sözelciyim, ama hayalim eczacılık okumak

h e i d i

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2015
835
549
arkadaşlar,hep hayalim olan eczacılık okumak istiyorum.

eczacılık okuyan ya da bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi.

çok mu zor bir sözelci için eczacılık okumak.okurken azmedip başarabilir miyim.

ya da imkansız mı.

not:özel üniversitede okuyacağım için girişte sorun yaşamam diye düşünüyorum..

benim merak ettiğim,okurken yapabilir miyim.

lütfen ,okuyan ya da tanıdıklarından deneyimleri olan fikirlerini esirgemesin.

sıkıntı okumaktan ziyade sonrası.tamam hayalinmiş ama sonrasında pişman olma.tanıdığım bu işin içinde ne kadar insan varsa pişman.sen mezun olunca kendine eczane mi açmayı düşünüyorsun yoksa biryerde çalışmayı mı

• Beğen
Reactions: s u
Ben de sözelciyim ve oda arkadaşım eczacılıkta okuyordu. Farmakoloji ve kimya dersleri yoğundu onun. Ben fen derslerini sevmediğim ve anlamadığım için bana çok zor gelirdi bölümü ama o hiç zorlanmadan okudu. Gerçi final zamanları bir hafta gece gündüz çalışırdı benim kadar rahat okumadı. Ezberlediği bir sürü şey de oldu. Okulda laboratuvarda yaptıkları testler yada ilaçlar da olurdu. Ama sen kimyayla sorun yaşamazsan kendine güveniyorsan yapabilirsin tabii ki.

• Beğen
sanmam sorun yaşayacağını ablam da sözeldi fizyoterapi okudu ki onlar fizik falan da gördü. Siz fizik görüyor musunuz bilmiyorum ama görmüyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. Zaten gerçekten istediğin takdirde bir sayısaldan daha iyi bile yaparsın. Üniversitede çoğu bölümde o alan farkları büyük oranda ortadan kalkıyor zaten. Ben sayısaldan tercih yaptım matematik dersi bile görmüyorum edebiyat tarih bile görüyorum

• Beğen
ben de araştırdım kimya yoğunlukta.fizik yok sanırım.
sözelci ve fizyoterapi bu süper haber.okurken biraz daha fazla emek verdi diğerlerinden de mi.

sıkıntı okumaktan ziyade sonrası.tamam hayalinmiş ama sonrasında pişman olma.tanıdığım bu işin içinde ne kadar insan varsa pişman.sen mezun olunca kendine eczane mi açmayı düşünüyorsun yoksa biryerde çalışmayı mı

zaten özellikle eczane açmak için okuycam.

çok çok para kazanmasam da olur.hayalim olsun bir de beni geçindirsin yeter.kimseye muhtaç olmadan yaşayayım yeter bana.

başka bir işte çalışırsanda kimseye muhtaç olmadan yaşayabilirsin.eğer reçetelerde hata olursa para kesintisi olacak.depolara senet günü gelince cebimden öderim dersen oku eczacığı.eczacılığı okusan bile eczaneyi açınca sudan çıkmış balık gibi olacaksın bir hasta sana birşey sorunca suratına öyle bakacaksın birkaç ay.ilk 3 yıl eczanende çalıştırdığın kalfalara muhtaç olacaksın.çünki reçete girmek olsun , raporlu ilaç hangi şartlarda ödeniyor , her ilaç için ayrı kurallar var falan bunları öğrenmen iyice kavraman rahat 3 yılını bulacak.elemanı idare etmek zorunda kalacaksın , ben patronum eczacıyım diye böbürlenemiceksin.çünki çat diye seni bırakıp gitse garson değil ki bu hemen yoldan geçeni işe al.yeni ,düzgün işi bilen bir kalfa bulana kadar tek başına idare etmek zorunda kalacaksın.falan falan falan.bilmiyorum ya çok stresli.ben 5 yılın sonunda bıraktım.etrafımızdaki eczanelerin eczacıları hep elemanları idare ediyor.çünki ha deyince işi bilen kalfa bulmak zor.kurtulduğuma bin şükür.

• Beğen
ama illa eczacı olacam diyorsan umudunu yitirme ama hemen de eczane falan açma.hastanelerin eczanelerinde falan çalış once.biraz piş.3 yıl falan çalış işi öğren.açacaksan öyle aç eczaneni

• Beğen
başka iş de yapabilirim tabi.kimseye muhtaç da değilim.ama hayalim olsun istiyorum.

söylediğiniz zorluklar olacak tabi evet haklısınız ama gülü seven dikenine katlanır..

çünkü çok seviyorum.

benim için imkansız denmesin tamamdır.yani % 1 bile ihtimal varsa ben o işi denerim,emek veriririm.yeter ki imkansız bir şey olmasın.

bu yapıma güvenerek istiyorum.

ama fikir almam gerek,aynı şeyi yaşamış kişilerin fikirleri deneyimleri çok önemli...

bence eczacılık okuyana kadar madem özel şansın var eczacılık dışında iyi para kazanabileceğin bölüm okuyabilirsin herkesin bir hayali var ama gerçekleştiremeyen çok.

• Beğen
bence eczacılık okuyana kadar madem özel şansın var eczacılık dışında iyi para kazanabileceğin bölüm okuyabilirsin herkesin bir hayali var ama gerçekleştiremeyen çok.

mesela iyi para kazandıran ne olabilir.tıp desen daha zor dişçilik daha zor.

diğer bölümlerde devlette atama bekleyeceksin.devlete bağlı olmak istemiyorum.

biraz gerçekçi olmak lazım. fenin fsini bilmeyen bir insan üniversitede fen ağırlıklı bir bölümde ne kadar başarılı olabilir düşünmek lazım. üniye kadar bir alt yapı olması lazım bence. hakkında hayırlısı olsun canım...

biraz gerçekçi olmak lazım. fenin fsini bilmeyen bir insan üniversitede fen ağırlıklı bir bölümde ne kadar başarılı olabilir düşünmek lazım. üniye kadar bir alt yapı olması lazım bence. hakkında hayırlısı olsun canım...

fen derken biraz baktım derslerine ,hepsi kimya.çok çalışırsam yaparım inşallah.

X