• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

söz-nişan-kına-düğün konusunda benim gibi düşünen var mı?

ellabella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
704
10
68
kızlar selam

ben biraz tez canlıyım. çok sıkıntıya gelemiyorum. bunalıyorum hemen :) bana kalsa hiiiç bu formalite şeyleri yapmam ama malum aileler/gelenekler vs. yine de ben bunların hepsini ayrı ayrı yapmak istemiyorum. mesela söz ve nişan aynı anda olsa olmuyor mu? yani nişan için ayrı bir tören yapmak bana gereksiz geliyor. kına da artık herkes bir aradayken yapılıyor ama madem yapılıyor bence sadece bayanlar olmalı ortamda. öyle daha güzel değil mi? sizler ne düşünüyorsunuz? fikirleriniz benim için önemli öptüm hepinizii

çok güzel olur bence. ne gerek var ayrı ayrı şeylere herkes olsun bitsin derdinde olucak adet-miş. keyif alınmıcak teleştan. tek seferde aradan çıkmalı bencede.

olur tatlım olur söz-nişan yada isteme- söz tabi bun dan sonra nişan yok elbette, olur yani. bu adetler gelenekler insanı yormaktan başka bişey değil. sonuçta senin isteğin. bak benim isteme ve söz birarada oldu nişan yapmadık, kınayı evde kendi aramızda yapmayı düşünüyorz ve ertesi gün düğün. bunlar bile çok fazla geliyor bazen. sonuca kısa yoldan ulaşmak lazım bence üzülmeye yorulmaya ne gerek var:52::52:

olur tatlım olur söz-nişan yada isteme- söz tabi bun dan sonra nişan yok elbette, olur yani. bu adetler gelenekler insanı yormaktan başka bişey değil. sonuçta senin isteğin. bak benim isteme ve söz birarada oldu nişan yapmadık, kınayı evde kendi aramızda yapmayı düşünüyorz ve ertesi gün düğün. bunlar bile çok fazla geliyor bazen. sonuca kısa yoldan ulaşmak lazım bence üzülmeye yorulmaya ne gerek var:52::52:

çok güzel olur bence. ne gerek var ayrı ayrı şeylere herkes olsun bitsin derdinde olucak adet-miş. keyif alınmıcak teleştan. tek seferde aradan çıkmalı bencede.

cok tesekkur ederım yorumun ıcın canım aynen bende oyle dusunuyorum o telaslar dusundukce bıle benı sıkıyor.

cok haklısın tatlım cok guzel dusunmussunuz bende sızınkı gıbı yapabılırım. dedıgın gıbı hepsı cok yorucu seyler yorumun ıcın cok tesekkur ederım omur boyu mutluluklar dılıyorum size de :)

benim düşünceme tamamen ters yaa bu durum herşy olduğunca güzel sözlülüğün nişanlılığın da apayrı tadı var bence şahsen öyleee bende:34::1:

aslında bende daha gösterişi az şeylerden hoşlanır ve siz gibi düşünürüm...

kına gecesini düğün formatın da yapmaya hiç gerek olmadığını düşünüyorum..

bence de kına sadece bayanlara özel olmalı, ya da çevresi geniş bir kız isen kız arkadaşlarınla ev de bile yapabilirsin...

hem kına gecesi karışık hem düğün karışık... yani ikisi de birbirinin aynı oluyor..

gelen misafir için de bence zor bir durum.. çok samimi değilsen ikisine de gitme gereği duymuyorsun... dolayısıyla düğünlerde kalabalık olamıyor...

büyük şehirlerde insanlar zaten ikisine de gitmeye eziyet gözüyle bakıyor neredeyse.. birine gideriz yer diyorsun...

o yüzden kına dediğin düğünden daha hafif ve sakin olmalı...
nişan sa zaaaten :1:
yani düğünün biraz farkı ve anlamı olsun...

kızlar selam

ben biraz tez canlıyım. çok sıkıntıya gelemiyorum. bunalıyorum hemen :) bana kalsa hiiiç bu formalite şeyleri yapmam ama malum aileler/gelenekler vs. yine de ben bunların hepsini ayrı ayrı yapmak istemiyorum. mesela söz ve nişan aynı anda olsa olmuyor mu? yani nişan için ayrı bir tören yapmak bana gereksiz geliyor. kına da artık herkes bir aradayken yapılıyor ama madem yapılıyor bence sadece bayanlar olmalı ortamda. öyle daha güzel değil mi? sizler ne düşünüyorsunuz? fikirleriniz benim için önemli öptüm hepinizii

Çok haklısın. Şimdiki aklım olsa bi nişanla hallederim. Söz şu bu insanı yıpratıyo ve geriye hatırlamakta zorlandığın 3 saat kalıyo. :1:
Bizim niyetimiz aradaki zamanı uzun tutarak düğünü erteleyip zaman yaratmaktı.
:31:
Öyle olmadı tabii. Sizin öyle bi niyetiniz yoksa nişan yap ikiside çıksın aradan. Tahmin edemiyeceğin kadar yorucu durumlar. :25:
kına mevzusuna gelince benim kınamda da erkekler olmayacak ve bence erkekler olacaksa kınaya gerek yok. Düğünden farkı sadece kına yakmaksa düğünde 10 dakika ayırılabilir ona.
Erkeksiz kına istiyosan öyle yap canım. Kim karışıcak?

bende başta isteme olur bir hafta sonra evde nişan olur diye düşünmüştüm ama o kadar insanı evde ağırlayamazdım hem annem çok yorulacaktı çünkü memnun etmek için kendini parçalıyor resmen nişandan sonra hastalanmasına razı olamazdım
o yüzden salonda yaptım çok da güzel oldu telaş falan olmadı çünkü salonda yapılıyor süsleniyorsun gidiyorsun oynuyorsun evine geliyorsun zahmetsiz güzel bence eğer evde olsaydı kalabalık insanlar üst üste her kafadan bir ses olacak ve ben çok gerilecektim nişanımdan birşey anlamayacaktım böyle iyiki salonda yapmışım diyorum gönlümce eğlendim oynadım yer sıkıntısı olmadan:34:

kınamıda salonda yapıcam ablamın evde yapmıştık kısıtlı insan çağırmak zorundasın alınanlar oldu biz niye çağırılmadık diye herkes sıkışık bir vaziyetteydi kına yakılacak yer yok oynamaya çalışıyorsun zor oluyor tam rezaletti yani o yüzden ben nişan kına düğün hepsini salonda yapıcam en azından kafam rahat olacak gönlümce bir şey düşünmeden eğlenicem

isteme-söz-nişan hepsini birarada evde yaptım bitti gitti tek seferde

kınayı da sadece en yakınlarımla biyerde gonlumuzce eglenerek yapıcam bekarlıga veda+kına karısımı bişey olcak yani...

sonra da dugun gunu bitti gitti....

ben de sıkıntıya gelemeyenlerdenim... zaten heyecan ve telastan anlamıosun bile ne olup bittigini ayırntıya gerek yok

Canın nasıl istiyorsa öyle yap, ileride keşke demektense.
Benim kına evde bayanlar arasında oldu. Genç yaşlı tüm bayanlar oynadı. Çok eğlendik. Bir de ağladık:5: Daha samimi bir ortam oldu. Tavsiye ederim.

Söz ile nişanı da birlikte yapabilirsin istiyorsan. Kendini sıkma yani. Müstakbel eşini ikna ettikten sonra gerisi teferruattır.:10:

ayyy kızlar hepiniz çok tatlısınız yaaaa :54: yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ederim. tecrübeleriniz benim için o kadar önemli bir rehber oldu ki....
hepinize ayrı ayrı mutluluklar diliyorum bir ömür boyu bir yastıkta kocayın inşallah... hepinizin fikirleri benim için çok önemli. tabiiki hepsinde telaşta olsa ne olursa olsun ayrı bir tadı oluyordur ama ben nişanı sözü isteme bir arada olsun isteyenlerdenim. kına bayanlar arasında bence de daha samimi olur. düğünde de cümbür cemaat herkes bir arada :1:
inşallah herşey çok güzel olur kızlar hepimzin hayatı için.. tekrar çok teşekkür ediyorum :54:

kızlar selam

ben biraz tez canlıyım. çok sıkıntıya gelemiyorum. Bunalıyorum hemen :) bana kalsa hiiiç bu formalite şeyleri yapmam ama malum aileler/gelenekler vs. Yine de ben bunların hepsini ayrı ayrı yapmak istemiyorum. Mesela söz ve nişan aynı anda olsa olmuyor mu? Yani nişan için ayrı bir tören yapmak bana gereksiz geliyor. Kına da artık herkes bir aradayken yapılıyor ama madem yapılıyor bence sadece bayanlar olmalı ortamda. öyle daha güzel değil mi? Sizler ne düşünüyorsunuz? Fikirleriniz benim için önemli öptüm hepinizii

kızlar merhaba kına gecelerınde djlık yapıyorum bayan dj lazım olursa burdayım :-)

Back