Söz Kesimi söz kesme merasimi

• Konu Sahibi Konu Sahibi egm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

egm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
72
0
36
İstanbul
merhabalar kızlar yaa aralıktaa benim sözüm varda sözde bohça falan hazırlanıyormu ben pek bilmiyorum çoktaa heyecanlıyım 23gün sonra sevdiğim askerden geliyorrr 9ay sonra ilk gün görmüş gibi olacağım sankii aralıktada söz yapacağız yardımcı olurmusunuzzz kızlarrr akıl verrinnn :kedi:

adetlere göre değişiyor
bize sordular söz bohçası yapalım mı diye yok dedik
bizde bitek nişanda yapılır
kimi yerde yapılır tamamen size bağlı
istemezseniz karşılıklı dersiniz gerek yok diye

Son düzenleme:
merhabalar kızlar yaa aralıktaa benim sözüm varda sözde bohça falan hazırlanıyormu ben pek bilmiyorum çoktaa heyecanlıyım 23gün sonra sevdiğim askerden geliyorrr 9ay sonra ilk gün görmüş gibi olacağım sankii aralıktada söz yapacağız yardımcı olurmusunuzzz kızlarrr akıl verrinnn :kedi:

canım aceleniz ne
gelir gelmez hemen sözleniyonu
para sorunu yok sanırım
kaç yaşındasınız canım...
allah kavuştursun

biz zaten 2seneden beri birlikteyizz yani adı konsun istiyoruz artıkkk sonra sorun oluyor görücü falan geliyor yani abuk sabuk şeylerrr işte canım o yüzden söz yapalımda nişan geç olsun dedik hayırlısı ile inşallah sağol canım bu arada

en güzeli canım bizde geçen sene eylülde geldi askerden isteme tanışma falan yaptık ekimde.
aralık başında sözlendik
7 kasımda nişanımız var nerden baksan 11 ay sözlü kaldık .
ama pişman değilim şimdi düğünü kısa tutcaz 5 ay sonra nikah yapcaz nisan 10 gibi
bizde iki yıldır birlikteydik uzatmaya gerek yoktu

Son düzenleme:
en güzeli canım bizde geçen sene eylülde geldi askerden isteme tanışma falan yaptık ekimde.
aralık başında sözlendik
7 kasımda nişanımız var nerden baksan 11 ay sözlü kaldık .
ama pişman değilim şimdi düğünü kısa tutcaz 5 ay sonra nikah yapcaz nisan 10 gibi
bizde iki yıldır birlikteydik uzatmaya gerek yoktu

değilmi uzatıncaaa tadı kaçıyor zaten sorunlar falan çıkıyor senceee sözz yapcazz yaa onların baanaa birşey getirmesi gerekiyormu yada benim onlara birşey vermem gerekmi pek bilmem ben annemde bilmezzz :S

bize dediler ki bizde söz bohçası yapılıyo sizde de yapılıyor mu yapak mı
biz dedik hayır bizde öyle adet yok yapmayın gerek yok
erkek tarafının yapması gereken tek şey yüzükleri söz çiçeği ve çikolatasını alıp gelmek

kimi kız tarafı söz mendili dağıtır
dediğim gibi tamamen adetlere bağlı biz hiçbişi vermedikte almadıkta

hayirli olsun canim..., nisandada bohca yapiliyor ondan cogu insan sözde yapmiyor.. bizde yapmiyacagiz ama tabiki bu karsilikli anlasilmasi lagzim.. , , ne güzel gelince askerden hemen söz yapin bencede.. adi koyulsun sonra biraz takilirsiniz sözlü... adi koyulsunda.. sonucta söz icinde fazla bir masraf yapilmiyor.. hemen olacak bisey :) opuyorumnanaktan

tebrik ederim canım Allah tamamına erdirsin. Söz bohçası adetlere göre değişen birşey. kimi söz günü mendil havlu falan veriyor. 12eylülde sözlendim ben, biz bohça yapılmasını istemedik. zaten nişanda ayrıntılı bohça yapılacak. sözlüm elbisemi ve ayakkabımı aldı. yüzüğümü aldı. ben de onun yüzüğünü aldım. gelirken de tepsi içinde çikolata ve canlı çiçek getirmişlerdi.

tebrik ederim canım Allah tamamına erdirsin. Söz bohçası adetlere göre değişen birşey. kimi söz günü mendil havlu falan veriyor. 12eylülde sözlendim ben, biz bohça yapılmasını istemedik. zaten nişanda ayrıntılı bohça yapılacak. sözlüm elbisemi ve ayakkabımı aldı. yüzüğümü aldı. ben de onun yüzüğünü aldım. gelirken de tepsi içinde çikolata ve canlı çiçek getirmişlerdi.

sağol canım çok tşk ederim sizinde Allah tamamınızı erdirsin Allah mutlu mesut yaşatmayı nasip eylesinn değilmi bende dedim bohça yapılmasın zaten ayrıntılı bohçaaa yapılıyor nişanda bizim yüzüklerimiz hazır zaten alyanslarımız falan nişan alyansımızda hazır birtek benim sözz yüzüğü kaldı tektaş alacağız o kadar çiçek çikolata vs

heralde sözlünün maddi sorunu yok canım

Allahıma şükürler olsunki daha önceden bir birikim yapmıştık herhangi bir maddi sorunumuzz yok şuanda zaten oda askerde biriktirmiş para biz adı konsun diye hemen yyapıyoruz söz zaten Allah herkeze nasip etsin

Back