- 29 Ağustos 2017
- 8
- 5
- 6
- 32
- Konu Sahibi papatya262626
-
Ayrıca bir nişan istemediğimi mesajımda belirtmiştim.Sözde ne takacaklar ki.soz yuzugu disinda.
Bilezik yada kolye vs nisanda takacaklardir.
Simdi takmis olsalardi nisanda ne takacaklardi
Evet, benim için çok önemli olmasa da ailem biraz tuhaf karşıladı durumu. Aslında bana çok iyi davranıyorlar ama bu gibi konularda çok özensizler. Ben de ne düşüneceğimi bilmiyorum.O zaman adetleri farklidir.mesela bizim adette hersey nisanda takilir dugunde hicbir sey takilmaz.eski esim dugunde takilir bizde nisanda takilmaz demisti
Simdi erkek arkadasim biz 2 set takacagiz hem nisanda hem dugunde ikisindede taki takilir bizde dedi.
Herkesin degisiyor.demek ki herseyi dugunde takacaklar ama tabi 1 2 bilezik falan taksalardi daha hos bir durum olurdu
Evet, benim için çok önemli olmasa da ailem biraz tuhaf karşıladı durumu. Aslında bana çok iyi davranıyorlar ama bu gibi konularda çok özensizler. Ben de ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Hayır görücü usulü değil. Söyledim zaten, o da ailesiyle konuştu. Onlar bizimkilerle konuştu filan filan. Ama bu konunun böyle açılması ve kınuşulması da beni çok rahatsız etti ancak sanırım yapacak başka bir şey yoktu. Çünkü balık baştan kokar. Demek ki bu insanlar biraz cimri ve şimdi ne istediğimizi bilmezlerse her aşamada böyle cimri davranacaklar. Altı aydır nişanlıyım. Ne bayramda ne sözde ne istemede bir hediyelerini yanda başka bir şeylerini görmedim. Normal mi bu?Nişanlına söyleyemez misin? Görücü usulü mü?
Hayır görücü usulü değil. Söyledim zaten, o da ailesiyle konuştu. Onlar bizimkilerle konuştu filan filan. Ama bu konunun böyle açılması ve kınuşulması da beni çok rahatsız etti ancak sanırım yapacak başka bir şey yoktu. Çünkü balık baştan kokar. Demek ki bu insanlar biraz cimri ve şimdi ne istediğimizi bilmezlerse her aşamada böyle cimri davranacaklar. Altı aydır nişanlıyım. Ne bayramda ne sözde ne istemede bir hediyelerini yanda başka bir şeylerini görmedim. Normal mi bu?
Her şeyin başı tabii ki mutlu olmak. Ancak çevrenizde sözlenen nişanlanan herkesin bu konunda ne kadar hürmet gördüğünü, sizeyse sürekli ellerin boş gelindiğini görmek ister istemez insanı üzüyor. Bana takacakları bir bilezikte de değilim zaten. Önemli olan bunun düşünülmesi. Sözde kuaför paramı bile kendim verdim ve bu durum gerçekten hoşuma gitmedi.Neredeyse her ailede gelenek ve adetler farklı oluyor. Kimileri sırf nişanda takar kimisi de sırf düğünde. Sözde bizde de çok bir şey takılmaz. Düğün olur altını, seti o zaman verilir. Söz zamanı takılan takiyla balığın baştan kokacağı fikrine kapilmanizi tavsiye etmem. Sozlenen tarafların ailelerinin söz sonrası taki meselesi görüşmesi yapması çok olmamış zaten. Cimri de olsalar siz sözlü olduğunuz kişiyi dikkate alın, kendisi bu mevzularda cimri mi diye. Her şeyin başı huzur ve mutlu olmak.
Normal değil tabiki. Cimri bile olsalar atla deve değil küçük birşeyler takmaları lazımdı en azından. Benim sözümde iki bilezik, ince bir kolye küpe, dört küçük altın takıldı. Nişan yapılıp yapılmayacagı bizde de net değildi ki yapmamaya karar verdik. Bayramlarda ve bazı ziyaretlerde de küçük altın takıyorlar.Hayır görücü usulü değil. Söyledim zaten, o da ailesiyle konuştu. Onlar bizimkilerle konuştu filan filan. Ama bu konunun böyle açılması ve kınuşulması da beni çok rahatsız etti ancak sanırım yapacak başka bir şey yoktu. Çünkü balık baştan kokar. Demek ki bu insanlar biraz cimri ve şimdi ne istediğimizi bilmezlerse her aşamada böyle cimri davranacaklar. Altı aydır nişanlıyım. Ne bayramda ne sözde ne istemede bir hediyelerini yanda başka bir şeylerini görmedim. Normal mi bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?