• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan sözlümle nişan bohçası ve nişan alışverişi konusunda başım dertte :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

disede

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
256
-3
318
Merhaba kızlar..

Daha çok yeniyim aranızda. umarım beni de hemen aranıza alırsınız. benim çaresini bulamadığım bir derdim var vede yardımlarınıza ihtiyacım var :( bayramdan sonra nişanımız olacak aile arasında küçük birşey yapmayı planlıyoruz çok abartmadan, ancak sözlüm aynı zamanda 2 yıldır beraber olduğum sevgilim nişan alışverişi muhabbeti her açıldığında aman buna ne gerek var şuna ne gerek var diyerek masraftan kaçmak için elinden geleni yapıyor. İsraf tabiki kötü birşey bende onlara gereksiz şeyler aldırıp boşuna para verdirmem vicdanım el vermez ancak gelin görünki sözlüm beni çileden çıkarıyor :(
bir örnek verecek olursak; bana diyorki senin nişan kıyafetini neden biz alıyoruz sen kendin al, hem ayakkabında var senin ne diye masraf ediyoruz, mesela benim tıraş takımım var sende makyaj yapmıyorsun bunlarada gerek yok, ben masraf yapmak istemiyorum boşuna neden paramız gitsin ki değilmi deyip benimde bu sözlerini onaylamamı bekliyor. 2 yıldır beraberiz nerdeyse hiç para masraf konusu açmayan sevgilim nişan bohçası alışverişine konu gelince çenesi düştü mübarek. ço fazla konuşuyor artık ve artık dinleyemiyorum suratına kapatıp telefonu şarjım bittiide kapandı falan demeye başladım. yaa bunlar normal mi sizce ? yoksa benmi abartıyorum :S

aramıza hoşgeldin
işin zor nasıl başlarsa öyle gider
çok taviz verme zor bi durum nişanlının ekonomik durumu nasıl

Bence abartmıyosun canım, sözLün aşırı derecede cimri! Nişan bu insanın hayatında kaç kere oLuyor ki? Maddi durumLarı nasıL? Yani bu masraf etmeyeLim neden biz aLıyoruz ki LafLarına göre maddi durumu iyi değiLde ondan faLanmı yapıyor acaba?

Son düzenleme:
Erkekleri ve erkek tarafını işin içine maddiyat girince tanıyor insan o zaman ak koyun kara koyun belli oluyor. Sevgiliyken güllük gülüstanlık her şey en fazla dışarda bir yemek yiyip kahve içiyorsun .

çok teşekkürler öncelikle içtenliğin için :)

Ekonomik durumu çok çok iyi değil, çok çok kötü de değil, orta diyelim. annem şimdiden bu kadar çok konuşan adamla sen nasıl bir ömür geçireceksin diye başımın etini yiyor ( Ailem baştan beri onunla olmamı istemiyorlar bu ayrıntıyı eklemeyi unutmuşum ) :/:/

Ekonomik durumu çok çok iyi değil, çok çok kötü de değil, orta diyelim. annem şimdiden bu kadar çok konuşan adamla sen nasıl bir ömür geçireceksin diye başımın etini yiyor ( Ailem baştan beri onunla olmamı istemiyorlar bu ayrıntıyı eklemeyi unutmuşum ) :/:/

AiLeLer bizim göremediğimiz şeyLeri görebiLiyorLar bazen, ama sevmiş oLmaLısın ki 2 senen onunLa geçmiş.. Bence uygun diLLe anLatmaya çaLış hayaLLerini, duyguLarını ve onun takındığı bu durumdan rahatsız oLduğunu. Daha şimdiden böyLe ise düğün aLışverişinde zehir oLur senin. Benim nişanımda bütüüün ihtiyaçLarımı eşimin aiLesi karşıLadı, onun var bunun var demediLer neyin eksik diye sorduLar. BöyLe oLuncada herşey güLLük güListanLık oLuyor. Maddi durumLar çok önpLana çıkarsa tatsızLık oLur gibime geLiyor :31:

Bence abartmıyosun canım, sözLün aşırı derecede cimri! Nişan bu insanın hayatında kaç kere oLuyor ki? Maddi durumLarı nasıL? Yani bu masraf etmeyeLim neden biz aLıyoruz ki LafLarına göre maddi durumu iyi değiLde ondan faLanmı yapıyor acaba?

durumları çok çok iyi değil bende bunun farkında olarak ona göre hareket edeceğim , ama daha alışverişe çıkmadan 1000 tane laf söylemesi beni inciten, çantan var zaten neden çanta alıyoruz ki, ne ayakkabısı ayakkabın var ya, elbisen de var senin, bu laflar beni inciten, birde bana en son şunu dedi telefonda; bak alışverişe çıktığımızda bunu bunu isterim diye sıkıştırmayacaksın sık boğaz etme bak. demesi beni iyice çileden çıkardı. annemi babamı ben bu iş için zor ikna etmişim zaten, hala daha benimseyemedi ailem onu ve ailesini, hatta daha dün babam (babamım bu anlattıklarımdan haberi yok)karşısına alıp bak kızım pişman olacağın bişey yapma dedi, oysaki onun bana dediği sözlere bak :( ne yapacağımı şaşırdım :(((((((( 10 gün sonra nişanım var benim suratımdan düşen bin parça içimse kapkara oldu :(

Erkekleri ve erkek tarafını işin içine maddiyat girince tanıyor insan o zaman ak koyun kara koyun belli oluyor. Sevgiliyken güllük gülüstanlık her şey en fazla dışarda bir yemek yiyip kahve içiyorsun .

çok çok çok haklısın :( malasefki aynen senin dediğin gibi :(

arkadaşım beni kötü anlama ama ailen istemiyorsa bi bildikleri vardır:26:

üzülerek söylüyorum ki erkek arkadaşıınız işini biraz garantileyince gerçek yüzünü ortaya çıkarmış.cimrilik bir erkekte asla olmaması gereken bir özellik bence.heleki daha nişan alışverişinde byle yapıyorsa evlenince inanın daha fazla cimrilik yapar.ailesi ne diyor bu duruma çok merak ettim açıkçası..benim abim çok yakında sözlendi,nişan istemedi kız tarafı(farklı şehirlerde yaşıyoruz size gelip gitmek zor oluyor diye)ve dolasıyla nişan için alışverişte yapılmamış oldu..şimdi bayramda ziyarete gidicez ve annem nişanda alınması gereken herşeyi aldı bayram hediyesi adı altında ve sürekli abime gelinimize istediği bişiy varmı diye sorduruyor.olması gerekeni yapıyor aslında ekstra bişey değil bu yaptığı..aileside çok önemli annesi olması gereken şeyleri bilir az çok anlatsın oğluna biraz..işin zor arkadaşım erkek arkadaşını bir kez daha gözden geçir bu gibi şeyler ilerde hayatı yaşanmaz kılabilir..

benimde seninle aynı zamanda nişanım olacak inşallah :1: bence de arkadaşların dediği gibi sözlün bu durumu biraz abartmış.. maddi durumu ii olmasa ble senin gönlünü kırmadan orta yolu bulmalıydı.. böyle yaparak seni ailene karşı zor durumda bırakıyor bunlar senden geçse bile ailen ilerde ters bir durum olduğunda "zaten sana nişanda bir elbise bile almamıştı" derler bunları sözlünle açık açık konuş kaç yıldır görüştüğün biriymş seni anlaması lazım

arkadaşım beni kötü anlama ama ailen istemiyorsa bi bildikleri vardır:26:

Estafurulah neden kötü anlayayım 2 yıldır beraberiz biz. inanki günde 1 paket sigara içen sevgilim, benimle buluşacağı gün hiç sigara içmezdi hatta ve hatta benim yanımda da 2 yıldır hiç sigara içtiğini görmedim desem inanmazsın belki bu kadar da düşüncelidir. gerçi benim istemediğimi bildiği için sigarayı da bıraktı 2 aydır içmiyor Alaha binlerce kez şükürler olsun ama dediğim gibi nişan alışverişi konusunda daha gitmeden bir ton laf söylüyor.

üzülerek söylüyorum ki erkek arkadaşıınız işini biraz garantileyince gerçek yüzünü ortaya çıkarmış.cimrilik bir erkekte asla olmaması gereken bir özellik bence.heleki daha nişan alışverişinde byle yapıyorsa evlenince inanın daha fazla cimrilik yapar.ailesi ne diyor bu duruma çok merak ettim açıkçası..benim abim çok yakında sözlendi,nişan istemedi kız tarafı(farklı şehirlerde yaşıyoruz size gelip gitmek zor oluyor diye)ve dolasıyla nişan için alışverişte yapılmamış oldu..şimdi bayramda ziyarete gidicez ve annem nişanda alınması gereken herşeyi aldı bayram hediyesi adı altında ve sürekli abime gelinimize istediği bişiy varmı diye sorduruyor.olması gerekeni yapıyor aslında ekstra bişey değil bu yaptığı..aileside çok önemli annesi olması gereken şeyleri bilir az çok anlatsın oğluna biraz..işin zor arkadaşım erkek arkadaşını bir kez daha gözden geçir bu gibi şeyler ilerde hayatı yaşanmaz kılabilir..

Ailesinin bana bu dediklerinden haberi bile yok geçen hafta içi "biz alışverişe hafta içi gidelim" dedik, kendisi "yok illa bende gelicem "dedi çalıştığı ve hafta içi gelemeyeceği için hafta sonu gidelim dedi, annesine söylemiş bana dediklerinin aynını demişki anne ne gerek var elbiseye, ayakkabıya çantaya, onun var demiş, annesi de yok oğlum bunların alınması şart olmaz demiş annesiyle aramız iyi o bişey demiyor ailesinin bişey dediği yok ama erkek arkadaşım böyle yapıyor ve bir laf ettiğimde de agresif cevaplar veriyor birde bayramdan sonra onlar yeni bir atölye açacak onun içinde baya bi masraf edecek, bizim iş dururken atölye işini çıkardı ortaya çok masraf yapmayalım bak atölye açıcam demeye başladı 1 haftadır :S

benimde seninle aynı zamanda nişanım olacak inşallah :1: bence de arkadaşların dediği gibi sözlün bu durumu biraz abartmış.. maddi durumu ii olmasa ble senin gönlünü kırmadan orta yolu bulmalıydı.. böyle yaparak seni ailene karşı zor durumda bırakıyor bunlar senden geçse bile ailen ilerde ters bir durum olduğunda "zaten sana nişanda bir elbise bile almamıştı" derler bunları sözlünle açık açık konuş kaç yıldır görüştüğün biriymş seni anlaması lazım

haklısın derler :( teşekkür ederim ilgine şimdiden hayırlı uğurlu olsun

ne demek senin çantan var ayakkabın var niye alıyoruzki? :47:
nişan alışverişi ihtiyaçları alma işi değildir.
tabiki senin kıyafetin,ayakkabın,çantan var...100 tanede olsa almak zorundalar.
buna bohça denir.yani erkek tarafının geline hediyesi....
ve ihtiyacın olsada olmasada bunlar alınır.
sözlünüzün cimriliği değilde,üslubu beni tedirgin eden.
sonuçta böyle düşünse bile bunu sana usturuplu demesi lazım(gerçi hiç denmemesi gerekirde...neyse)
siz sözlüsünüz ve sen onun durumunu az çok biliyorsun,haliyle alışveriştede ona göre ayarlayabilirsin kendini,bunu onun sürekli vurgulamasına ne gerek var?
yaptığı gerçekten kabalık...
iş bohça almaktan çıkmış,pazarlığa dökülmüş.
ailen neden istemiyordu peki sözlünü?
eğer mantıklı bi gerekçeyse,üzerine şu yaşadıklarınıda koy bi daha düşün derim....

canım bence bu konuyu sakin kafayla iyice bir düşün. eminim ki onu seviyorsun değer veriyorsun. başkaları için bu iş olmaz demek kolay ama senin çok zor günler geçirdiğine eminim. ben senin yerinde olsam sevgilimi karşıma alır, hissettiklerimi düşündüklerimi anlatırdım. neden rahatsız olduğunu, neden mutsuz olduğunu, neye üzüldüğünü bilmesi lazım. bildiği halde umrunda olmuyorsa işte zaman problem ciddi demektir.
umarım her şey istediğin gibi olur yine de hayırlısını dilemek her zaman en iyisi. inşallah nişanlın yüzünü hep güldürür canım.

Çok garip gerçekten:26: Benim nişanlım da ailesi de tam tersi davranırlar.Bohçada falan hiç eksiğim yoktu.Her bayram bir sürü kıyafet,iç çamaşırı,ayakkabı,çanta alınır.Ben ihtiyacım yok desem de laf anlamıyorlar.Aileme de birşeyler alınıyor mutlaka.Ama herşeyin ortası iyi sanırım,beni de bu bayram alışverişleri çok geriyor.Ne kadar alsam da birşeyler daha almamı istiyorlar,zoraki alışveriş yapmak da çok bunaltıyor:31: Artık tematik alışverişler yapıyorum,mesela geçen bayram haftasonu giyilebilecek spor kıyafetler almıştım.Bu bayram iş kıyafetleri aldım:1: 2 etek,2 pantolon,1 ceket,1 bluz,2 elbise,1 trençkot aldım.yarın da çanta ve çizme alacağız nişanlımla,ama hala birşeyler daha alsaydın diyorlar:26:

haklısın derler :( teşekkür ederim ilgine şimdiden hayırlı uğurlu olsun

sağol seninde hayırlı olur inşallah..
bunlar insanın en güzel günleri olması gerekiyor.. inşallah sözlünde yaptığı yanlışı anlayıp seni mutlu eder

ne demek senin çantan var ayakkabın var niye alıyoruzki? :47:
nişan alışverişi ihtiyaçları alma işi değildir.
tabiki senin kıyafetin,ayakkabın,çantan var...100 tanede olsa almak zorundalar.
buna bohça denir.yani erkek tarafının geline hediyesi....
ve ihtiyacın olsada olmasada bunlar alınır.
sözlünüzün cimriliği değilde,üslubu beni tedirgin eden.
sonuçta böyle düşünse bile bunu sana usturuplu demesi lazım(gerçi hiç denmemesi gerekirde...neyse)
siz sözlüsünüz ve sen onun durumunu az çok biliyorsun,haliyle alışveriştede ona göre ayarlayabilirsin kendini,bunu onun sürekli vurgulamasına ne gerek var?
yaptığı gerçekten kabalık...
iş bohça almaktan çıkmış,pazarlığa dökülmüş.
ailen neden istemiyordu peki sözlünü?
eğer mantıklı bi gerekçeyse,üzerine şu yaşadıklarınıda koy bi daha düşün derim....

Ailemin istememesinin nedeni benim üniversite mezunu, onun ortaokul mezunu olması :( Babam bazen " ben kızı okuttum, eline ehliyetini verdim, işi iyi ama gide gide orta okul mezunu birine gitti benim akılsız kızım seni boşuna okutmuşum ben" diyip duruyor gerekçesi bu.)

Merhaba kızlar..

Daha çok yeniyim aranızda. umarım beni de hemen aranıza alırsınız. benim çaresini bulamadığım bir derdim var vede yardımlarınıza ihtiyacım var :( bayramdan sonra nişanımız olacak aile arasında küçük birşey yapmayı planlıyoruz çok abartmadan, ancak sözlüm aynı zamanda 2 yıldır beraber olduğum sevgilim nişan alışverişi muhabbeti her açıldığında aman buna ne gerek var şuna ne gerek var diyerek masraftan kaçmak için elinden geleni yapıyor. İsraf tabiki kötü birşey bende onlara gereksiz şeyler aldırıp boşuna para verdirmem vicdanım el vermez ancak gelin görünki sözlüm beni çileden çıkarıyor :(
bir örnek verecek olursak; bana diyorki senin nişan kıyafetini neden biz alıyoruz sen kendin al, hem ayakkabında var senin ne diye masraf ediyoruz, mesela benim tıraş takımım var sende makyaj yapmıyorsun bunlarada gerek yok, ben masraf yapmak istemiyorum boşuna neden paramız gitsin ki değilmi deyip benimde bu sözlerini onaylamamı bekliyor. 2 yıldır beraberiz nerdeyse hiç para masraf konusu açmayan sevgilim nişan bohçası alışverişine konu gelince çenesi düştü mübarek. ço fazla konuşuyor artık ve artık dinleyemiyorum suratına kapatıp telefonu şarjım bittiide kapandı falan demeye başladım. yaa bunlar normal mi sizce ? yoksa benmi abartıyorum :S

güzelim laf yetiştiriceksin eğer şimdiden birşey aldıramazsan ileride daha çok çekersin........

Back