Gebeliğe Hazırlık Sperm azlığı için bilgisi olan ??

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Elanur4

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
131
61
18
Hanımlar benim kendi doktorum sperm testi istedi yaptırdık normal sipermi %5 normal sayılırken eşiminki %2 çıktı ve kadın doğum doktorum certix ve krilom omega 3 verdi 3 ay kullanacak diye kullanmaya başladık ama asıl sorum şu biz ürolojiye gitmedik bunlar vitamin galiba kullanıpta yararını gören var mı ? Bunları kadın doğumun yazması normal bişey mi ? Bir fikri bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

%5 dediğin değer nedir? Morfoloji mi ?
Kadın doğumcunun yazmasıyla almasaydınız keşke. Zararlı ya da gereksiz bişey yazmayacaktır ama branşı olan bi doktora gitmek daha mantıklı. Sonuçlar elinde varsa atarsan bakarım bi.

Canım dosya yukeleyemiyorum bir sorun var galiba yazayım bari
Semen hacmi =5
Sperm konsantrasyonu =45
Total sperm sayısı= 225
Motilite (%)
+4motilite(%) =29
+3 motilite (%) = 20
+2motilite (%) = 6
Progresif motil sperm konsantrasyonu = 13ml
Total progresif motil sperm sayısı = 65
Sperm dişı hücre = 0.4 ml

Morfoloji

Normal (%) = 2
Baş anomalisi (%) =68
Boyun anomolisi (%)=21
Kuyruk anomolisi (%) = 9

Hazırlık sonrası değerler

Hacim (ml) = 0.5
Sperm konsantrasyonu (ml) = 106
Total sperm sayısı = 53
Motilite (%) =89
+4 motilşte (%)= 66
+3 motilite (%) = 23
+2motilite (%) = 0
Progresif motil sperm konsantrasyon (ml) = 70
Total prograsif motil sperm sayısı = 35

Umarım anlaşılıyordur

Morfoloji düşük baska sorun goremedim .Coban cokerten cayi ceviz badem ve e vitamini ile yükselttik biz

Değerler kötü değil. Morfolijinin biraz daha yüksek olmasını istiyor doktorlar. Ama sayı düşük olmadığı için çokta önemli değil. Eşine takviye gıdalar al. Bu değerlerle de olur ama bence. Takviye yaparsanız daha da hızlanır süreç.

Çakşır kökü suyu ve keçiboynuzu özü al aktardan.
Eczaneden de e vitamini ve çinko hapı al. Hepsi çok faydalı bunların ama çakşır kökü bir mucize tam anlamıyla.

Çakşır kökü suyu ve keçiboynuzu özü al aktardan.
Eczaneden de e vitamini ve çinko hapı al. Hepsi çok faydalı bunların ama çakşır kökü bir mucize tam anlamıyla.

Kadın doğumcunun da yazdığı takviye edici gıda biri omega 3 balık yağı bir diğeri dr takviye edici gıda ay eşiminde hiç öyle şeyler içme huyu yok
Yeterli bu değrrledr hamile kalırsın ama düşük ihtimal dedi ve 3 ay kullanıcak ve gerçekten toptan ilaçlar 1100 felan tutuyor inşallah olur. Bide benim aklıma takılan bi ley daha var klomen tedavisi görüyorum bu ay yumurtam olmadı 2 ay olmasına rağmen batımı bekliyorum gitmek için. Klomen biriktirici bir ilaç olduğu için buyutmemesi normal mi ? Bide bana eşinin hapları kullana na kadar klomene devam ederiz gebelik olmazsa aşılama dedi iğne tedavisi olmadan aşılamaya geçmek ne kadar doğru ?

O kadar para vereceğinize doğal şeylere yönelseydiniz keşke. Benim aldıklarım maksimum 100 lira tutmuştur. Gerçi işe yarasında parasını düşünmüyor insan. Klomen kullanıldığı halde yumurtlama olmaması normal değil bence. Hemde 2 ay üst üste. adet olmadın yani dimi daha. Yumurtlama olmadıysa adet olmazsın zaten. Bekleme boşuna.

Bugün günümdü pazartesi randevum bakalım neler göreceğiz daha teşekkür edem im canım verdiğin bildiler için

Arkadaslar bilgi sahibi olanlar bakarmsiniz sperm testimiz böyle
Spermkonsantrasyonu 106.8
Toplam hareketlilik 53
İleri hareketli 45
Yerinde hareketli 8
Hareketsizlik 47
Morfoloji 16
Hareketli sperm kons 56.5
İleri hareketli sperm 48.3
Fonksiyonel sperm 16.0
Ortalama hiz 14
Sprm hareket indeksi 300
Toplam sperm kons 534.0
Toplam hareketli sperm 282.5
Toplam ileri har.sperm 241.5
Fonksiyonel sperm 80.0
Morfolojisi normal 85.5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…