Merhaba kızlar,
İçinden bir türlü çıkamadığım o kadar karışık bir durumumuz var ki doluya koysam almıyor boşa koysam dolmuyor hesabı
Anlatmaya nerden başlamalı bilemiyorum.
Erkek arkadasımla 5 senedir birlikteyiz ve ikimizde 24 yaşındayız. Erkek arkadasımla tanıstıgımızda ben üniversitedeydim o lise mezunuydu.
ilişkimiz başladıktan bir zaman sonra ben lise mezunuyum sen üni mezunusun ailen seni bana vermez demeye başlamıstı.
ne kadar benim içinde ailem için de bu sorun olmaz desem de kendine dert etti bunu.
bende öss ye girmesi için teşvik ettim. tercihlerini de kendi ellerimle yaptım ve 2 senelik bir programa yerleşti.
düşüncemiz okullarımız bittikten sonra (aynı sene mezun olduk) ailelere açılmaktı. ama o üniversiteye gittikten sonra ben dgs sınavına girip 4 senelik fakülte okuyacagım demeye basladı. yani buda mezun olduktan sonra 3 sene daha beklememiz demek oluyordu. ama tamam dedim. ilerde bir gün evlendiğimizde senin yuzunden okuyamadım falan demesin diye tamam dedim. 1 sene dgs için dersaneye gitti bu arada ailesinin işinde çalısıyor. durumları da iyi. neyse dgs sınavını kazanamadı. ben içimden kazanamadı herhalde bir daha hazırlanıcam demez ben varken ve beklerken diye dusunurken ben açıköğretimden tamamlayacagım 4 yıla dedi bu sefer. (açıköğretimden lisans tamamlaması için sınava gerek yok ) ona da tamam dedim. güya 3 senede bitirecek askere gidecek ve evlenecektik. ama o sınıfta kaldı bir sene daha uzattı yani okulu. ve ben 4. sınıfta da 1 sene daha uzatacagını dusunuyorum cunku ağır bir işte calısıyor ve istediği gibi hazırlanamıyor sınavlara. yani bugun itibari ile bana göre okulunun bitmesine 3 sene daha var. eger bir kez daha sınıfta kalmazsa 2 sene. okul bitincede askere gidecek ve kısa dönem yapacak ama gittisi geldisiyle 1 sene de askerlik meselesi sürer diyorum ben. yani bizim bugunku şartlarda 4 sene daha var önümüzde ve 24 yasındayız.4 sene sonra 29 yasında olacagız ve ben o yasa kadar evlenmezsem zaten evlenmem diye dusunuyorum ki ailem beni o yasa kadar bekletmek istemez.
ben bizim için okullarımız bittikten sonra onun yasadıgı sehire tasınarak yuksek lisans eğitimime basladım. yalnız yasıyorum ve yüksek lisans eğitimim bitmek üzere. ama o hala okul derdinde. askere de git demek istemiyorum cunku kötü bir yere düşerse o psikoloji ile beni suclamasından korkuyorum.
babalar hariç iki tarafın aileside bizi biliyor. ve benim ablam artık evlenmemiz gerektiğini daha beni ne kadar bekletecegini soruyor. sınıfta kaldıgında sinir krizi gecrmek üzereydim. açıkcası bu acıkogretim işi olmuyor ben askere gidicem demesini beklerdim. ama artık sabredecek gücüm yok. çok yoruldum ve bu konuda cok yalnız kaldım.
bende sözlenelim bari en azından adı belli olsun ailelerimiz bilsin ben burda eğititmimi tamamladıktan sonra ne yapıcam daha dönücem mecburen dedim. ablama kalsa madem askere gitmesine o kadar var evlenin o zaman diyor. o da ben seni oyle evliyken tek basına bırakıp askere gidemem diyor.
ailelerimiz farklı sehirlerde ve benim ailem bu kız alma verme işlerinde biraz sorunlu. özelliklede yabancıya kız verme konusunda. bir şekilde onları ikna ederim diyorum ama korktugum bir diğer durum 2012 baharında ailelere açılsak istenme faslı vs olsa söz takılsa askerliğini de sayarsak 2 veya 3 sene sözlü kalıcaz. (1 kere daha sınıfta kalırsa 3 sene oluyor)
şimdi benim size sorum 2 veya 3 sene sözlü olmak ne gibi sorunlar cıkarır ? ablam o kadar süre bekletecekse zaten hiç evlenmeyin o kadar bekleyemezsin diyor. arkadaslarım sıkıntı olur devamlı cevreden baskı olur ne zaman evleneceksiniz falan filan diye diyor. 5 sene birlikte olup bir arpa boyu yol kat edememiş olmamız canımı çok sıkıyor ve en azından söz olmasını istiyorum ama bir taraftan da düşünüyorum ailem baska bir şehirde ve sık sık gelme sansları yok. yani bu 2-3 senelik söz sürecinde cok iyi iletişimeri olamayacak ailelerin. herseyin sorun cıkarmasından korkuyorum. söz yaptıktan sonra sorun cıkıp söz atmak istemiyorum ama 4 sene daha da öyle boş boş beklemek istemiyorum.
çok yazdım kızlar ama yazdıklarım içimdekilerin küçük bir parçası sadece. ne yapmalıyım kızlar
kafam çok karısık yorumlarınızı beklyorum