• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sözcü namazdan rahatsız oldu

Adam kalktı her cuma bir ayet sallıyorum ahahahaha dedi bakara makara kukara dedi şurda tek kişi değil tepki vermek ''sözcu namazdan rahatsız oldu'' topiğine gösterdikleri ilginin çeyreğini göstermedi.Dediğim gibi bırak tepki vermeyi.
Şimdi yok sözcü şöyleymiş böyleymiş geçiniz.Samimiyet görmek isterdim günlerdir ben fetva tarzı konuşmalar değil.
eee,işlerine gelmeyene yorum yok. çünkü diyecek şey yok,ama işlerine gelene full cevap. :)

eee,işlerine gelmeyene yorum yok. çünkü diyecek şey yok,ama işlerine gelene full cevap. :)

İslerine gelmeyeni bir kenara birak " sozcu de gazete mi yieaa " minvalinde yazanlarin " olmasaydi da olurduk " surmansetini paylasan akit ten linkler ,haberler paylasmasi manidar.
Neyse sıvışalım biz aradan oky :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yani camilerde yaslilarin olma sebebi bu oyle mi?.Genelde emekli ya da isi musait olanlar camiye gidiyor. Gencler calisitigi veya okudugu icin namaz kilsa dahi camiye gidemiyor.

Gerçekten böyle mi sanıyorsunuz bu konu hakkında hiç bilginiz yok. 40 ından sonra namaza başlayanlar vs :)
Hatta şimdilerde eskiye oranla daha çok gen çvar ne değişti?

Bir daha neye ne kadar cevap vereceğimizi sizlere sorarız(!)

Son düzenleme:
Bir daha neye ne kadar cevap vereceğimizi sizlere sorarız(!)

canım evladım namaz kılsın çok istersim..erkek kardeşim küçükken gönderirdik kuran kuşuna meğer hiç doğru düzgün gitmemiş ,hep top oynamaya kaçmış velet:27:

evladım keşke içten kılsa isterdim demişdim ama cemaatler gibi çok yaptırımları olan dini yaşamak anlamında öyle şeyleri istemiyorum hani belirli kurallar çerçevesinde falan..

Okulöncesi çocuk soyut kavramları algılayamazlar. O nedenle din iman dua Allah kavramları masaldan öte değildir. O çocukları toparlayıp götürmek din hizmeti değil,dini öğretmek de değildir..

Büyükler namaz kılar o minicik çocuklarda orada oyun oynar. Olması gereken budur. Peygamber efendimiz namaz kılarken sırtına çıkan çocuk inene kadar secde de beklermiş... Çocuğu yanına oturtup namaz kıldırmazmış değil mi... :ssz:

Dini öğretilecekse önce çalmamayı kul hakkı yememeyi öğretmekle başlanmalı.. Neyse ya şekilcilikten kurtulamayız biz... :ssz:

konu nasıl yine hükümete bağlandı yav :27:

4-5 yaşındaki çocuklar masumiyetini kaybediyormuş...sanırsın adam öldürtüyorsun.namaz öğretmeyi masumiyete aykırı gören bir zihniyet ! bunları gördükçe 5 tane daha doğurasım geliyor.ibadet gizli yapılırmış,buda aslında hiç ibadet etmeyenlerin popüler lafı :ssz: şimdi lütfen "neden gizli yapılmalı" diye kopyala yapıştır yapmayın,ben onun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum,ama sizin işinize geldiği gibi algıladığınız anlama gelmediği kesin.kimsenin ibadetini beni ilgilendirmiyorda başkalarınınkide sizi ilgilendirmesin bi zahmet...

siz çocuklarınızı istediğiniz gibi yetiştiriyormusunuz? hatta isterseniz inançsızda yetiştirebiliyormusunuz ? ee bu kadar özgürlüğe sahipken başkalarının nasıl yetiştirdiğinden size ne be yahu ? hem herkes bana saygı duysun,bana karışmasın ama ben istediğimi söyleyebileyim,ollduu...

konu nasıl yine hükümete bağlandı yav :27:

4-5 yaşındaki çocuklar masumiyetini kaybediyormuş...sanırsın adam öldürtüyorsun.namaz öğretmeyi masumiyete aykırı gören bir zihniyet ! bunları gördükçe 5 tane daha doğurasım geliyor.ibadet gizli yapılırmış,buda aslında hiç ibadet etmeyenlerin popüler lafı :ssz: şimdi lütfen "neden gizli yapılmalı" diye kopyala yapıştır yapmayın,ben onun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum,ama sizin işinize geldiği gibi algıladığınız anlama gelmediği kesin.kimsenin ibadetini beni ilgilendirmiyorda başkalarınınkide sizi ilgilendirmesin bi zahmet...

siz çocuklarınızı istediğiniz gibi yetiştiriyormusunuz? hatta isterseniz inançsızda yetiştirebiliyormusunuz ? ee bu kadar özgürlüğe sahipken başkalarının nasıl yetiştirdiğinden size ne be yahu ? hem herkes bana saygı duysun,bana karışmasın ama ben istediğimi söyleyebileyim,ollduu...

çocukların yanında içki sigara içen aileler var onu sorarsan kimse laf etmez onlara..

Namazı, ibadeti gizlemeyi biz söylemiyoruz. İnandığınızı söylediğiniz Kur'an söylüyor.
MAUN Suresi:
Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adı ile
1.Dini yalanlayanı gördün mü?
2.İşte o yetimi itip kakar
3.Yoksulu doyurmaya teşvik etmez.
4-5.Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar
6.Onlar namazlarıyla gösteriş yaparlar

7.Ufacık bir yardıma bile engel olurlar.

Çalmak deyince aklınıza nasıl da siyaset geliyor :27: Oysa ülkede her 3kişiden 1rüşvet alıp-veriyor. Olay siyaset değil genel ahlaki bir sorundur :34:
Kimin namaz kıldığını kimin kılmadığını bilemezsiniz,günaha girmeyin derim..Hak yemeyin... ben uyarayım da...
Ben kimsenin inançlarını yargılayamam,hakkını yemekten çekinirim. :ssz:

Bu ne sacmaliktir ya.
Sözcünün yaptigi saygisizligi savunacagiz diye insanlar ne yapacagini sasirdi.
Yok sov yapiyiorrmuss, yok gövde gösterisiymis, yok masumiyeti kayboluyormus cocugun, yok baskalarina ses cikmiyorumus.

kime ne ya kime neee, herkes cocuguna dinini nasil ögretmek isterse ögretir.
Cocuklarin yaninda icki icip kendinden gecenler masumiyetini kaybettirmiyorda, dinini ögretenler mi masumiyetini kaybettiriyor.
Nedir bu insanlardaki islamiyet düsmanligi ya.
Insanlar kimseye soracak degil cocugunu nasil yetistrecegini.
Cocugunu 3 yasinda baleye, 4 yasinda dansa, 5 yasinda müzik aleti kursuna yazdiranlar takdirle karsilarken cocuguna dinini ögretmek ve Allahi sevdirmek isteyen ailelerin yaptigi etkinlige bune kindir arkadas ya.
O zaman bundan sonra cocuklari kücük yasta kurslara yazdirmayin, neden kücük yasta yazdiriyorsunuz? Daha iyi ögrenir dimi, altyapi olur.
Iste dini ögretmekte öyledir.
Madem sözcünün yaptigi saygisizlik destekleniyor.
Bundan sonra kücük yasta cocuklari kurslara yazdirmayin, aileler cocuklarin önünde icki kullanarak masumiyetlerine zarar verip kötü alisanlik ögretmesin tamam mi?

Ayrica Egemen Bagis ayetle dalga gecer gibi konusmus.
Kendisi yapmadim diyor, yaptiysada Allah karsiligini verecektir.
Eger yaptiysa o kendini atese atiyor.
Ama sözcünün yaptigi islamiyete ve müslümanlara saldiridir.
Birakin artik su saygisizligi aklamaya calismayi.
Herkesin kendi cocugu ve kimseye soracak degil!
Bu ocuklara ve ailelerinin nasil yetistirdigine karismayi ve saygisizlik etmeyi kendinde hak görenler, baska insanlarda sizin cocuklariniza ve nasil egittiginize, yetistirdiginize karisir o zaman!

Son düzenleme:
namaz ne zamandan beri gizli ibadet ya
benim bildiğim namaz herkesin içinde kılınır
ibadetin gizliliği demek,herhangi bir ibadeti veya namazı kılarken
gösteriş için,riya için yapmamak demektir...
okuduğunuzu anlayıpta yazın,yada bilmeden yazmayın
muhalefet olacam diye insan bukadar düşmezki ya
birde demişler diğer konulara neden yazmıyorsunuz
peygambere iftira atıldı,siz neden yazmadınız o topiğe
verecek cevabınız yoktu değilmi?

benim demek istediğim aman gidi bir haber değeri yok,
üzülecek daha önemli şeyler var dilencilerin kucaklarındaki bebeklere ilaç içirip uyutıyorlarmış mesela burada okumuştum yine,sonra dilencilik yaapan sokaklarda bir şeyler sattırılıan çocuklar var birazda onlara üzülsünler medya gereken ilgiyi gösterse bir şeyler biraz düzelebilrdi..çocuklar politik oyunlara alet edilmesin..

demin aebenden bahseden üye bana -rep verdi,mesajımda bişeyde yoktu dedi
sen niye şimdi bu mesajıma -rep verdin peki,ne vardı mesajımda
din diyanet olunca bas -repi dimi
tabi siz iyi yazarsınız,biz kötü yazarız dimi
a desem rep veren sen,başkası rep verince konuşma hakkını nerden alıyorsun
ben hiç gocunmuyorum istediğin kadar rep ver
düşmanlığınızı o kadar belli ediyorsunuzki bravo size
devam edin böyle emi....

benim demek istediğim aman gidi bir haber değeri yok,
üzülecek daha önemli şeyler var dilencilerin kucaklarındaki bebeklere ilaç içirip uyutıyorlarmış mesela burada okumuştum yine,sonra dilencilik yaapan sokaklarda bir şeyler sattırılıan çocuklar var birazda onlara üzülsünler medya gereken ilgiyi gösterse bir şeyler biraz düzelebilrdi..çocuklar politik oyunlara alet edilmesin..

evet kesinlikle ben o çocukları görünce içim parçalanıyor
üste yok başta yok,yüzleri kirli daha dün gördüm
o haliyle öyle güzel gülümsemesi vardıki,yüreğimden bişey koptu sanki
keşke çok zengin olsamda şu çocukar bu halde olmasa diyorum
ama namaz kılmaları daha tehlikeli,yoksa bilmiyormuydun?
o uyutulan çocuklar yabancı ülkedeymiş
burda varmıdır bilemem...

cümleye soyut kavramları öğrenemezle başlayıpta, cümlenin sonuna öğretilecekse kul hakkı öğretilmeli ne demek ya:1:
hak, hukuk bunlar soyut kavramlar zaten :ssz:
ayrıca bu yaştaki çocuklar önemini kavrayamaz tamam ama taklit ederek öğrenirler, zaten çocuklara soyut yaptırılan birşey yok ki , öncesinde tiyatro , sonrasında yaşayarak öğrenmesini sağlamaları için namaz kılınmış yapılan şeyler gayet de somut yani .....
hem eğitim de yaparak-yaşayarak öğrenme en etkili olandır..

Ben demedim diyenlerin sözlerini baz alanlar diğer siyasetçilere karşı da böyle ılıman böyle anlayışlı yaklaşmalarını görmek isteriz :)

Neden bu konu bu kadar abartıldı kim çocugunu nasıl yetiştirmek istiyorsa öyle yetiştirsin ister şimdilerin haşhaşisi eskinin cemaatin kreşlerine göndersin yılsonu gösterisinde ilahiler okusunlar kafalarda takkeleriyle isterse özel ya da devletin anaokullarına versin arı,süperman kostümüyle dans etsinler.Kime ne.. Tek kuvvet olabilecek,herkesin hemfikir olacagı konular arada kaynıyor,sus pus olunuyor çıt yok nerde fikir ayrılığı var bülbül olunuyor.Ne çok seviyoruz karşıt olmayı hele ki konu din ise ne cok sevıyoruz açık aramayı dile sakız yapmayı.Ne ara bu hale geldik.

Namazı, ibadeti gizlemeyi biz söylemiyoruz. İnandığınızı söylediğiniz Kur'an söylüyor.
MAUN Suresi:
Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adı ile
1.Dini yalanlayanı gördün mü?
2.İşte o yetimi itip kakar
3.Yoksulu doyurmaya teşvik etmez.
4-5.Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar
6.Onlar namazlarıyla gösteriş yaparlar

7.Ufacık bir yardıma bile engel olurlar.

Çalmak deyince aklınıza nasıl da siyaset geliyor :27: Oysa ülkede her 3kişiden 1rüşvet alıp-veriyor. Olay siyaset değil genel ahlaki bir sorundur :34:
Kimin namaz kıldığını kimin kılmadığını bilemezsiniz,günaha girmeyin derim..Hak yemeyin... ben uyarayım da...
Ben kimsenin inançlarını yargılayamam,hakkını yemekten çekinirim. :ssz:

Yapma en azından bunu yapma tefsirciliğe soyunma bu olay ile ayet çok alakasız

canım evladım namaz kılsın çok istersim..erkek kardeşim küçükken gönderirdik kuran kuşuna meğer hiç doğru düzgün gitmemiş ,hep top oynamaya kaçmış velet:27:

Benim babam da küçükken hep kaçarmış :)
Şimdi ibadetlere çok uzak :(

Back