• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sözcü namazdan rahatsız oldu

Noel, 1800 lü yıllardan itibaren ekonomik olarak daha çok ön plana çıkmıştır ve günümüzde tüm dünyada dini manasından bağımsız olarak kutlanır. 1930'lu yıllarda Roosevelt'in ekonomik buhrandan çıkmak, alışverişi arttırmak amacıyla Şükran Günü'nün tarihini değiştirerek Noel'i uzatması buna ivme kazandırmıştır. Batı'nın dünya kültüründe baskın olması, Noel Baba gibi sevimli bir mitolojik karakterin etkileri de yadsınamaz. Yani bugün çoğunluğu inançsız olan Avrupa toplumları dahil tüm dünyada geleneksel olarak kutlanmakta Noel. Kurban Bayramı'yla Noel'i karşılaştırmak da çok komik. :9: Ekonomik hiçbir değeri yok. Millet kasaplara para vermemek için kendisi kesiyor, ucundan kenarından ayırıp konu komşuya veriyor. Bazılarının dostlar iş başında görsün diye yaptığı tamamen dini bir eylem. :34: Almanya'nın bunu kutlaması için bir sebep yok. Oradakiler Almanca konuşmayı öğrensin önce.

Ayrica ben almanyada degil, avrupada kaliyorum. Burdada kurban bayraminda, seker bayraminda etkinlikler oluyor, habere çikiyor.
Mesela çestili organizasyonlar oluyor, avrupalilar ile türkler beraber iftar açiyorlar. Bayramlarda çoçuklar okula gitmek zorunda degil,..
Yani adamlar kendi olmayan bayramlari için haydi toleransli ve ilgili davraniyorlar. Türkiyede ne oluyor? hava ile sisirilmis noel babayi sünnet ediyorlar :27:

Yani kisacasi, o mesajin hiç bir tarafi dogru degil :))

Amannn bunuda gazete diye okuyan varmi ya..
3 haber yapsa 2 si yalan 1 ide carpitma haber oluyor:)))))
Cok iyi hatirliyorum, anayasanin degistirilmesi referandumunda, kadinin birini yere yatirip, resmini cekmis " evet baskisi" diye manset yapmisti, sözde AKP liler kadini dövmüsler, orada onlar kadini yatirip resimini cekerkende baska biri bunlari kameraya cekmis:DDD
Ertesi gün video yayinlanmisti:) KAdin yerden kalkiyor oldumu falan diyor:D
Iste habercilikleri bunlarin bu..

Çok doğru söylüyorsunuz soylediklerinize tek tek katılıyorum

Ayrica ben almanyada degil, avrupada kaliyorum. Burdada kurban bayraminda, seker bayraminda etkinlikler oluyor, habere çikiyor.
Mesela çestili organizasyonlar oluyor, avrupalilar ile türkler beraber iftar açiyorlar. Bayramlarda çoçuklar okula gitmek zorunda degil,..
Yani adamlar kendi olmayan bayramlari için haydi toleransli ve ilgili davraniyorlar. Türkiyede ne oluyor? hava ile sisirilmis noel babayi sünnet ediyorlar :27:

Yani kisacasi, o mesajin hiç bir tarafi dogru degil :))
Hahahahahahaha x 2000
Sünnet edilen Noel Baba'lar var bir de doğru :9:

Dini bayram değil de Millİ bayramdan sözettiğimizin farkında mısınız ?
Ama pardon siz Andımız'a da karşıydınız,hatırladım.
Milli bayramlarımızda düzenlenen törenler birer birer kaldırılıyor.
Alternatif kutlama işte,dahası var mı ?

​Milli bayram törenleri nerelerde kaldırılıyor ben hiç görmedim yaşadıgım şehirde her milli bayramlarda okullarda olsun stadlarda olsun kutlamalar oluyor.

Anaokulu çocuklarına neden toplu halde hem de sokakta namaz kıldırma gereği duymuşlar anlamadım. 23 nisan çocukların eğlenmesi çeşitli faaliyetler yapması gereken ellerinde bayraklar oynaması gereken bir bayram tabii ki namazı da öğrenecekler kılacaklar kuran kurslarına gidecekler bende gittim. Ama anaokulu çocukları için çok farklı etkinlikler yapılırken bu günü anlam ve önemi, 23 nisanın anlamı Atatürk'ün meclisi açması ve bu günü de çocuklara armağan etmesi gibi bilgilerin verilip şenlikle geçirmesi gereken bir günde bu küçük yaşta neden onu soruyorum. İbadetin de gizli yapılması gerektiği en başta aşılanmalı çocuklara ama sözcünün elbette bu kadar rahatsız şekilde haber yapmasını doğru bulmadım.

Bir de yılbaşı ile ibadetin ne alakası var karşılaştıranlar olmuş. İbadet gizli yapılır sokak ortasında topluca yapılmaz gösteriş gibi merasim gibi. Yılbaşı yeni bir yılın gelmesini kutlamaktır bize göre ibadet değil yani ve insanlar yeni bir yıla girerken mutlu, umutlu girmek istiyor sokakları süslüyor, evini süslüyor, sofrasına özeniyor yeni yılı neşeli bir şekilde karşılamak istiyor yani Hristiyanların kutlama amacıyla bizimkisi farklı kaldı ki noel 25 aralıkta kutlanır yurtdışında. Yılbaşını tüm ülkeler kutlar sadece biz değil. Her dinden insan yılbaşını kutluyor Hristiyan Müslüman harici. 31 aralık akşamı tüm dünyanın ortak kutladığı yılbaşı akşamıdır din filan alakası yoktur.

çam ağacı süsleyip,doğum günü mum üflemek hristiyanlıkken kimsede ses yookk..:19:
çocuklarımıza namaz öğretilince nedense birileri rahatsız oluyor..elhamdülillahh..
:16:

​Milli bayram törenleri nerelerde kaldırılıyor ben hiç görmedim yaşadıgım şehirde her milli bayramlarda okullarda olsun stadlarda olsun kutlamalar oluyor.

statlarda kutlamak yasak canım haberin yok sanırım okullarda kutlanabiliyor sadece ama o stadlarda yapılan gösteriler danslar yapılamıyor artı neymiş soğuk oluyormuş 19 mayıs bile yasaklandı. Soğuk oluyor gerekçesiyle ama kendiler stada filan konuşmaya gelince insanlar soğukta bekliyor onları hiç sorun olmuyor. Ayrıca caddelerde yürüyüşler de yasak. 23 nisanda 19 mayısta belli caddelerde yürüyüşler düzenlenirdi bayraklarla ama yasak. Andımız zaten yasak, 10. yıl marşı karın doyurmuyor diye açıklama yapıldı. Ama daha anaokulu çocuklarına bugünün anlam ve önemi anlatılacağına, Atatürk'ün TBMM açması ve bugünü çocuklara armağan etmesi anlatılacağına namaz kıldırılıyor hem de sokakta. Ben doğru bulmuyorum. Herşeyin bir yeri ve zamanı var. Ben kuran kursuna gittim namazımı bilirim ama bunu bize anaokullarında, ilkokullarda yaptırmadılar onun yeri ayrı çünkü, 23 nisanın ayrı. Her zaman çocukken şiirler okuduk bugün için, bize bugünü armağan eden atamızı andık. Elimizde bayraklar yürüyüşler yapıp marşlar söyledik yani o günü olması gerektiği gibi yaşadık milli duygularımızı geliştirdik biz bu bayramlarla.

Allah ıslah etsin, doğru yola getirsin inşallah
daha geçen gün ne iyi olmuş ateizm derneği kurulmuş, insanlar birbirine saygılı olsun diye medya çalkalanırken şimdi şu hoşgörüsüzlüğe bak
bazı insanlar istiyorlar ki sınırsız özgürlükleri olsun ama kendi gibi düşünmeyenler hiçbir hakka sahip olamasın
onu yazan yazara soracaksın:
"sana zorla ibadet mi yaptırıyorlar sanane
senin zoruna niye gidiyor isteyenin ibadetini yapması
niye engelliyorsun"

çam ağacı süsleyip,doğum günü mum üflemek hristiyanlıkken kimsede ses yookk..:19:
çocuklarımıza namaz öğretilince nedense birileri rahatsız oluyor..elhamdülillahh..
:16:

Ne kadar da çarpıtıyorsunuz hanımefendi. Namazdan rahatsız olan yok bende namazımı biliyorum ama nerede öğrendim kuran kursunda. Anaokulunda, ilkokulda değil ayrıca yeri ve zamanı önemli bunun sokakta gösteriş gibi yapılması bunun için 23 nisan gibi milli bir bayramın seçilmesi enteresan neden o çocukların Atatürk'ü anması o günün anlam ve önemini öğrenmeleri, ellerinde bayraklar marşlar söylemeleri, şiirler okumaları engelleniyor biz de çocuk olduk yeri geldi yazları kuran kursuna gittik zevkle arkadaşlarımızla, zevkle duaları namazı öğrendik yeri geldi milli bayramlarımızda şiirler ezberledik okuduk, marşlarımızı ezberledik, yürüyüşler yaptık.

Dini bayramlar ile milli bayramların biraz ayırt edilmesi gerektiğini düşünüyorum nasıl ki dini bayramlarda elimizde bayraklarla dolaşıp milli marşlar söylemiyorsak, bayram namazımı kılıp kurbanımızı kesiyorsak, milli bayramlarda da çocuklara Atatürk'ü onun kurduklarını bugünün anlam ve önemini anlatmak ve çocuklara milli bayramı yaşama coşkusunu yaşatmak gerekir. Milli duygularda bu şekilde gelişir. Kaldı ki yılbaşını kutlamanın dinle Hristiyanlıkla alakalı değil tüm dünya kutluyor yılbaşını handi dinden olursa olsun noel tamamen Hristiyanlara özgü ve 25 Aralıkta kutlanır, yılbaşı 31 Aralıkta tüm dünyaca kutlanır amacı yeni yılın gelişini kutlamaktır istemeyen kutlamaz. Doğumgününün ne zararı var onu da anlamadım bir insan çocuğunun anne babasının doğumgününü kutluyorsa bunda dinen ne sakınca var acaba?

Son düzenleme:
Anaokulu çocuklarına neden toplu halde hem de sokakta namaz kıldırma gereği duymuşlar anlamadım. 23 nisan çocukların eğlenmesi çeşitli faaliyetler yapması gereken ellerinde bayraklar oynaması gereken bir bayram tabii ki namazı da öğrenecekler kılacaklar kuran kurslarına gidecekler bende gittim. Ama anaokulu çocukları için çok farklı etkinlikler yapılırken bu günü anlam ve önemi, 23 nisanın anlamı Atatürk'ün meclisi açması ve bu günü de çocuklara armağan etmesi gibi bilgilerin verilip şenlikle geçirmesi gereken bir günde bu küçük yaşta neden onu soruyorum. İbadetin de gizli yapılması gerektiği en başta aşılanmalı çocuklara ama sözcünün elbette bu kadar rahatsız şekilde haber yapmasını doğru bulmadım.

hemde sokakta derken ? haberde camide yapıldığı yazıyor,hoş sokakta olsa ne olacak.

bu çocukların 23 nisan kutlamadıklarını nerden biliyorsunuz,hem namaz şenliğine katılıp hemde o bahsettiğiniz etkinliklere katılmış olamazlarmı? hem namaz kılmayı öğrenip hemde Atatürk'ün yaptıklarını öğrenemezlermi ? namaz,ibadet söz konusu olunca tüm milli bayramlardan değerlerden soyutlanılmış olunmuyor,korkmayın.kaldıki şenlik bir gün öncesi 22 nisanda yapılmış zaten.tamamen sözcünün hazımsızlık haberi olmuş yani.

öte yandan bu çocukların aileleri 23 nisanda böyle birşey tercih etmiş olabilirler,kime ne ? hep özgürlüklerden dem vurup tercihlere saygı diyoruzya,hah işte bunada saygı duymalıyız.siz ortaokulda lisede öğretirsiniz çocuğunuza yada isterseniz hiç öğretmezsiniz, bakın siz ne kadar özgürsünüz, bırakın onlarda olsunlar :34:

Ne kadar da çarpıtıyorsunuz hanımefendi. Namazdan rahatsız olan yok bende namazımı biliyorum ama nerede öğrendim kuran kursunda. Anaokulunda, ilkokulda değil ayrıca yeri ve zamanı önemli bunun sokakta gösteriş gibi yapılması bunun için 23 nisan gibi milli bir bayramın seçilmesi enteresan neden o çocukların Atatürk'ü anması o günün anlam ve önemini öğrenmeleri, ellerinde bayraklar marşlar söylemeleri, şiirler okumaları engelleniyor biz de çocuk olduk yeri geldi yazları kuran kursuna gittik zevkle arkadaşlarımızla, zevkle duaları namazı öğrendik yeri geldi milli bayramlarımızda şiirler ezberledik okuduk, marşlarımızı ezberledik, yürüyüşler yaptık.

Dini bayramlar ile milli bayramların biraz ayırt edilmesi gerektiğini düşünüyorum nasıl ki dini bayramlarda elimizde bayraklarla dolaşıp milli marşlar söylemiyorsak, bayram namazımı kılıp kurbanımızı kesiyorsak, milli bayramlarda da çocuklara Atatürk'ü onun kurduklarını bugünün anlam ve önemini anlatmak ve çocuklara milli bayramı yaşama coşkusunu yaşatmak gerekir. Milli duygularda bu şekilde gelişir. Kaldı ki yılbaşını kutlamanın dinle Hristiyanlıkla alakalı değil tüm dünya kutluyor yılbaşını handi dinden olursa olsun noel tamamen Hristiyanlara özgü ve 25 Aralıkta kutlanır, yılbaşı 31 Aralıkta tüm dünyaca kutlanır amacı yeni yılın gelişini kutlamaktır istemeyen kutlamaz. Doğumgününün ne zararı var onu da anlamadım bir insan çocuğunun anne babasının doğumgününü kutluyorsa bunda dinen ne sakınca var acaba?

BEgenemedim boyle begeneyim dedim. Milli bayramlarin izini, kokusunu, herseyini yok etmek isteyenlerin iktidar oldugu bir donemden geciyoruz, sebep budur. Akillarinca Milli bayramlarda dini gosteriler duzenleyerek milli duygular yerine dini duygulari asilayip milliyetciligi yok ederek din kardesligini dikte ediyorlar... Hep beraber gorelim bakalim ne kadar ileri gidebilecekler, ne kadar basarili olabilecekler..

Cocuklar 5 yasinda namaz kilmakla namazi sevmezler, oyun gibi gelir onlara... Bugun en fazla degisik bir eglence gibi gelmistir onlara.. Ben de 5 yasindayken sandalyenin ustune cikip bulasik yikiyordum, pek de egleniyordum, ama genc kiz oldugumda bulasik yikamayi sevmemi saglamadi ne yazik ki... :27:

Ordakilerin hepsi çocuk bir çoğunun namazın neden kılındığını bilmediğini varsayarsak bu onların değil ailelerinin tercihleridir.
Yapılan kötü bir şey mi değil, hüzün duyulması gerekiyor mu? bence hayır.
Namaz ibadetini şenlik havasına dönüştürmek o çocuklara dini öğretmekte ne kadar doğru bir yol bence tartışılması gereken asıl mesele bu?

Ordakilerin hepsi çocuk bir çoğunun namazın neden kılındığını bilmediğini varsayarsak bu onların değil ailelerinin tercihleridir.
Yapılan kötü bir şey mi değil, hüzün duyulması gerekiyor mu? bence hayır.
Namaz ibadetini şenlik havasına dönüştürmek o çocuklara dini öğretmekte ne kadar doğru bir yol bence tartışılması gereken asıl mesele bu?

ben de öyle düşünüyorum
ağaç yaşken eğilir
maddi manevi sahip olduğumuz ve aktarmamız gereken her şeyi doğumla birlikte aktarmamız lazım
yoksa bunlardan habersiz insanlar değerlerimize öcü gibi bakıyor
hem koca delikanlıya namaz kıl cehenneme gidersin dememek için küçükken bunu şenlik havasında vermek çok güzel bir yol

amaç namaz öğretmek mı?

namazı alet edıp show yapmak mı?

ben de öyle düşünüyorum
ağaç yaşken eğilir
maddi manevi sahip olduğumuz ve aktarmamız gereken her şeyi doğumla birlikte aktarmamız lazım
yoksa bunlardan habersiz insanlar değerlerimize öcü gibi bakıyor
hem koca delikanlıya namaz kıl cehenneme gidersin dememek için küçükken bunu şenlik havasında vermek çok güzel bir yol

Şenlik havasında olunca da ciddiye almayabilirler mi acaba diye düşündüm bende bilemedim.
Sözcü gazetesinin yorumu hoş olmamış.

Şenlik havasında olunca da ciddiye almayabilirler mi acaba diye düşündüm bende bilemedim.
Sözcü gazetesinin yorumu hoş olmamış.

eğlenerek yaptıkları şeyleri daha çok öğreniyorlar ve benimsiyorlar
biz okulda kutlu doğum etkinliği yaptık geçenlerde
çocuklar görev aldı vs
eminim severek yaptıkları için farkındalık oluştu inşallah

BEgenemedim boyle begeneyim dedim. Milli bayramlarin izini, kokusunu, herseyini yok etmek isteyenlerin iktidar oldugu bir donemden geciyoruz, sebep budur. Akillarinca Milli bayramlarda dini gosteriler duzenleyerek milli duygular yerine dini duygulari asilayip milliyetciligi yok ederek din kardesligini dikte ediyorlar... Hep beraber gorelim bakalim ne kadar ileri gidebilecekler, ne kadar basarili olabilecekler..

Cocuklar 5 yasinda namaz kilmakla namazi sevmezler, oyun gibi gelir onlara... Bugun en fazla degisik bir eglence gibi gelmistir onlara.. Ben de 5 yasindayken sandalyenin ustune cikip bulasik yikiyordum, pek de egleniyordum, ama genc kiz oldugumda bulasik yikamayi sevmemi saglamadi ne yazik ki... :27:

farkındalık olmuştur çocuklarda en azından
ya da namazın güzel bir şey olduğunu kavramışlardır
inşallah dediğin manada göz boyama yapmamışlardır

Son düzenleme:
inşallah şov yapmak değildir amaçları
ama sanmıyorum bana öyle gelmedi

banada Show gıbı geldı..
nıye 23 nısan secıldı,nıye kameralar eslıgınde bu yapıldı?
tabıkı namazı ogrenmelı çocuklar ama buyuklerın fesat dusuncelerı altında degıl..
ben burada ataturkun bayramı ve muslumanın namazı seklınde ayrımdan başka bıse göremedim..

halbukı o saf beyınler hem namazını sever,hem atasını..

eğlenerek yaptıkları şeyleri daha çok öğreniyorlar ve benimsiyorlar
biz okulda kutlu doğum etkinliği yaptık geçenlerde
çocuklar görev aldı vs
eminim severek yaptıkları için farkındalık oluştu inşallah

Tabi böyle etkinliklerde yer almak istiyorlar çünkü oyun gibi geliyor bir çoğuna.
Ben hiç bir zaman dini gereklilikleri eğlence olarak görmedim yani eğlendiğim için namaz kılmıyor, oruç tutmuyorum.
Söylemek istediğim şeydeki ince ayrıntıyı anlatabildim mi bilmiyorum.

Back