Söz Kesimi Söz yüzüğü(altın ve gümüs)

ciilekkokulum

|oysa ßir umuttu hep|
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
90
0
36
Ankara
Arkadaslar umuyorumki yakın zamanda sözlenicem tarihi belli degil, erkek arkadasımı bekliyorum.
Aramızda bi tartısma konusu oldu, 'erkege altın haram, kendime gümüs sana altın yüzük alıcam' dedi.
Aranızda bu sekilde yüzük takanınız oldumu, bana cok sacma geliyor, onunki gümüsse benimkide gümüs olsun aynı cift yüzükten takalım istiyorum nasıl olur yanii fikrinizi alabilirmiyim?

öle diosa öle yap ne varki cocuk hassas demekki aynı yüzüğün gümüş çiftide yaptırılıo sen altın tak o gümüş

Daha neler..
Altın yüzük hemde evlilik yüzüğü neden haram olsun yaa...

Alyans dediğin elbette aynı olur, çift olur.

evet canım erkeğe altın haram
benim alyansım altın eşiminki gümüş
farklı modeller değil tamamen aynı
sizde aynı yaptırabilirsiniz bunun için tartışmaya gerek yok canım

Bizim yüzüklerimiz de öyle
Zaten aynı modelin gümüşünü yapıyorlar
O yüzden problem olmaz yani

kuranda gecmiyor zaten netten arastırınca bile bulunabilir insanlar Allahın haram demedigi seylere haram diyerek daha cok gunaha giriyor insanlar

Son düzenleme:
Evet kızlarr ben yeni ögrendim aynı modelin gümüs ve altın'ı yapılıyormus, erkek arkadasımda aynı model yaptırıcakmıs
Kur-an'da yazıyormu altın'ın erkege haram oldugu ben hic rastlamadım bitek int'ten okudum :/

benım yuzugum altın eşiminki gumuş . benım yzugumun gumusunu yaptırdı kendıne . altın takmam haram dedi . babamda takmaz dedem de takmaz . ben boyle gordum bence boyle olması gerekır .. esıme hatta gecen sordum ki arkadaslarının yuzuklerı altın mı gumus mu cogunlukla gumus dedı ..

Birtakım giyim ve süs eşyaları vardır ki, bazı hikmet ve sebeplerden dolayı kullanılmaları ve giyilmeleri erkekler için caiz görülmemiştir. Fakat yaradılışları icabı ziyneti ve süsü seven kadınlar için helâldir. Bunlardan birisi ipekten yapılmış giyim eşyaları, diğeri de altındır.

Bu husustaki hadis-i şerif gayet açıktır. Hazret-i Ali’nin rivayetine göre, bir defasında Peygamberimiz (a.s.m.) ipek bir kumaşı sol eline, bir parça altını da sağ eline aldı. Sonra bunları elleriyle yukarı kaldırdı, orada bulunanlara gösterdi ve şöyle buyurdu:
“Şu iki şey ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helâldir.”(1. İbni Mâce, Libas: 19.)

Benim eşiminde gümüş ben altın takıyorum aynısı ayırt edilemez bile.

Bence bu bir tercih meselesi haram veya degil bnm erkek arkadaşımda dinine çok bağlı ama altın alyans alıcaz dedigin gibi aynı çift

Canım sözde tektaş takılmıyor mu?:26:
Biz öyle olduğu ve birazda aceleye geldiği için ona gümüş bi yüzük aldık . Nişanda alyansımızı ona gümüş olarak yaptırıcaz inşAllah.
Bunu sorun etme bence.
Hayırlı olsun, mutluluklar.

Daha neler..
Altın yüzük hemde evlilik yüzüğü neden haram olsun yaa...

Alyans dediğin elbette aynı olur, çift olur.

Kuyumcular bu konuda istekler olduğu için kendileri başta söylüyorlar siz beğenin biz gümüş yaparız aynısını diye.

Bu arada nekadar doğru bilemem daha önce araştırmadım ama erkeklik hormonuyla ilgili olduğunu duymuştum. Yüzük parmağındaki damarlarla alakalıymışş. :44:

Kuran'ın dışında dini bilgi elde edilen hadis, fıkıh, tefsir vs. kaynaklar var. Erkeğe ipek ve altın haramdır. Erkek arkadaşınız ne güzel hassas düşünmüş. Şimdi her şey yapılıyor. Benim sözlüm de gümüş takıyor. Ben altın takıyorum. Ondan bir şey olmaz bundan birşey olmaz diye diye dini incelttik iyice, şeytan ayrıntıda gizlidir.

altın erkege haramdır. haram degil diyen günaha girer..! benimde nişanlımınki gümüş benmki altın. onada altın aldık sadece kız tarafı alır diee kaçtı demesinler die aldık ama taktırmıyorum yatıyo öyle :)

Benim eşimin yüzügu gümüş benimkide altın eşim takmak istemedi bende ısrar etmedim evet altın ve ipek erkeğe haram bende böyle biliyorum

altının erkege haram oldugu kuranda gecmiyor lutfen dogrulugu kesin olmayan hadisler yuzunden Allahın haram etmedigi seylere haram demeyiniz gunah olan asıl bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…