canım ya bende aynı durumdayım ve ne yapacğımı bilmiyorum... yakın bir zamanda istemeye gelecekler fakat ayrı şehirlerdeyiz 600 km yol... geldikleri gün tanışma olacak tekrar gel git olmaması için o gün isteme olacak ve yüzüklerimizde kalıcı olsun istiyorum yani ince bir alyans alıp yazın nişan yaptığımızda onları bozdurup tekrar almak saçma geldi biraz. bilmiyorum belkide yapabiliriz ama çok karışığım şu anda.
benim yaza büyük nişanım olabilir ama olmayabilirde çünkü düğünleride 2 defa yapmayı düşünüyoruz hem onun şehrinde hemde benim şehrimde... yani çok masrafada girmelerine gerek yok.. belki büyük nişan yerine bizim memleketimizde ki düğünün masraflarını paylaşabliriz. ama evin tek kızıyım her şeyin güzel olmasını bende ailemde ister... gönül ister ki önce tanışma sonra söz olsun yangından mal kaçırır gibi olacak bizimki belki... ama sevgilim çalışıyor sürekli izin alamaz...alsa bile ailesi yaşlı o kadar yol gidip gelmeleri sorun olabilir...babası hastalanıyor sürekli,eniştesi hasta,abisi askerde,abisinin nişanlısınada aile gidip gelmek zorunda,orasıda 950 km.bu arada benim okulumda devam ediyor son sınıftayım... her şey karmakarışık oldu hiç bilmiyorm..1 hafta okulu asıp eve gitmem kıyafet seçmem temizlik hazırlık gibi şeyler yapmam gerekiyor...
Bence okulun bitince böyle işlere girsen daha iyi olur senin adına.. Aynı şekilde nişanın hazırlıklarına yetişmek için okuldan giden, devamsızlıktan da kalan bir arkadaşım vardı senesi uzadı.
Ben de bir evin bir kızıyım, hem de 18 yıl sonra bulmuş annemle babam beni (ha ablam da var ama o üvey) yani herkesin annesi babası her şeyin en güzeli olmasını ister, bi evin bi kızıyım demen ayrımcılık olmuş sanki. Burada başlığı açan arkadaş da bi evin bi kızı sayılır ana baba için her çocuk ayrıdır çünkü.. En azından benim gözümde bu böyle.
Büyük nişan yapmayı da annem bana teklif etti, ki ben okulu bitirdim iki bölüm okudum, okulu falan hiç uzatmadan, hiçbir dersten kalmadan mezun oldum. Kabul etmedim. Çünkü daha önce çalıştın mı bilmiyorum ama o para kolay kazanılmıyor, yüzükleri bile ben seçmedim, Balkanlıyız biz çok tutumluyuzdur, nişanlımın seçtiği yüzükler 2000 tl değerinde ona bile fazla dedim, paramızı tutalım dedim istemedi, gitmiş taşlı bir yüzük yaptırmış bana utandım, ne gerek var dedim, bunlar bile savurganca geliyor gözüme.
Törenleri sade istiyorum ve nişanlım da benimle hem fikir, aile arası basit bir söz nişan (ki annem ablama -evin tek kızı değil üveymiş ama- şaşalı bir nişan şaaşalı bir nikah yaptırmış durur hala fotoğrafları) kimse yorulmasın, uğraşmasın insanlara eziyet olmasın. Bilmem kimin oğlunun amcasının torunu nişanımı bilmese de olur. Düğün de bir yerde olur, ileri gelenler gelir yapılır, büyütülecek ne var. Sonra bunlardan artan parayla, ki millet 30bine bunları kapatmaya çalışırken ben 3-5bine kapatıp geri kalanın bir bölümüyle yurtdışında gitmek istediğim bir yerde balayı ve kalanıyla yatırımla çoğaltmayı düşünüyorum..
Prestij açısından halaaaaa düşünenler varsa hala maldivlerde balayı, titanic resort hotelde şaşalı bir düğünden daha fazla ses getirir kızlar
Benim de öyle oldu. bizim mesafemiz 2 saat. Akşam yemeğinden sonra misafirlerimiz geldi kışındı. Pastayla bir hamurlu şeyler de ikram ettik tekrar yol gidecekler diye. Baya kalabalıktık iki taraftan 70e yakındık sanırım.Herkes toplanınca isteme oldu yüxükler takıldı.ardından dans ettik oynadık pasta kestik falan. büyük nişan yapmadık bi daha. 1,5 yıl sonra da düğünümüz oldu bu temmuzda.hepsi bir arada çok daha kolay oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?