Icindeki derdi anlamak istemesemde, empati yapiyorum kendimi senin yerine koyuyorum..
Senin icin gercekten zor bir durum. Ama neden bile bile, sana arkadaslik teklifi yapan biriyle görüstün? Sözlüsün güzelim, niye böyle birsey icin kendine izin verdin?
Sana arkadaslik teklifi yapan cocuga gelince. Cok afedersin ama serefsizlik yapmis. Sözlü bir kiza yazmak ne demek? Bu cocuk ilerde baskasiyla sözlüyken, benimle yazistin derse napacaksin?
Sözlünün olumsuz yönleri, bu cocuk sana teklif etmeden öncede vardi mutlaka.
Simdi ücüncü bir sahis araya girdigi icin kiyaslama yapiyorsun.
Yapmamalisin bunu.
Sen o cocugu nerden taniyorsun? Beraberliklerin baslari herzaman daha caziptir, daha güzeldir, cünkü kimse kötü taraflarini göstermez, canimlar, cicimler, seni seviyorumlar havada ucusur.
Belkide o cocuk, su anki sözlünün tirnagi bile olamayacak biri? Sözlenmis bir kiza yazan bir erkek, ilerde baska seylerde yapabilir, sen üzülürsün.
Seni yargilamiyorum ama su an duygularinla hareket ediyorsun. Mantikli bir hareket göremedim.
Bence sen sözlünden o cocuk icin ayrilmak istiyorsun. Yoksa ayrilmazdin. Gördünmü bak seni ne duruma sokmus?
Cevre icin insan sevmedigi bir insanla ömür gecirmek zorunda degil, ama bence sorun o cocugun sana tekrar teklif yapmasindan kaynaklaniyor.
Aklini basina topla güzelim. Allah yardimcin olur insallah.