- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.480
- 448
banada Show gıbı geldı..
nıye 23 nısan secıldı,nıye kameralar eslıgınde bu yapıldı?
tabıkı namazı ogrenmelı çocuklar ama buyuklerın fesat dusuncelerı altında degıl..
ben burada ataturkun bayramı ve muslumanın namazı seklınde ayrımdan başka bıse göremedim..
halbukı o saf beyınler hem namazını sever,hem atasını..
Tabi böyle etkinliklerde yer almak istiyorlar çünkü oyun gibi geliyor bir çoğuna.
Ben hiç bir zaman dini gereklilikleri eğlence olarak görmedim yani eğlendiğim için namaz kılmıyor, oruç tutmuyorum.
Söylemek istediğim şeydeki ince ayrıntıyı anlatabildim mi bilmiyorum.
evet anladım
bana göre yeter ki ibadetini yapsın da isterse ondan zevk alsın
Yani tabi insanın namazdan,oruçtan diğer ibadetlerden aldığı huzur (zevkte denebilir) paha biçilemez.
Bilinçli olarak yapılmasını tercih ederim ama ben yinede.
aslında o bahsettiğin huzur ya görevini yerine getirmekten kaynaklanan rahatlama oluyor
ya da Allahın huzuruna çıkmanın, onunla buluşmanın verdiği haz
ikincisine dahil olmayı nasip etsin Allah
farkındalık olmuştur çocuklarda en azından
ya da namazın güzel bir şey olduğunu kavramışlardır
inşallah dediğin manada göz boyama yapmamışlardır
Askitom, eger gercekten dedigin gibi masum bir niyet olsa idi bunu uc gunluk RAmazan Bayraminda, Ya da gene uc gun suren Kurban Bayraminda cocuklar da gunun ehemmiyetini anlasin, dini hissetsin ve yasasin diye yaparlardi, getirip amaci ve uyandirdigi , uyandirmasi gereken duygularin apayri oldugu bir bayramin icinde "namaz senligi" diye eski koye yeni adet getirmeye kalkismazlardi. Artniyet burada apacik belli. Dinini ogrenmek ne kadar onemli ise musluman bir cocuk icin, vatanini sevmeyi ve milli duygularini gelistirmeyi ogrenmesi de o kadar onemli. Onlar bugunun cocuklari ise yarinin askerleri, asker ana ve babalari... Milli duygulari gelismemis bir insan yarin vatani tehdit altinda olsa hangi milli duygu ile sehit olmaya kosar bu vatan icin? Milli duygulardan, vatan sevgisinden yoksun buyumus hangi sehit anasi "vatan sagolsun" der ilerde? Herseyin yeri ayri..
Askitom, eger gercekten dedigin gibi masum bir niyet olsa idi bunu uc gunluk RAmazan Bayraminda, Ya da gene uc gun suren Kurban Bayraminda cocuklar da gunun ehemmiyetini anlasin, dini hissetsin ve yasasin diye yaparlardi, getirip amaci ve uyandirdigi , uyandirmasi gereken duygularin apayri oldugu bir bayramin icinde "namaz senligi" diye eski koye yeni adet getirmeye kalkismazlardi. Artniyet burada apacik belli. Dinini ogrenmek ne kadar onemli ise musluman bir cocuk icin, vatanini sevmeyi ve milli duygularini gelistirmeyi ogrenmesi de o kadar onemli. Onlar bugunun cocuklari ise yarinin askerleri, asker ana ve babalari... Milli duygulari gelismemis bir insan yarin vatani tehdit altinda olsa hangi milli duygu ile sehit olmaya kosar bu vatan icin? Milli duygulardan, vatan sevgisinden yoksun buyumus hangi sehit anasi "vatan sagolsun" der ilerde? Herseyin yeri ayri..
BEgenemedim boyle begeneyim dedim. Milli bayramlarin izini, kokusunu, herseyini yok etmek isteyenlerin iktidar oldugu bir donemden geciyoruz, sebep budur. Akillarinca Milli bayramlarda dini gosteriler duzenleyerek milli duygular yerine dini duygulari asilayip milliyetciligi yok ederek din kardesligini dikte ediyorlar... Hep beraber gorelim bakalim ne kadar ileri gidebilecekler, ne kadar basarili olabilecekler..
Cocuklar 5 yasinda namaz kilmakla namazi sevmezler, oyun gibi gelir onlara... Bugun en fazla degisik bir eglence gibi gelmistir onlara.. Ben de 5 yasindayken sandalyenin ustune cikip bulasik yikiyordum, pek de egleniyordum, ama genc kiz oldugumda bulasik yikamayi sevmemi saglamadi ne yazik ki...
saraylım
bir de şu var ki bizler de milli ve manevi değerlerin aktarımına destek olmalıyız
mesela gazi madalyalı zorlukla yürüyen bir yaşlıya gençler yol vermiyorlar yürürken
elimizden geldiğince biz kendi çevremize değerlerimizi küçük yaşta öğretmeliyiz
Aynen öyle canım 5 yaşında çocuk şimdi orada namazı öğrendi mi ne yaptığının farkında mı bence değil. Bizi anne babam 12 yaşındayken gönderdi kuran kursuna tüm arkadaşlarım da o yaşta giderdi hep beraber giderdik yazın okullar kapanınca zaten okullarda da din dersi vardı dua ezberliyorduk yani bu zaten çok erken bir yaş. 23 nisanın bunun için seçilmesi bana enteresan geldi sadece yoksa tabii k evlatlarımız kuranı okusunlar ki anlamını öğrensinler çarpıtanlara o öyle değil böyle diye cevap verebilsinler, elbette namaz kılsınlar ancak herşeyin bir yeri var. Bize çocukken milli bayramlarda sadece Atatürkten onun bu ülkeyi nasıl kurtardığından, meclisin açılışından söz edilirdi şiirler okur bayraklar taşırdık. Nasıl ki bayramlarda hep birlikte kılınan namazlar dini duyguları pekiştiriyorsa, hep birlikte milli bayramları kutlayıp atamızı onun yaptıklarını hatırlamakta milli duygularımızı vatan sevgimizi pekiştirir. Atatürk'ü anan kişilerde dinsiz değil sonuçta ama çocuklarımıza bunun ayrımını biz göstermeliyiz ikisinin yerinin ayrı olduğunu bu çocuklar küçüklükten öğrenmezse nasıl öğrenecek Cumhuriyet değerlerini öğrenmezse vatanın kıymetini nasıl bilecek. Allah'a şükrü de öğrenmeli, bu vatanı düşmandan kurtaran, demokrasinin adımı olan meclisin kurulmasının anlamını da öğrenmeli ve Atatürk'e teşekkürü öğrenmeli milli ve dini duygular birbiri içine girmemeli ben buna inanıyorum çocuğum olduğunda hem dini öğreteceğim hem Atatürk'ü. Hem bayramlarda babasıyla bayram namazlarına da kuran kurslarına da göndericem dini doğru şekilde öğrenmesi için milli bayramlarda da Atatürk'ü anmasını mili duygularını pekiştirmesini isticem.
Açıklama için teşekkür ederim arkadaşım,cumhuriyet alanı yazacaktım ama stad yazmışım sonradan fark ettim yoksa stad olaylarını biliyorum.Bizim burada da cumhuriyet alanında oldu kutlamalar stadı yanlışlıkla yazdım kusura bakmayın.statlarda kutlamak yasak canım haberin yok sanırım okullarda kutlanabiliyor sadece ama o stadlarda yapılan gösteriler danslar yapılamıyor artı neymiş soğuk oluyormuş 19 mayıs bile yasaklandı. Soğuk oluyor gerekçesiyle ama kendiler stada filan konuşmaya gelince insanlar soğukta bekliyor onları hiç sorun olmuyor. Ayrıca caddelerde yürüyüşler de yasak. 23 nisanda 19 mayısta belli caddelerde yürüyüşler düzenlenirdi bayraklarla ama yasak. Andımız zaten yasak, 10. yıl marşı karın doyurmuyor diye açıklama yapıldı. Ama daha anaokulu çocuklarına bugünün anlam ve önemi anlatılacağına, Atatürk'ün TBMM açması ve bugünü çocuklara armağan etmesi anlatılacağına namaz kıldırılıyor hem de sokakta. Ben doğru bulmuyorum. Herşeyin bir yeri ve zamanı var. Ben kuran kursuna gittim namazımı bilirim ama bunu bize anaokullarında, ilkokullarda yaptırmadılar onun yeri ayrı çünkü, 23 nisanın ayrı. Her zaman çocukken şiirler okuduk bugün için, bize bugünü armağan eden atamızı andık. Elimizde bayraklar yürüyüşler yapıp marşlar söyledik yani o günü olması gerektiği gibi yaşadık milli duygularımızı geliştirdik biz bu bayramlarla.
Noel, 1800 lü yıllardan itibaren ekonomik olarak daha çok ön plana çıkmıştır ve günümüzde tüm dünyada dini manasından bağımsız olarak kutlanır. 1930'lu yıllarda Roosevelt'in ekonomik buhrandan çıkmak, alışverişi arttırmak amacıyla Şükran Günü'nün tarihini değiştirerek Noel'i uzatması buna ivme kazandırmıştır. Batı'nın dünya kültüründe baskın olması, Noel Baba gibi sevimli bir mitolojik karakterin etkileri de yadsınamaz. Yani bugün çoğunluğu inançsız olan Avrupa toplumları dahil tüm dünyada geleneksel olarak kutlanmakta Noel. Kurban Bayramı'yla Noel'i karşılaştırmak da çok komik.Ekonomik hiçbir değeri yok. Millet kasaplara para vermemek için kendisi kesiyor, ucundan kenarından ayırıp konu komşuya veriyor. Bazılarının dostlar iş başında görsün diye yaptığı tamamen dini bir eylem. Almanya'nın bunu kutlaması için bir sebep yok. Oradakiler Almanca konuşmayı öğrensin önce.
Kurban bayraminin önemini ve anlamini bilmediginiz su yazdiginiz gelisi güzel satirlardan ne kadar da belli, hatta komik.
Ve bunu Almanya´da yasayanlarin Almancasiyla bagdastirmaksa trajikomik
Komik olan sizsiniz, siz.
Kurban bayraminin önemini ve anlamini bilmediginiz su yazdiginiz gelisi güzel satirlardan ne kadar da belli, hatta komik.
Ve bunu Almanya´da yasayanlarin Almancasiyla bagdastirmaksa trajikomik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?