Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bence ne olursa olsunn söz süresi 3 ayı geçmemeli diye dusunuyorum yani yeternce tanıdıktan snra 1 sene içinde söz nişan evlilik olması gerektiğinden yanayım ben çnkü laçkalaşır aileler sıkı fıkı olamaz önceden hoşuna giden şeyler (sevdiğin çocugun ailesiyle bir arada olmak v.s) sonradan sni boğmaya başlar.Erkek arkadaşın bu konuda ne dusunuyor oda çok önemli..
Allah yardımcın olsunnn hiç bişeyi kafana takma :) sevgilerr
eylülün 10 unda sözlendim...
2 yıl falan sözlü-nişanlı kalıcam... 2013 de olucak dugun en erken o da uzamazsa...
cevreden uzatmayın evlenin ne zaman diye simdiden diyolar...
biz en iyi zamanı biliriz... ne zaman hayırlıysa o zaman diyoruz kapatıyoruz cenelerini... kimsede bişey diemiyor...
evet aileler araya girdikten sonra bazı seyler daha zor... o taraf bişey der bu taraf bişey der...
ilişkine yansıtmamayı basardıktan sonra sorun olmuyor... sorun cıkacagı varsa evlendikten sonrada cıkar...
yorumun için tesekkur ederim.
açıkcası bende devreye aileler girdikten sonra fazla uzamamasından yanayım ama bir cıkar yok bulamadık
beklemek cok zor geliyor artık cunku anlatmadıgım bir sürü sebep var beklememi zorlaştıran
ailemin yanında olsam yada gelecek kaygım olmasa beklerim bir 4 sene daha ama artık hayatıma yön vermem lazım
sürekli düzen bozup düzen kurmaktan yoruldum onun için
bir yandan düşünüyorum sözlüde olsak nişanlı da olsak evlide olsak ailesiyle görüşücem her halukarda
ailesiyle görüşmek her zaman olacak hayatımızda hosumuza gitsede gitmese de
1 sene daha bekleyebilirim en fazla cunku onun yanında kalıcam diye iş hayatında tüm fırsatlarımı kacırdım ona ragmen yol alamadık bu konuda
artık ertelemek istemiyorum hiçbirseyi. ya biz bir adım atıcaz yada ben fırsatları degerlendirip gidicem artık
gitmek istemiyorum ama 5 senedir aynı noktada oldugumuzu görmek ilerleme kaydedememiş olmak beni çok çok üzüyor.
ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum ama yetmiyor![]()
müsait oldugumuz bir zamanda oturup tekrar konusalım bu konuyu ailelere oyle haber verelim dedim tamam dedi. ama net olarak ne soyleyecegimi bile bilmiyoum
belkide allahın takdiri demelisin 5 sene boyunca hiç bi yol kat edemedik diyosun belkide hayırlısı budur diye duşun ve herseyi akışına bırak.Erkek arkadaşın peki evliliğe uzak olabilirmi?
hayır uzak değil. uzak oldugunu düşünsem bu kadar yormam kafamı. beni oyalıyor der kendi hayatımı düzene sokmaya calısırdım
o da istiyor ama kafasını askerliğe takmıs durumda. askerden sonra olması daha uygun olur diyor
bende biliyorum askerden sonra olması daha uygun ama bizim sartlarımızda askerden sonrasını beklemek cok sacma gibi geliyor bana
tamam diyorum hadi senin askerliği halletmene 3 veya 4 sene var peki ben o kadar süre ne yapıcam tek basıma diyorum nereye gidicem diyorum,
gitme işte biryere bu şehirde kal diyor. beni yalnız yasamaya yönlendiriyoryalnız basıma ailemin akrabamın doğru dürüst arkadasımın olmadıgı bir şehirde yalnız yasamama gönlün el veriyor mu diyorum cevap veremiyor
sıkıstırınca da sen ne istiyorsun o zaman diyor. ama ben evlenme meraklısı gibi görünmek istemiyorum cunku değilim. sadece artık yerim yurdum belli olsun istiyorum çünkü göçebe gibi yaşamaktan ileriyi görememekten cok yoruldum ve korkuyorum :'(
aslında onunda kafası karısık onu da anlamaya calısıyorumama cıkamıyoruz işin içinden. tıkandım
![]()
evet aslında çok karmaşık bi durum biz karar vermiştik mesela askerden once olcakdı soz sonra babasıda karar vermıstıı buu sene olacaktı söz veya nısan ama kasımda askere gidecekti ıkımızde mantıklı bı konusma yaptık ve dusundukki askerden sonra olması daha mantıklı kasımda askere gidiyoo allah nasp ederse döndüğünde olcak hersey ama sennle tek fark var aramda bnm ailemde onun aileside herkez bılıyo.
bence askerliği sorun etmesin sonuç olrak sen askerden oncede evlenebılırsınkı kısa dönem yapacakmıs bence evlendıkten sonrada askere gıdebılır diğer turlu çok uzun olacakkk 24 yaşındasın yanlış hatrlamıyosam.29 yaşında evllığe geldiği zaman mevzu sen belkı seçıcı olcaksın kafana yatmayan seyler olmuş olcak daha çok olgunlaşcaksın karşına al bole bole bole de açık oyna ıstersen tarts ama ne hıssettıklerını ve demek ıstediğin her seyii de bence sende sıkıntını atmış olursun onun gerekçeleri neyse sana anlatsın sen ona anlat mantıklı bı yol bulabıleceğinizden eminim
kararımı verdim gibi
babamla konusmaya ben gidicem bu konuyu ve babamla konusurken herşeye karar vermiş olmam gerekiyor
önümüzdeki baharda ailelere söylesek (benim ailem 13 saatlik bir mesafede cunku kısın yola cıkılmaz) yaza nişan yapsak o da 3. sınıfı bitirmiş olur.
1 sene nişanlı kalsak 4. sınıfı bitirse bu 1 senede. eger 4. sınıfı kalmadan gecerse askerliğinide beklerim. 1.5 sene falan nişanlı kalmıs oluruz. ama 4. sınıfta da kalırsa evleniriz. lisansı bitirir bitirmez askere gitmese de olur. tecil ettirme hakkı var neticede. yada gider gelir.
bu plan daha mantıklı gibi geldi.
sizce nasıl kızlar ?
aynenn bencee süperr en ıyısı ole olmalıı baban nasıl karşılar sertmı bu konularda siz nerelisiniz babanlar nerde sen nerdesınnn çok soru sordum galıba :)
babam aşırı sert bu konularda. ablama zehir etti resmenbana da cok farklı olmaz gibi geliyor
ama şimdide olsa 3 sene sonrada olsa yaşancak bu kaçısı yok.
benim durumum coooook karısık
aslen trabzonluyuz ailem antalyada ben konyadayım. babamla konusmaya antalyaya gidicem ama isteme trabzona gelirler. ablamda öyle oldu cünkü.
aa bende trabzonluyum babam trabzonlu en azından ama bnm babam oo kdr katı değil daha sonra tanımadan evlendım mutsuzum dememem ıcın bnım bu durumlarıma saygı gösteryooo ınsallah ıyı karşılar ne z<man anlatcaksın
daha tam bir zaman belirlemedik ama önümüzdeki bahar diye düşünüyoruz. havalar ısınıp yola cıkılacak hale geldiğinde yani. mart nisan gibi belki
aslında babam anlayıslı bir insandır normal zamanda ama kız verme konusuna gelince bambaska biri oluverdi
ablam 2008 de evlendi ve ablam evlenirken yarı küs gibi birşeydiler dünürleriyle falanda pek görüşmez o zamanlarki meseleler yüzünden.
babamında bana aynı şeyleri yapmasından çekiniyorum ama yapacak birşey yok.
diğer korkum da erkek arkadasımın ailesi benim ailem sert davranırsa onlarda diklenir mi diye
neticede bu işler olur biter ve evlenirsek hayırlısıyla ben onunla onun memleketinde yaşayacağım ve ailesi ailme yüzünden bana tavırlı olabilir
amaaaaan sıkıntı bitmiyor. düşünmekten kısa devre yapıcam yakında :) istenme merasimini atlattımda ilerisini düşünüyorum :))))
oooooooof of
peki erkek arkadaşının ailesii nasıl biri gergnlermı bole ters davramırlarmı?
işte onu tam kestiremiyoruz
benimkine kalsa o kadar yoldan gelip de sert bir tavırla karsılasırsa bizimkiler alttan almazlar gibime geliyor diyoro da emin değil bende bizimkilerin tepkisinden emin değilim.
yaşayıp görücez bakalım![]()