş yaşıma gore 21 yaşındayım:/

Durun yahu 21 yaş mı O, birinci konuşan doktorun dediklerini unutun hemen! Ben özel bir hastanede, tüp bebeğe başlamadan hemen önce test yaptırmıştım amh öyle süper bir değer çıkmadı. Tüp bebek doktorum baktı ultrasonda daha iyi görüyorum dedi. Eminim iyi bir ultrasonu olmasa bana da sizin ki gibi şeyler söylerdi. Sonuç mu? 14 yumurtam toplandi 13 tanesi döllendi 11 tanesi 5. Güne gitti ve çok iyi kalite. Baya baya normalin üstü oldu yani. Gece cep telefonunu falan yatak odanizda tutmayın. Bol bol nohut yesin esiniz sulu yemek olarak. Eti azaltın. Yapabiliyorsa spor yapsın. Sizde amh değerinize bir baktırın. Ayrıca vajinal muayene oldunuz mu iltihap falan baktırın. Smear testi yaptırın. Yumurta takibi yaptırın yumurtanız gelişip çatlıyor mu takip ettirin. Kendinize iyi bir doktor seçin. Bu genç yaşta bu değerlerle hemen tüp bebek falan da düşünmeyin. Aklınıza gelen her şeyi danışabilirsiniz. Üzmeyin tatli canınızı tablonuz gerçekten kötü değil. Neler okudu bu gözler kaç yaşında kendi kendine doktorların umudu kestiğinde tüp bebek bile yapmadıkları hastaları doğal yoldan hamile kalmış. Siz ki daha çok yolun başindasiniz.

Saolun içimi rahatlattiniz. Sizinde sanırım yumurta sayınız benimkiyle aynı yada daha iyi. Ben bu ilk doktorun dedigini duyunca bebekten falan geçtim ilk düşündüğüm kendimdi çok üzüldüm yumurtan bitiyor falan dediğine daha çok erken benim icin:/ . 2.doktor benim içimi rahatlattı çok şükür. Smear alındı bakıldı temiz cıktı hsg çekindim temiz cıktı. Nohut yemeğini de ilk kez duyuyorum saolun :) yaklaşımınız ve ilginiz için de teşekkür ederim

Merhaba. Amh yaptırdım değerim 0.6 cıktı. Eşimin de değerler çok kötü olduğu için tüp bebeğe başladık. 2 folikül gelişti. Dün yumurtam toplandı ve 2sininde içi boş cıktı yumurta bulunamadı işlem iptal:/

Ne desen bilemedim sizin için dua edeceğim. Nerede yaptırıyorsunuz peki? Bu arada sakin yilmayin ben 5 yıl neler neler denedim her şey nasip ama nedense ( hislerim çok kuvvetlidir benim sizin çocuğunuz olacak içime öyle doğuyor)

Konya Novafertilde Dilek hanıma yaptırdım. Yılmıyorum cevre daha şimdiden yıldı ama ben yılmıyorum inşallah Rabbim büyük verecek minigimi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…