• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sözcü namazdan rahatsız oldu

Kaldı ki 23 Nisanla durumu ilişkilendiren de Sözcü :)
Kuyuya taş atan yani :32:

Kaldı ki 23 Nisanla durumu ilişkilendiren de Sözcü :)
Kuyuya taş atan yani :32:

Durumu 23 Nisanla iliskilendiren Sozcu degil, bu organizasyonu hazirlayip bayram arefesine denk getiren kisinin bizzat kendisidir. Herhalde 1 gunde toplamadi 520 cocugu oraya.. Tisortlerine kadar hazirlamis bu gun icin.

Amannn Allah immmm düsünce yapisina bak:)

Domuz islamiyete göre haram bir hayvan.
Kurban bayrami ise müslümanligi kabul eden insanlarin Allah rizasi icin kurban kesip dagitmasini emreden bir bayram.

Kurban bayraminda, müslümanlar icin haram olan bir hayvani kesmeyi.
23 nisandan birgün önce camide namaz kilma etkinligi yapan cocuklara benzetmek:))
Benim bu düsünceye diyecek sözüm yok arkadas:)

Ayrica ne keserseniz kesin kurban bayraminda.
Banami kesiyorsunuz Allah a mi?
Allah acikca söyle diyor " sizin kestiginiz o hayvanlarin ne etleri ne kanlari Allah a ulasir, Allah a ulasan yalniz sizin takvanizdir"

Bu durumda insan kendi takvasi icin kesiyor kurbani.
Eee ister domuz kes isteer kesme banane, hesabini herkes kendi verecek!

Durumu 23 Nisanla iliskilendiren Sozcu degil, bu organizasyonu hazirlayip bayram arefesine denk getiren kisinin bizzat kendisidir. Herhalde 1 gunde toplamadi 520 cocugu oraya.. Tisortlerine kadar hazirlamis bu gun icin.

E sonuç olarak bayramı böyle kutlamamışlar kutlasa bile kurbanda domuz kesmekle bayramı namazla kutlamak aynı kefede olamaz.

Sen buna duy sonra onu yap bakalım biz netcez:34:
şaka bir tarafa ciddi ciddi örnek olmamış bence :10:

23 Nisanda yerinde duramayacak ici kipir kipir el kadar bebelere namaz boyunca kipirtisiz durmalari, imama uymalari emredilince guzel ornek oluyor da benimkini niye begenmediniz?

23 Nisanda yerinde duramayacak ici kipir kipir el kadar bebelere namaz boyunca kipirtisiz durmalari, imama uymalari emredilince guzel ornek oluyor da benimkini niye begenmediniz?

Bir üstte yazıyor neden olmadığı
Yahu namazdan sonra eğlenir hani şenlik eğlence havası diye eleştirenler vardı e bi karar verilsin

Son düzenleme:
Sözcü namazdan rahatsız oldu
Anaokulunda eğitim gören 520 çocuk, "Benim namazım şenliği" kapsamında, Ataşehir Mimar Sinan Camisi'ndeki etkinliklere katıldı, Sözcü gazetesi bu durumdan rahatsız oldu.

Mutlu Şirinler Anaokulu tarafından organize edilen şenlik çerçevesinde, çocukların namazla tanışmasını sağlamak amacıyla 11 anaokulundan 520 öğrenci Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde buluştu.

İlk olarak caminin konferans salonunda öğretmenlerin oynadığı ve namazın önemini anlatan tiyatro oyununu izleyen öğrenciler, ardından camiye giderek birlikte öğle namazı kıldı.
Eki Görüntüle 1083940

SÖZCÜ: "HÜZÜN DOLUYOR İNSAN"
Fakat Müslüman bir ülkede çocukların dinini öğrenmesinden daha doğal bir şey yokken, Sözcü gazetesi bu haberi "Bugün 23 Nisan, hüzün doluyor insan.." şeklinde gördü.

takvim

bu arada çocuklara (sanırım takke ya da fes miydi) Çok yakışmış :16:

Son düzenleme:
Amannn Allah immmm düsünce yapisina bak:)

Domuz islamiyete göre haram bir hayvan.
Kurban bayrami ise müslümanligi kabul eden insanlarin Allah rizasi icin kurban kesip dagitmasini emreden bir bayram.

Kurban bayraminda, müslümanlar icin haram olan bir hayvani kesmeyi.
23 nisandan birgün önce camide namaz kilma etkinligi yapan cocuklara benzetmek:))
Benim bu düsünceye diyecek sözüm yok arkadas:)

Ayrica ne keserseniz kesin kurban bayraminda.
Banami kesiyorsunuz Allah a mi?
Allah acikca söyle diyor " sizin kestiginiz o hayvanlarin ne etleri ne kanlari Allah a ulasir, Allah a ulasan yalniz sizin takvanizdir"

Bu durumda insan kendi takvasi icin kesiyor kurbani.
Eee ister domuz kes isteer kesme banane, hesabini herkes kendi verecek!

Sanki kurbanda kesilen hayvanlarin hepsinin cani kani Allaha ulasiyor da... Burda da soylemisler zaten... Yillarca kurban kesenleri gordum Turkiye'de, etin kilosunu nasil ucuza getirdiklerinden ve nasil haftalarca buzluga depo ettikleri etleri yediklerinden baska mevzu olmazdi bayramdan sonraki aylarda.. SAnki eski bayramlar kalmis da.. Fakir yemedikten sonra, bayramin asil amaci yerine gelmedikten sonra dana kessen ne olur, domuz kessen ne? Sonucta hepsi de senin bogazina gittikten sonra. Cok az insan kaldi dagitan bu zamanda..

Konu kurban bayrami degil, konu 22 nisanda namaz etkinligine katilan cocuklari cekemeyen ve cok gücüne giden bir gazetenin sacma haberi:)

Iyi etmisler ne güzel etmisler aileler ve cocuklari isterse 23 nisanda gider bu etkinlige 23 nisani böyle kutlasr, kaarismakta kimsenin haddi ddegil!

sorun ne 22 nisanda yapılmış bir etkinlik . kime ne zararı var . o tarihte çocuklara başka etkinlik yaptırsalar sorun olmazdı değil mi ama !!!

E sonuç olarak bayramı böyle kutlamamışlar kutlasa bile kurbanda domuz kesmekle bayramı namazla kutlamak aynı kefede olamaz.

Nerde oyle kutlamamislar? Ufacik cocuklara tiyatroda koca koca adamlar namaz seyrettirip onemini anlatmakla zamanlarini calmislar. O yasta cocuk ne anlar namazdan, oneminden? Konu agir, 5 dakikadan fazla odaklanamaz bile... Biz cocukken analarimiz bizi tiyatroya gotururdu elbet bayram gunlerinde ama kukla seyretmeye, Karagoz-Hacivat seyretmeye, gulup eglenmeye... Al bes yasinda cocuga bayram arefesi namazin hikmetini anlatmaya calis tiyatro ile, sonra da goturup namaz kildir. Hem de bir Milli bayram arefesinde... Laf ola beri gele... Iyi gosteri olmus size, miniklerin bir gunu calinmis, sizin ise hayatiniz dini istismar edenlere hizmet ile geciyor ne yazik ki..

Nerde oyle kutlamamislar? Ufacik cocuklara tiyatroda koca koca adamlar namaz seyrettirip onemini anlatmakla zamanlarini calmislar. O yasta cocuk ne anlar namazdan, oneminden? Konu agir, 5 dakikadan fazla odaklanamaz bile... Biz cocukken analarimiz bizi tiyatroya gotururdu elbet bayram gunlerinde ama kukla seyretmeye, Karagoz-Hacivat seyretmeye, gulup eglenmeye... Al bes yasinda cocuga bayram arefesi namazin hikmetini anlatmaya calis tiyatro ile, sonra da goturup namaz kildir. Hem de bir Milli bayram arefesinde... Laf ola beri gele... Iyi gosteri olmus size, miniklerin bir gunu calinmis, sizin ise hayatiniz dini istismar edenlere hizmet ile geciyor ne yazik ki..

Öyle bi anlattın ki çok üzülüdüm çocuklara :27:
konu ciddi olsa dert eğlenceyle karışık olsa dert, 22 nisanda dert başka aylarda dert. aslında size neyin dert olduğnu siz daha iyi biliyorsunuz.İstiyorsunuz ki bu çocuklar bu yaşlarda islamı öğrenmesin ama hoşunuza giden bir ideoloji varsa onu doğuştan benimsesin değil mi? Ya da iş işten geçtikten sonra falan öğretilsin...
yani öyle yerlerden girip çıktınız ki bazı şeyleri doğrudan da söyleyebilirsiniz.

Ayrıca yazmıştım tekrar yazıyorum böyle kutlasalar bile kurban bayramı örneği ile aynı kefede değil.

Son düzenleme:
Yarin bu adamlar 7-8 yasinda cocuklarin eline bicagi verip hadi evlat... Bismillah de ve bogazla su hayvani bakayim, dedigi zaman da cikip dini ogretti diye alkislarsiniz bu adamlari siz. 5 yasindaki namaz kilabiliyorsa 8 yasindaki de bagli bir hayvanin bogazini kesebilir herhalde.. Dini duygulari gelissin cocuklarin, din sadece namaz kilmaktan ibaret degil, devami var bunun...

Yarin bu adamlar 7-8 yasinda cocuklarin eline bicagi verip hadi evlat... Bismillah de ve bogazla su hayvani bakayim, dedigi zaman da cikip dini ogretti diye alkislarsiniz bu adamlari siz. 5 yasindaki namaz kilabiliyorsa 8 yasindaki de bagli bir hayvanin bogazini kesebilir herhalde.. Dini duygulari gelissin cocuklarin, din sadece namaz kilmaktan ibaret degil, devami var bunun...

Evet hatta cinlerden şeytanlardan cehennemden falan herşeyden bahsetcez çocuklara çünkü biz aşamaları bilmiyoz:55:

Amannn bunuda gazete diye okuyan varmi ya..

sandığınızdan daha fazla okuyucusu var emin olabilirsiniz.. babam bakkal olduğu için biliyorum günlük gelen adet sayısı sözcünün 25 30 arası ve hiç kalmıyor bizim burda posta dan sonra ikinci en çok satılan gazete... zaman zaman böyle saçmalayabiliyorlar ama saçmalasada satılıyor en azından sabah gazeteside çok saçmalıyor ama bi seferde yok satılsın zaten 2 3 tane yolluyolar geri gönderiyoz onuda her gün :27:

kurban bayramı Türkiye'ye özgü bi bayrammış :)
ramazan,kurban bayramı tüm islam aleminin bayramıdır
noelide tüm Hristiyan alemi kutlar normalde ama
maalesef tüm dünyaya yayılmış
eee ne var bizim bayramlarımızada saygı gösterip katılsalar,bu kötü bişeymi...

küçük çocukların ibadet yapmasını normal bulmayanlar varmış
ağaç yaşken eğilir,7 yaşından itibarende namaz öğretilmelidir

Oyle mi? O zaman tepkilere, gazete yazarlarina sesin cikmayacak! Sen oyle istedin diye hersey senin istedigin gibi olmaz. Kurban bayraminda ben de koyun yerine domuz alip kessem, "bayram benim, keyif benim, istedigim gibi kutlarim, isteyene dagitirim, ya da hepsini kendim yerim, kime ne?" desem tepkisiz kalip susacak misin?

saraylım sen zaten islamiyete inanmıyorsun bildiğim kadarıyla,o yüzden böyle namaz, başörtüsü,kurban bayramı gibi konularda,yani inanmadığın bir dinin,benimsemediğin içeriğiyle ilgili inananlara tavsiyelerde bulunmanı garip karşılıyorum açıkcası.benim bir hristiyana vaftiz şöyle yapılmalı, günah çıkarmayı yanlış yapıyorsunuz demem gibi saçma bir durum oluyor çünkü.inanmadığın için kurban bayramında domuz değil köpekbalığı bile kesip yiyebilirsin yani tamamen senin bileceğin iş.

Öyle bi anlattın ki çok üzülüdüm çocuklara :27:
konu ciddi olsa dert eğlenceyle karışık olsa dert, 22 nisanda dert başka aylarda dert. aslında size neyin dert olduğnu siz daha iyi biliyorsunuz.İstiyorsunuz ki bu çocuklar bu yaşlarda islamı öğrenmesin ama hoşunuza giden bir ideoloji varsa onu doğuştan benimsesin değil mi? Ya da iş işten geçtikten sonra falan öğretilsin...
yani öyle yerlerden girip çıktınız ki bazı şeyleri doğrudan da söyleyebilirsiniz.

Ayrıca yazmıştım tekrar yazıyorum böyle kutlasalar bile kurban bayramı örneği ile aynı kefede değil.

Kimse ogrenmesin demiyor, ogrensin... Ama herseyin bir yeri ve zamani var. Simdi o cocuklar namazi ve hikmetlerini ogrendi mi yani? 5 yasinda daha yaa... Oynayacak ziplayacak yasta... O yastakinin namaz ogrenmesini isteseydi Allah 5 yasindakine farz ederdi namazi.. Bazi ana babalar var, her zaman da olmustur zaten, 7 yasinda cocuklarina zorla oruc tutturan.. O hesap..
Neyse, konu aslinda bu da degil... Milli bir bayramin insanlarin dini duygularini kullanarak baltalanmasidir olay.. Manevi duygular dedigin sadece dinden ibaret degildir. Milli duygular bir milleti olusturan, bir arada tutan olmazsa olmazlardandir, her firsatta da vurgulanmalidir, baltalanmali degil.. Dini duygular zaten dini bayramlarda, kandillerde bol bol yasaniyor, birakin insanlar biraz da milli duygularini pekistirsin... Hic degilse milil bayramlarda... Bu ulkede buyuk bir kesime gina gelmek uzere artik dinden, cekin ellerinizi artik milletin dininin ustunden.. insanlari dinden soguttunuz be...

Back