Sperm bankasından hamile kaldı. Dahi dedikleri donör şizofren çıktı

Tahminimce adam bankayı kandırmıştır, uydurma bir CV vermiştir, her geleni tek tek araştıramazlar, sağlıklı mı değil mi diye bakarlar, şizofreniyi tespit etmeleri de çok mümkün olmasa gerek. Yoksa bile bile şizofrenden sperm almazlar. Ya da umarım öyledir.

Sonuçta şizofren bir babanın çocuğunun şizofreniye yakalanması daha yüksek olasılık, şizofreni kalıtımsal değil mi net bilgi yok ama veriler şizofren ailelerde şizofren çocuk olma riskinin fazla olduğunu söylüyor.

Ne umduk ne bulduk olmuş bu durum.

Sperm donörlerinin iyi araştırılmış, seçilmiş insanlar olduğunu düşünürdüm. Öyle her sokaktan geçenden almazlar herhald . Bu işte bir iş var.

Sperm donörlerinin iyi araştırılmış, seçilmiş insanlar olduğunu düşünürdüm. Öyle her sokaktan geçenden almazlar herhald . Bu işte bir iş var.
Sevde sizin yorumunuz üzerine haberde adı geçen sperm bankasının bağış koşullarına baktım (biri internet geçmişime baksa sperm bankalarını araştırdığımı görecek )

Donörlerin 18-38 yaş aralığında, kabul edilebilir tıbbi geçmişi ve yüksek kalite semen örneklerinin olması lazımmış. Bazı testler için kan veya idrar örneği de alınıyormuş. Ayrıca donörün kendisi ve kan bağı olan akrabaları için dört nesil tıbbi tarihçeyi temin etmesi zorunluymuş. Ayrıca bağış yaptığı zaman ya kimlik gizliliği programına katılacak ya yetişkin bir fotoğrafını verecekmiş.
Bundan sonrası tıbbi testlerle alakalı.

Başka bir gereklilik en azından internet sitesinde görünmüyor.
Aslına bakarsanız tıbbi durumlar dışında pek iyi araştırılmış insanlar gibi durmuyor buradan bakınca.

Valla bana saydıklarınız gayet yeterli geldi ki. Daha ne olsun, "dürüst, yalan söylemeyen, sadık, vs insanlar olsun" da diyecek değiller ya. :) tıbbi geçmiş zaten kapsar bu tür psikiyatrik hastalıkları. Onun dışında huylar ve karakter içine doğduğu aileden şekillenir zaten diye düşünüyorum.

Neredeyse hepsi sadece tıbbi test, kağıt üstünde değerlendirme. Eğitim durumu vs için herhangi bir araştırma yapılmıyor anladığım kadarıyla, beyana dayalı.

Ayrıca sperm verdiğinde kişiye şizofreni teşhisi konulmamış olabilirdi, o nedenle tıbbi geçmişinde çıkmayabilirdi. Eğer kişinin eğitim, beceri, meslek gibi beyanları sorgulanmıyorsa yalan söylediği de ortaya çıkmaz.

Adamdan doğan 36 çocuk. Hiçbiri birbirini tanımıyor. Zor ama imkansız değil bu çocukların birbirine gönül vermesi. Bu riskleri kimse umursamıyor mu?
geçen bir tanesi vardı 1000 çocuğun babasıyım falan diye rezillik hiç de imkansız değil baba tarafından kardeşin evlenmesi bu durumda
artık evlenirken kan testi yanında dna testi de yapılacak heralde kardeşle evlenmeyelim diye

Demek ki her spreme güvenmeyeceklermiş.

çocukları deha olsun diye özellikle o spermi seçmişler ya, o yüzden istemezlermi acaba dedim
Evlendikten sonra kardes olduklarini ögrenen bir cift vardim. Tv de izlemistim. Bu hikayede de cocugun babasi var ama yok.

Not : ups yanlis alintiladim

evlat edinmek gibi çok güzel ve mutlu edici bir olasılık varken bu şekilde çocuk sahibi olmak hiç doğru gelmiyor bana.

bir konuda tartışırken bir arkadaş bunu söylemişti.

sperm bankası ile hamile kalmanın yasal olduğu ülkelerde sanırım evlilik evraklarında bu da gerekiyormuş.
bizim ülkemizde zaten yasak.

çok riskli bi durum haberde görüldüğü gibi, mecbur kalsam da tercih etmezdim

herseyi gectim ileride bu cocuklar akranlariyla oyun oynarken akranlari babalarindan bahsetse babalariyla nasıl vakit gecirdiklerinden bahsettiginde bu cocuklarin içi ciz etmeyecek mi hani babam demeyecek mi . dışarıda erkeklerin kokune kıran mi girmis sperm bankasina gidiyorlar.o cocuklari baba sefkatinden mahrum ediyor

İyi de çift lezbiyen zaten. Bir baba zaten olmayacak evlatlık bile alsalar.
Eşcinsel çiftlerin çocuklarının anneleri veya babaları oluyor, annesi ve babası değil.

İyi de çift lezbiyen zaten. Bir baba zaten olmayacak evlatlık bile alsalar.
Eşcinsel çiftlerin çocuklarının anneleri veya babaları oluyor, annesi ve babası değil.
evlatlik alsalar diyecektim ama dedigine gore evlatlik alma sanslari yok peki S shot sirf annelik duygusunu tatmin etmek icin bir bebegi baba sefkatinden mahrum etmek ne kadar dogru

evlatlik alsalar diyecektim ama dedigine gore evlatlik alma sanslari yok peki S shot sirf annelik duygusunu tatmin etmek icin bir bebegi baba sefkatinden mahrum etmek ne kadar dogru

canım evlatlıktada aynı riskler var genetik hastalık anlamında hatta daha yüksek olarak hem ana hem baba yabancı

Evlatlık almaları bazı yerlerde yasal, bazı yerlerde değil. Yasal olan yerlerde de şartları var. Şartlarını bilmiyorum ama.

Eşcinsel çiftlerin çocukları olması ve yetişmeleri konusunda farklı görüşler var. Bu konuda herhangi bir yetkinliğim yok dolayısıyla sadece okumakla yetiniyorum. Şahsi fikrimi sorarsanız çocuğa gerekli ilgi ve sevgiyi verebildikten sonra, gerekli yaşlarda durumla ilgili gerekli açıklamaları da yapabildikten sonra ebeveyninin aynı cinsiyetten olmasının mahsuru yok. Etrafta genelde de çocuğun göreceği bir kadın/erkek figürü oluyor.
Ama bu benden ziyade uzmanlarla birlikte hareket edilmesi gereken bir süreç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…