• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz icin biraz bilgi...

ciimciime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
208
5
48
Almanya
selam kizlar.. :42: yakinda sözüm olucak insallah ve ben kafam karisik oldugundan :50: söz hakkinda biraz bilgi edinmek istiyorum.

yüzük konusunda nasil adim atacagimizi bilmiyorum, cünki annem erkegin yüzügü kiz tarafindan alinir kizin yüzügüde erkek tarafindan alinir diyor.. halam ve sevgilim ise yüzükler erkek tarafina ait'dir diyor.. :53: bunun hangisi dogru?

söz'de kiza sadece söz yüzügümü takilir yoksa yaninda tektas'da takiliyormu? benim bildigim tektas zaten evlilik teklifi yapilirken erkek tarafindan alinir, ardindanda söz kesimi olunca söz yüzükler takilir.. :54:

yardimci olursaniz cok sevinirim.. :40:

selam kizlar.. :42: yakinda sözüm olucak insallah ve ben kafam karisik oldugundan :50: söz hakkinda biraz bilgi edinmek istiyorum.

yüzük konusunda nasil adim atacagimizi bilmiyorum, cünki annem erkegin yüzügü kiz tarafindan alinir kizin yüzügüde erkek tarafindan alinir diyor.. halam ve sevgilim ise yüzükler erkek tarafina ait'dir diyor.. :53: bunun hangisi dogru?

söz'de kiza sadece söz yüzügümü takilir yoksa yaninda tektas'da takiliyormu? benim bildigim tektas zaten evlilik teklifi yapilirken erkek tarafindan alinir, ardindanda söz kesimi olunca söz yüzükler takilir.. :54:

Merhaba cimcime öncelikle hayırlı olsun :16: Benim de yakında sözüm var o yüzden buraların müdavimi haline geldim :1:
Bildiğim kadarıyla adetlere ya da adet demeyelim de genel usule göre söz yüzüklerini erkek tarafı , nişan yüzüklerini ise kızınkini erkek tarafı, erkeğinkini kız tarafı alır...
Ama tabi günümüzde durumlar biraz değişiyor o yüzden isteğinize göre hakkaniyetli bi çözüm bulmanızı öneririm :)
Biz de şöyle olacak evlenme teklifinde takılan tektaş, benim söz yüzüğüm olacak. Erkek arkadaşıma ise alyansını biz alıcaz ve o nişanda da aynısını takacak :34: Bana ise nişanda alyans alınacak...
Son zamanlarda artık söz yüzüğü o eski ince yüzükler tercih edilmediğinden bu şekil uygulanıyor :)
Siz eğer ekstra söz yüzüğü takmak istiyorsanız erkek tarafının alması uygun olacaktır diye düşünüyorum :)
Hayırlı olsun tekrar Allah tamamına erdirsin şimdiden:nazar:

canım o her yerde değişiyor ama eskiden alyansların ikisinide erkek tarafı alıyormuş sanırım .şimdi iki tarafta zor durumda kalmasın diye erkeğinkini kız tarafı ,kızınkini de erkek tarafı alıyor.sözde de bana tektaş takıldı ayrı bi söz yüzüğü istemedik çünkü nişanda ikimizede alyans takılınca o söz yüzüğünü çıkartmak istemedik

Alyanslar bizim adetimize göre de karşılıklı alınır, erkeğinkini kızi kızınkini erkek alır. Söze gelince biz sözde yüzük takmadık, dediğin gibi tektaş normalde evlilik teklifiyle kıza verilir b,zde de böyle old, sözden önce evlilik teklifini aldığım için, ama teklif yoksa sözde de takılabilir tabii.. biz ayrıca söz yüzüğü almadık çünkü 1 ay sonra nişan yapacaktık direk alyans aldık nişana da tabi, söz yüzüğü biraz gereksiz asıl söz yüzüğü ince olur nişanda da yerini alyansa bırakır yani boşa giderr.. o yüzden yakın zamanda nişan yapacaksanız sadece söz verin yeter kızı alsınlar yeter bence :1: bir de sevgilin evlilik teklif etmezse o zmana kadar sen de sözde sadece tektaş takalım o zman da diyebilirsin mesela..

Merhaba canım :32: 3 ay önce sözüm oldu :4: ve sözlüm tektaşımı almıştı zaten evlilik teklifi yaparken :1: sözde takmak üzere alyans aldık biz. benim alyansımı onlar, sözlümün alyansını biz aldık :15: Ve bu genelde böyle olur diye biliyorum :44:

ben de seninle aynı durumdayım canım... benim de 1.5 ay sonra sözüm olacak erkek arkadaşım sanırım gümüş bir yüzükle evlenme teklifi etti bana sadece bu yüzükle sözü yapıp daha sonra nişanda alyans almak mantıklı geliyor bana da...

Ben evde nişan yapmak istediğimden ki kalabalık bir sülaleyiz, o kadar insanı evde söz ayrı, nişan ayrı 2 törenle ağırlamak çok gereksiz ve saçma geldi. Herşeyi bir kere yapıp aradan çıkarırım diye düşünüyorum. Bu yüzden sadece bir yüzük alırız.

Benim bildiğim kız erkek yüzüğünü, erkek kız yüzüğünü alıyor. Ama yöreden yöreye hatta anlaşmaya göre de değişebiliyor..
Mesela bir tanıdığımın nişan yüzüğünü erkek tarafı almıştı.
:34:

Son düzenleme:
Back
X