sözcü namazdan rahatsız oldu

Baltalama dediğine göre karşısın bundan başka anlam mı çıkıyor?

Tehlike olayına hiç girmek istemiyorum Saraylım, seninle tartışınca sonu gelmiyor.Yoksa bu konuda dicek çok şey var.

Baltalama tabii... Ilk defa olmuyor ki, bu millet talimli artik.. 29 Ekimlerde burnu akmaya baslayip Cumhuriyet kabullerini iptal eden Cumhurbaskani, Milletce andigimiz gunlerde yurtdisinda olan basbakani, Turkum diyemeyen TC basbakani, milli bayramlarda yarim asirdan fazladir yaptigimiz kutlamalari, resmi gecitleri yasaklayan iktidar, andimizin okullarda okunmasini yasaklayan iktidar, vesaire vesaire.. Dedim ya, talimliyiz, alistik, ama hazmedemedik maalesef.. Ben etsem, bu vatanin gencleri etmez, ne de olsa bu ulkenin gelecegi onlara emanet..

Ben ders çalışcam bu konu bitmez çünkü işin içinde Saraylım ve ben varız
Herkese Hayırlı geceler.

Cevap almak için sorulmuş bir soru değildi o "az bilmiş"
Birşeyi kutlamamız için müslümanlıkta yeri olması gerekmiyor.Cumhuriyet bayramı'nın da müslümanlıkta yeri yok ama milli olarak anlam ifade ettiği için kutluyoruz.Yılbaşının da yeri yok eğlence olsun diye kutluyoruz.Hıdırellez de pagan inançlarından kalma bir kutlama mesela,baharın gelişini simgelediği için ve yine eğlence olsun diye onu da kutluyoruz.İsteyen kutlar istemeyen kutlamaz,kutlayana da neden kutluyorsun denmez.

Hristyanlar için bayram yakın olduğu için yılbaşıyla birleşir(bizim dini bayramları haftasonuyla birleştirdiğimiz gibi) ama sadece 24-25 aralığı kutlarlar ondan sonrası evde yatış.Biz ise sadece 31 aralığı kutluyoruz,dini herhangi bir anlam katmadan sadece yeni yılın gelişini kutluyoruz.

Museviler gayrimuslim degil mi? Kurban onlarin peygamberlerinden birine inmis, biz de alip bu inanci devam ettirmisiz ona bakilirsa... Kaldi ki Turkiye'de hic kimse 31 Aralik gecesinde Hz. Isa'yi dusunerek ibadet niyetine kutlamaz o geceyi.. Halbuki Kurbanda Hz. Ibrahim'i anariz, bu ne buyuk celiski?

Son düzenleme:
cevap almak için değil der,ama her mesajıma cevap verir tezat kişilik
kaldıkı neye cevap vercez neye vermicez herkes kendi karar verebilir
muhalefet olayımda nasıl olayım diyorsun yani dine karşı
sen istiyorsunki ben dine değil,din bana uysun
herkese göre din bölünse ne olur acaba
benim dinime uygun değilse hıdırellezide kutlamam ne olacak yani

tüm peygamberlerde bizim peygamberimizdir,zaten
hz.isanın doğum günü olmasa bile,hristiyanların geleneğidir bu
o nedenle bizler bunu adet edinmemeliyiz
aynı şeyleri yinemi yazayım,arif olan anlar

tüm peygamberlerde bizim peygamberimizdir,zaten
hz.isanın doğum günü olmasa bile,hristiyanların geleneğidir bu
o nedenle bizler bunu adet edinmemeliyiz
aynı şeyleri yinemi yazayım,arif olan anlar

O zaman niye Kurban'i adet edinmisiz? O da musevi gelenegi sonucta... Hristiyanlara bir garezimiz mi vardir?

Hayır öyle demiyorum işine geldiği gibi uydurma
"Tamam arkadaş sen istemiyorsan kutlama,kutlayana da karışma" diyorum.

Erdogan bir soyleside Fatih Altayli'ya "icki icen herkes alkoliktir, alkol icmenin azi cogu olmaz" der. Fatih Altayli da " Yapmayin efendim, arada bir ben de bir iki tek atarim, ama oyumu da AKP'ye veriyorum, ben de mi alkoligim?" der. Erdogan da ona"Yok sen alkolik sayilmazsin o zaman" der. Sizinki de bu hesap..

ben kutlayana hiç bi zaman karışmadım karışmamda
ama burda namaza bayrama laf edilirse bende derimki
o zaman sizde bunları kutlamayın derim
işime geldiği gibi uydurmuyorum,nasıl anlamak istiyorsan öyle bakıyorsun bence...

O zaman niye Kurban'i adet edinmisiz? O da musevi gelenegi sonucta... Hristiyanlara bir garezimiz mi vardir?

hak dinlarde bazı uygulamalar aynıdır,hristiyanların su anki uyguladığı adetler hatta Musevilerinde
hangisi hak,hepsi sonradan uydurmasyon,neyini adet edınıyım
aman saraylım ya çok enteresansın :)
Hristiyanlara ne garezim olacak,ama senin Müslümanlara garezin var,apaçık belli

Farketmez her halükarda yılbaşını kutlayarak hristyan bayramını ya da başka bir inancın bayramını kutlamış olmuyoruz.Ha bu arada paganlar da 31 aralığı kutlamaz 21-22 aralığı kutlar,yani bizim kutladığımız yılbaşı hiçbir inançla örtüşmüyor.

Niye muslumanlara garezim olsun yav? Sonucta ben de bir musluman ulkede dogup buyumus, adetlerini adet, kulturlerini kultur edinmis bir kisiyim. Turkiye'de insanlar ozgurdur, diger musluman ulkelerden bizi ayiran en temel ozelligimiz bu gune kadar elimizde tuttugumuz demokrasimizdir. Simdi bunun onune buruleri dini set cekerek, bahane gostererek yillardir suregelen adetlerimizden,. aliskanliklarimizdan vazgecmemisi ve herseyi dine gore uyarlamamizi istemeye kalkarsa ben de diger bir cok vatandasim gibi buna tepkimi koyarim tabii ki de.. Dini bir degeri yok diye milli bayramlarimizdan, yilbasi kutlamalarindan, anneler, babalar, sevgililer gunleri, yasgunu kutlamalarindan vaz mi gececegiz? Sadece dini bayramlarin kutlanilmsina sicak bakilan ve halkin sadece din ekseninde birbirine bagli bir toplum haline getirilmeye calisildigi bu zamanda oturup susup bu gidisati kabul edecek degilim, kimse de kusura bakmasin. Ayriica, en sevdigim ve unutamadigim kutlamalari biz Izmir'de Hidrellezde yapardik benim gencligimde.. Siz boyle buyurdunuz diye yok mu sayacagiz yani..

bakın ben olaya inanç yada dini bayram olarak bakmadım sadece
hala aynı şeyi konuşuyoruz farkındamısın,onların hiçbirşekilde adetlerini almamalıyız,onlara benzememeliyiz
ama ilmini bilimini alabiliriz
bu demek değildirki eğlenceden mahrum kalalım,o tarz biri değilimdir zaten...

Son düzenleme:

hıdırellezi çocukluğumda bizde kutlardık,anneannem bişiler yapardı
tarlaya götürürdü bizi yemek yeyip kutlardık :)
şimdi onu yapacak yer zaman yok
aman sevgılıler,anneler,babalar gününe hiç girmeyelim mümkünse
sen ne zaman işe gidiyosun,saatin gelmedimi daha :)

Yav onlara benzesen ne olur, benzemesen ne? Olup gidecegiz birgun hepimiz gunahlarimizla, sevaplarimizla... Ne o senden fazla cennetlik, ne sen ondan.. Bu ne cekememezlik, kim atiyor bu dusmanlik tohumlarini icinize? insaniz hepimiz sonucta, dunya globallesiyor, iletisim nerdeyse isik hizina ulasmis, eskiden aylarca at sirtinda gidilen yollar bir kac saat icinde tukeniyor, mektuplarin yerini telefon, internet almis, dunya insanlari artik birbirine cok daha yakin, herkesin herkesten haberi var, herkes birbirinden birsey kapiyor, aliyor, benimsiyor hem de aninda.. ister istemez benzesiyoruz birbirimize git gide... Bu gercekle yasamayi ogrenmenin zamani gelmedi mi artik?

Bugun evdeyim... Keyif gunum yane.. Haftada uc gun calisiyorum 12 saatten..
Valla keyif aldigin herseyi yapabilmeli insan. Benim de sevgililer gunu filan kutladigim yok ama hos... Kendi hevesim olmayisindan, karsi oldugumdan degil.

düşmanlık tohumlarımı :44:
kendini tarif ediyorsun farkettinmi?
uzun uzadıya yazmakta istemiyorum,çünkü sürekli bi yerlerden bişey buluyorsun mutlaka...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…