• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Söz-Nişan (İsteme-Verme) hepsi bir arada??? Lütfen yardım lütfeeennn

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ahsaun

Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
10
0
16
Ankara
Arkadaşlar tekrar gelgit yapmalarını istemiyorum..planım şu;
Öğle vakti gelirler..yoldan gelecekler..önce yemek,sonra çay..sonra kahve faslında da isteme..verdikten sonra da işte pasta ya da tatlı gibi birşey ve yüzük takma.
Yani bir bakıma hem söz hem nişan olacak bir bakıma..bu olaydan sonra ayrıca bir nişan eğlence yapmayı düşünmüyorum..en yakın eğlence kına gecesi yani :) 1 sene sürecek nişanlılık..
Yüzüğümü birkez takmak ve bir daha değiştirmek istemiyorum..olur değil mi??
Bu arada detaylar;
aileler yüz yüze tanışmıyor sadece anneler telde konuştular birkaçkere..ama gelin-damat birbirlerinin aileleri ile tanıştılar..
Sonra kıyafete gelince..çok parlak cancanlı kıyafet istemiyorum..Sade zarif olsun istiyorum..
Ve ayrıca o gün 2 kıyafet gysem olur mu değişik olsun öğlen başka akşam başka gibi..

Bu düşündüklerim olur mu fikirleriniz ??

Ayrıca önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim..
Lütfeeeeeennnn Yorum yapın lütfeeeennnn

bencede canım yemek yerken falan bir kiyafet ısteme torenınde başka giyin daha güzel olur :)

forumda daha önce yazmıştım babamın bi psikopatlığını anlatayım sana da :) kuzenimi istemeye istanbuldan geldiler, bizde herkes birlikte yapıyor zaten söz ve nişanı. kuzenim bi türlü becerip kahveleri getiremedi adamlarda konuya girmedi, babam tutturdu kızı istemeden adamlara yemek de yedirdik diye :1: kızı vermese yemekleri de vermiycek adam :1:
bende de yine uzaktan gelinecek ama ben direk akşam gelmelerini istiyorum, erkek tarafı zaten toplanıp bir arada gelir, bize de gelecek olan herkes toplanmış olur. yemek telaşesine girmek istemiyorum zaten kayınvalidem rahatsız müzik tantanası da olmayacak. self servis tabaklara alıp yenebilecek börek, salatalar, mezeler tarzı bir sofra hazırlayacağız.
kıyafet olarak da gündüzden gelmeye başlayacaklarsa daha sade bir kıyafet seçip, akşam herkes toplandığında kahveleri getirirken mesela yeni kıyafetinle gelebilirsin..
en yakın eğlencenin 1 yıl sonra olmasını hiiiç düşünme çünkü ben şimdiye kadar ayrı salonda nişan yaparım, kınadır vs her şeyimi tam yaparım diyordum ama artık sadece başkalarını eğlendirmek olduğunu düşünüyorum.. özellikle erkeklerinde katıldığı kınalardan ötürü adetlerin pek bir anlamı kalmadığı için nişanımı evde yapıcam, düğün de nikah, kına, 2 halay 3 oyna özet olacak :)

ben senin yerine olsam sözü yaparım sonra bir kaç ay sonra büyük bir nişan yaparsınız ;)

bizim de aynı şekilde olucak ama hiç düşünmemiştim yemek ve 2. kıyafet olayını bunu da düşünücem:)
bohça hazırlıcak mısınız?
bir de nasıl birşeyler giymeyi planladın ben bir türlü emin olamıyorum?

benimki de aynen böyle oldu. uzatmanın yormanın mantığı yok. işleri kolaylaştırmak lazım kolayı varken zora ne gerek var diye düşünüyorum ve mutluluklar diliyorum efendim

Canım benimle aynı kafadasın.

Bir arkadaş demiş büyük bir nişan yaparsın diye de o parayı alır biriktiririm ve üstüne 1 hafta dubai, maldivler ya da karayiplere balayına giderim..

Milleti eğlendireceksin de ne olacak, bir araba dolusu laf edip gidecekler ;)

Fikrin çok güzel harika düşünmüssün, istersen nişan şekerlerini de kendin yapabilirsin, ben öyle yapacağım tül ve şeker alıp, hepsine nazar boncuğu işleyeceğim.

Bir de biz kadınlara işli yemeniler dağıtacağız, kadınlara, genç kızlara (benim çıtı pıtı arkadaşlara) :)

canım ya bende aynı durumdayım ve ne yapacğımı bilmiyorum... yakın bir zamanda istemeye gelecekler fakat ayrı şehirlerdeyiz 600 km yol... geldikleri gün tanışma olacak tekrar gel git olmaması için o gün isteme olacak ve yüzüklerimizde kalıcı olsun istiyorum yani ince bir alyans alıp yazın nişan yaptığımızda onları bozdurup tekrar almak saçma geldi biraz. bilmiyorum belkide yapabiliriz ama çok karışığım şu anda.
benim yaza büyük nişanım olabilir ama olmayabilirde çünkü düğünleride 2 defa yapmayı düşünüyoruz hem onun şehrinde hemde benim şehrimde... yani çok masrafada girmelerine gerek yok.. belki büyük nişan yerine bizim memleketimizde ki düğünün masraflarını paylaşabliriz. ama evin tek kızıyım her şeyin güzel olmasını bende ailemde ister... gönül ister ki önce tanışma sonra söz olsun yangından mal kaçırır gibi olacak bizimki belki :D... ama sevgilim çalışıyor sürekli izin alamaz...alsa bile ailesi yaşlı o kadar yol gidip gelmeleri sorun olabilir...babası hastalanıyor sürekli,eniştesi hasta,abisi askerde,abisinin nişanlısınada aile gidip gelmek zorunda,orasıda 950 km.bu arada benim okulumda devam ediyor son sınıftayım... her şey karmakarışık oldu hiç bilmiyorm..1 hafta okulu asıp eve gitmem kıyafet seçmem temizlik hazırlık gibi şeyler yapmam gerekiyor...

canım ya bende aynı durumdayım ve ne yapacğımı bilmiyorum... yakın bir zamanda istemeye gelecekler fakat ayrı şehirlerdeyiz 600 km yol... geldikleri gün tanışma olacak tekrar gel git olmaması için o gün isteme olacak ve yüzüklerimizde kalıcı olsun istiyorum yani ince bir alyans alıp yazın nişan yaptığımızda onları bozdurup tekrar almak saçma geldi biraz. bilmiyorum belkide yapabiliriz ama çok karışığım şu anda.
benim yaza büyük nişanım olabilir ama olmayabilirde çünkü düğünleride 2 defa yapmayı düşünüyoruz hem onun şehrinde hemde benim şehrimde... yani çok masrafada girmelerine gerek yok.. belki büyük nişan yerine bizim memleketimizde ki düğünün masraflarını paylaşabliriz. ama evin tek kızıyım her şeyin güzel olmasını bende ailemde ister... gönül ister ki önce tanışma sonra söz olsun yangından mal kaçırır gibi olacak bizimki belki :D... ama sevgilim çalışıyor sürekli izin alamaz...alsa bile ailesi yaşlı o kadar yol gidip gelmeleri sorun olabilir...babası hastalanıyor sürekli,eniştesi hasta,abisi askerde,abisinin nişanlısınada aile gidip gelmek zorunda,orasıda 950 km.bu arada benim okulumda devam ediyor son sınıftayım... her şey karmakarışık oldu hiç bilmiyorm..1 hafta okulu asıp eve gitmem kıyafet seçmem temizlik hazırlık gibi şeyler yapmam gerekiyor...

Bence okulun bitince böyle işlere girsen daha iyi olur senin adına.. Aynı şekilde nişanın hazırlıklarına yetişmek için okuldan giden, devamsızlıktan da kalan bir arkadaşım vardı senesi uzadı.

Ben de bir evin bir kızıyım, hem de 18 yıl sonra bulmuş annemle babam beni (ha ablam da var ama o üvey) yani herkesin annesi babası her şeyin en güzeli olmasını ister, bi evin bi kızıyım demen ayrımcılık olmuş sanki. Burada başlığı açan arkadaş da bi evin bi kızı sayılır ana baba için her çocuk ayrıdır çünkü.. En azından benim gözümde bu böyle.

Büyük nişan yapmayı da annem bana teklif etti, ki ben okulu bitirdim iki bölüm okudum, okulu falan hiç uzatmadan, hiçbir dersten kalmadan mezun oldum. Kabul etmedim. Çünkü daha önce çalıştın mı bilmiyorum ama o para kolay kazanılmıyor, yüzükleri bile ben seçmedim, Balkanlıyız biz çok tutumluyuzdur, nişanlımın seçtiği yüzükler 2000 tl değerinde ona bile fazla dedim, paramızı tutalım dedim istemedi, gitmiş taşlı bir yüzük yaptırmış bana utandım, ne gerek var dedim, bunlar bile savurganca geliyor gözüme.

Törenleri sade istiyorum ve nişanlım da benimle hem fikir, aile arası basit bir söz nişan (ki annem ablama -evin tek kızı değil üveymiş ama- şaşalı bir nişan şaaşalı bir nikah yaptırmış durur hala fotoğrafları) kimse yorulmasın, uğraşmasın insanlara eziyet olmasın. Bilmem kimin oğlunun amcasının torunu nişanımı bilmese de olur. Düğün de bir yerde olur, ileri gelenler gelir yapılır, büyütülecek ne var. Sonra bunlardan artan parayla, ki millet 30bine bunları kapatmaya çalışırken ben 3-5bine kapatıp geri kalanın bir bölümüyle yurtdışında gitmek istediğim bir yerde balayı ve kalanıyla yatırımla çoğaltmayı düşünüyorum..

Prestij açısından halaaaaa düşünenler varsa hala maldivlerde balayı, titanic resort hotelde şaşalı bir düğünden daha fazla ses getirir kızlar ;)

Bence okulun bitince böyle işlere girsen daha iyi olur senin adına.. Aynı şekilde nişanın hazırlıklarına yetişmek için okuldan giden, devamsızlıktan da kalan bir arkadaşım vardı senesi uzadı.

Ben de bir evin bir kızıyım, hem de 18 yıl sonra bulmuş annemle babam beni (ha ablam da var ama o üvey) yani herkesin annesi babası her şeyin en güzeli olmasını ister, bi evin bi kızıyım demen ayrımcılık olmuş sanki. Burada başlığı açan arkadaş da bi evin bi kızı sayılır ana baba için her çocuk ayrıdır çünkü.. En azından benim gözümde bu böyle.

Büyük nişan yapmayı da annem bana teklif etti, ki ben okulu bitirdim iki bölüm okudum, okulu falan hiç uzatmadan, hiçbir dersten kalmadan mezun oldum. Kabul etmedim. Çünkü daha önce çalıştın mı bilmiyorum ama o para kolay kazanılmıyor, yüzükleri bile ben seçmedim, Balkanlıyız biz çok tutumluyuzdur, nişanlımın seçtiği yüzükler 2000 tl değerinde ona bile fazla dedim, paramızı tutalım dedim istemedi, gitmiş taşlı bir yüzük yaptırmış bana utandım, ne gerek var dedim, bunlar bile savurganca geliyor gözüme.

Törenleri sade istiyorum ve nişanlım da benimle hem fikir, aile arası basit bir söz nişan (ki annem ablama -evin tek kızı değil üveymiş ama- şaşalı bir nişan şaaşalı bir nikah yaptırmış durur hala fotoğrafları) kimse yorulmasın, uğraşmasın insanlara eziyet olmasın. Bilmem kimin oğlunun amcasının torunu nişanımı bilmese de olur. Düğün de bir yerde olur, ileri gelenler gelir yapılır, büyütülecek ne var. Sonra bunlardan artan parayla, ki millet 30bine bunları kapatmaya çalışırken ben 3-5bine kapatıp geri kalanın bir bölümüyle yurtdışında gitmek istediğim bir yerde balayı ve kalanıyla yatırımla çoğaltmayı düşünüyorum..

Prestij açısından halaaaaa düşünenler varsa hala maldivlerde balayı, titanic resort hotelde şaşalı bir düğünden daha fazla ses getirir kızlar ;)

canım benim okulum uzamış durumda zaten evli okuyacağım halada bitmezse...ve evliliğimize kafadan 2 yıl olduğu için ailelerin bilmesi ve olayın resmileşmesini istiyoruz artık. baba ben şu çocukla sevgiliyim deyip daha bir 3 yıl gezmek istemiyorum sağda solda ki babamda karşı çıkar bu duruma. o yüzden kız tarafının aileside usulunce bilsin rahat edelim istiyoruz.
bende annemle babamın evliliklerinden 12 yıl sonra dünyaya geldim.benim bir üvey kardeşim dahi olmadığından görüp görecekleri bir tek benim düğünüm.başka düğün görme şansları yok. bunu demek istiyorum ayrımcılık bunun neresinde.annemi babamı düşünmemin neresi ayrımcılık neresi suç???
2 düğün konusuna gelince bu da tercih meselesi kimisi tek yapar kmisi 2.size ne hanımefendi benim 2 düğün yapmamdan. ben burda akıl danışmıyorum tek mi çft mi düğün yapmalı mıyım diye. biz kararımızı zaten vermişiz. akıl aldığım konu farklı dikkatli okuyun lütfen.
evlerimiz uzak olduğu için iki tarafta düğün yapmak istedi. biz kalabalık bir aileyiz herkes herkesin düğününe gider.

lütfen iyi okuyun benm danıştığım konu farklı. ayrıca ayrımcı lafınıda kabul etmiyorum. yazışmalarınızda biraz daha kibar olunuz. benim düğünüm size dert olmuş gibi yorumlar yazmayınız!

Son düzenleme:
Benim de öyle oldu. bizim mesafemiz 2 saat. Akşam yemeğinden sonra misafirlerimiz geldi kışındı. Pastayla bir hamurlu şeyler de ikram ettik tekrar yol gidecekler diye. Baya kalabalıktık iki taraftan 70e yakındık sanırım.Herkes toplanınca isteme oldu yüxükler takıldı.ardından dans ettik oynadık pasta kestik falan. büyük nişan yapmadık bi daha. 1,5 yıl sonra da düğünümüz oldu bu temmuzda.hepsi bir arada çok daha kolay oluyo

Benim de öyle oldu. bizim mesafemiz 2 saat. Akşam yemeğinden sonra misafirlerimiz geldi kışındı. Pastayla bir hamurlu şeyler de ikram ettik tekrar yol gidecekler diye. Baya kalabalıktık iki taraftan 70e yakındık sanırım.Herkes toplanınca isteme oldu yüxükler takıldı.ardından dans ettik oynadık pasta kestik falan. büyük nişan yapmadık bi daha. 1,5 yıl sonra da düğünümüz oldu bu temmuzda.hepsi bir arada çok daha kolay oluyo

Heh ben de aynısını diyorum kardeşim :)

Back