Söz Kesimi Söz kesimi hakkında bilenler bilmeyenlere anlatsın ;)

leylass

İyişeyler birdendire olur
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
875
7
118
37
Kocaeli
Öncelikle merhaba arkadaşlar.Biz sevgilimle 7 yıldır görüşüyoruz ama benim okul geçen yıl bitince onun da daha 1 yılı olunca resmiyete bişey dökemedik.Annelerimizde ancak 1 defa yan yana gelebildi aynı mahallede oturmalarına rağmen laf söz olmasın diye biraz da aceleye getirip laçkalaşmasın diye.. Neyse bayram sonrası söz olsun istiyoruz . Benim babam yanımızda değil, iş yerinden ayda 1 yada 1buçuk ayda bir gelebiliyor.Bayramda burda olur, bir de 17 eylul de kuzenimin düğünü var ona gelır heralde.. Ben de bu konularda acemiyim ama en iyisi olsun istiyorum,Siz tecrübeli kk ailesi sayesinde olacak da inş inanıyorum. Öncelikle danışmak istediklerim şunlar: Sözde sanırım bir tek bana yüzük takılcak çünkü biz nişanı böyle düğün gbi yapmayı düşünüyoruz seneye. Erkeğe nişanda yüzük takılır dediler. Ben de tek taş isticem. Yanına bir künye ya da saat istemeyi düşünüyorum ama çok mu olur yoksa istememelimiyim sormak istedim .Ayrıca sözde ikramlık şeyler kim tarafından alınır, kız ailesi mi karşılar hiç bilmiyorum. Bu deneyimi yaşamış arkadaşlarım tavsiyelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum

cnm ben sozlenelı bı sene oldu. sordugun sorulara cwp vermeye calısayım kendımce. bız sozde alyans aldık taktık.tek yuzugumuz olsun allah kısmet ettıgı surece onu kullanalım ıstedık. ama sen nısanda alyans alırız dıye dusunuyosan.sunu yapabılırsınız erkek arkadasına da gumus bı yuzuk alırsın oda onu takar genelde böle yapılıyo. yuzuk dısında bı sey ısteme konusuna gelınce o aılenın durumuna gore degısır fakat soz bılezıgı dıye gecen bı adet vardır. bana sozde kelepce takmıslardı. durumları musaıtse kunye yada bılezık nasıl bısı gecıosa gonlunden alabılırler. saat mı aldırsam demıssın sozde saat takılmaz saatı dugunde yada nısanda takarlar.yanı bızım burda öledır nacızane fıkırlerımı belırtmek ıstedım sımdıden mutluluklar dılerım

Tşk ederim cnm durumları pek müsait değil aslında galiba bişey isteyemicem çnkü sevgilime tek taş fiyatları 1500-2000 tl arasında dedim biraz afalaldı ama hallederis dedi babası emekli bunlar bankaya da borç ödüyorlar,aslında bana kalasa okulu bitsin diyede beklerima am biizmkileerde kaç yıl oldu bi adı konsun istiyo of yani offf:2:

durumları musaıt degıl dıyosan ve aılene karsı mahcup olmak ıstemıosan bence tektası gercek pırlanta aldırma 250 lıralık tektaslarda var onlardan aldır. bıde ıncede olsa soz ıcın bı takı ısteyebılırsın bu durumda.tabıkı senın bılecegın bısı

cnm çok saol artık gezicez brz kuyumcuları fln Aile arası birşey düşünüyoruz zaten,bende böyle ikramlık şeyleri düşüneyim şimdiden :44:

Bencede pırlanta aldırma :) ve bi şeyde isteme , yani gönüllerinden koparsa alsınlar.İkramlıklar,ı söz de benim bildiğim erkek tarafı alır.Mutluluklar diliyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…