• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şöyle muhteşem bir düğün hikayesi fotoğrafçısı istiyorum

yasemenozal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
22
0
36
Ankara
Kızlar uzun süredir bu konuda araştırma yapıyorum. hesaplı olması tabi ki önemli bu devirde, bu işi baya ucuza 500-600 liraya yapan bir çok kişi gördüm araştırırken ama fotoğrafları rezaletti açıkçası ve bir kere evleniyorum, madem düğün hikayesi çektireceğim bari uzmanına çektireyim istiyorum. sonuçta bu fotoğrafçıyım diye gezen amatörün eline bırakılacak iş değil. boşuna çok para vermeyin biz yaparız ederiz diyen insanlar kesinlikle pişman ederler bu yaşıma kadar bunu öğrendim ben. ve kesinlikle tavsiyeler ile hareket etmeye karar verdim.

Uzun araştırmam sonucu gördüm ki bu iş türkiyede sadece iki kişiye yaptırılır. çevreden gelen tavsiyeler hep 2 kişi üzerine oluyor bir tanesi esra pozan diğeri sami sertçakar. esra pozan bayan olmasından dolayı daha iyi olur gibi sanki daha rahat ederim yanında. bir de kadın hep ünlüleri çekmiş, ünlülerin fotoğrafçısı sonuçta insanın ona çektiresi de geliyor bu yüzden. fakat diğer taraftan da sami sertçakar üzerine aldığım tavsiyeler daha fazla kime sorsam onu tavsiye ediyor. bir arkadaşımın arkadaşını çekmiş, asla başkasını düşünme fotoğraflarını görünce benim evlenesim geldi demişti. Bir de çok eğlenceli olmuş bütün gün çekimleri. Sitesine ve facebook sayfasına baktım gerçekten inanılmaz güzel tüm fotoğrafları. fotoğraf kalitesi konusunda baya bir öne çıkıyor, bu sefer de kesin sami olsun istiyorum. bikaç ay kaldı düğüne ne yapacağım bilmiyorum. insan bir kere evleniyor sonuçta. ikisini de getirip çektiremeyeceğime göre birisini seçmek zorunda kalacağım en kısa zamanda. Arkadaşlar lütfen sizden de tavsiyeler bekliyorum tecrübesi olanlardan. adres paylaşmak yasak sanırım bu yüzden yazamıyorum ama isimlerini google da aratarak bulabilirsiniz, diğer gelin adayları için de fikir oluştursun.

Bence fotoğrafçının yanında bence gelin ve damadın da o günkü ruh hali çok etkiliyor çekimleri.
Açıkcası karşılıklı alışverişle daha güzel geliyor çekimler.
Ben katıldığım kurslarda tanıdığım ve kendime örnek için takip ettiğim isimleri yazabilirim:
Ilgın Erarslan yanmaz, Ufuk Sarışen,Özlem Turan,Yelda Çalımlı, photolatte
Zor bir süreç, kolay gelsin..
özlem usta

inş 2013 de düğünüm olacak o tarihe kadar çok param olursa ya da piyango falan vurursu çalışacağım tek isim var o da EFE BABACAN :16: resimleri kadar videolarıda harika..

Satay isimli kullanıcı, söylediğin ismin web sitesi resmen esra pozan ın web sitesinden çalınmış. herkesin ilk bakışta farkedebileceği şekilde hem de. kimsenin işini küçümsemek istemiyoruym fakat fotoğrafları da hiç kusura bakmasın açık konuşacğım gerçekten amatörce. arkadaşlar lütfen mantık dışı tavsiyelerde bulunmayın derdim fakat sanırım işin içinde çok daha başka bir iş var... birebir kopya bir web sitesi, amatörce fotoğraflar, ve inanılmaz övgülerle dolu bir methiye yazısı... kimse kusura bakmasın insanın aklına sadece tek bir şey geliyor. insanları aptal yerine koymayınız, burası gel kendi reklamını yap yeri değil....

Rukiye Taşcı'nın web sitesine bayıldımmm, harika olmuş. fakat fotoğraflarında sanatçı gözüyle çekilmiş bir fotoğrafını göremedim, yani kötü açıkça söylemem gerekirse. Kuzenim amatör fotoğrafçı, ona çek desem o da aynı şekilde çeker, hiç para da vermeye gerek yok =) Merve Dağlı, ondan biraz daha hallice fakat tatmin edici değil.

Sorun şu ki, eskiden insanlar birkaç yıl çıraklık dönemi geçirirlerdi, tıpkı bütün iş alanlarında olduğu gibi ve olması gerektiği gibi. Ancak tam olarak bir ustanın yanında yıllarca çalışıp piştiklerinde fotoğrafçı olduklarını ilan edip iş almaya başlarlardı. Fakat artık eline makina alan fotoğrafçıyım diye gezmeye başladı. Hepimiz elimize makina alıp temel ayarları öğrenip karşıdan odun gibi standart aynı pozu çekmeyi biliriz, fakat fotoğraf sanatçısı gözü bambaşka bir şey. Aylardır internet sitelerini geziyorum ve açıkçası fotoğrafçıyım diyenlerin %95 inde ben bunu göremiyorum. Çok tatlı insanlar olabilirler, bizleri çok rahatlatıyor olabilirler fakat fotoğraf sanatçısı değiller bu çok ayrı bir şey. Siz de dolaşın arkadaşlar, önüne gelen isminin sonuna ..... ..... photography yazmış fotoğrafçılık yapıyor göreceksiniz, birçok 15-16 yaşında liseli çocuğun böyle sayfaları var, inanılır gibi değil =)

Çevrede Esra Pozan için ünlü oldu, şımardı, fabrikasyon çekiyor, çok pahalı vs. diyenleri duydum daha önce de. Evet gerçekten diğerlerine göre pahalı yapıyor olabilir, belki gerçekten şımarmıştır da (ki internette şurda burda bakıyorum, memnun olmayan görmedim hiç, şikayetçi olan insanların memnun olanlardan çok daha fazla sesi çıkardı öyle olsa, ben öyle düşünüyorum) fakat bence bahsedilen diğer isimlerle yan yana koyulduğunda o parayı gerçekten hakettiği aşikar. Kötü fotoğrafa 5 lira vereceğime, iyi fotoğrafa 10 lira vermek bana daha mantıklı geliyor. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum? Ben işimi hallettim, Sami Sertçakar ile anlaştım. Fotoğraf derdim bitti bir aksilik çıkmazsa. Fakat henüz fotoğrafçı bulmamış arkadaşlara tavsiyem, ne olur fotoğrafçınızı iyi seçin. Sayflarını gezin ve tüm fotoğraflarına bakın. Bol bol karşılaştırma yapın yani. Ancak o zaman anlaşılıyor kimin nasıl fotoğrafçı olduğu.
Açıkçası ben düğünden sonra pişman olup 1000 lira fazla verseydim de güzel fotoğraflarım olsaydı demek istemiyorum. Ne kadar saçma sapan şeylere o parayı ödüyoruz, düğün fotoğraflarım gibi hayatım boyunca saklayacağım, gelene gidene göstereceğim şeylere vermek hiç bana mantıksız gelmiyor açıkçası.

Şans eseri iki yeni fotoğrafçı daha öğrendim bu konuda gayet iyi sayılabilecek. Burçin Çobanoğlu ve Müjgan Culfa. Benim için artık gerekli değil fakat halen arayışta olan arkadaşlar için seçenek olabilirler.

serhan budakın fotoğraflarını daha yaratıcı ve tonlarını da daha hoş buldum. bu kadar tavsiye arasından en çok beğendiğim onun fotoğrafları oldu:)

yalnız sitesindeki fotoğraflar sanırım sadece kendisine ait değil, bir çok kullanıcının fotoğrafları var orada...

Son düzenleme:
nisan 5dede benimde düğüm var arkdasla buurdan göz attım tavsiye edilen fotoğrafçılara hemen hemen yhepsiyle görüşdüm esra pozan burçin serhan gibi kişlerlelee ama en çok fiyat ve kalite oalarak serhan budak uygun geldi esra pozannında çekimleri çok iyi ama programı çok doluymuş, serhan budakda karar kıldım otarihe kadar fikrim değişmezse tabi dış çekim fotoğrafları çok iyi zaten iyi bir markanında fotoğrafçılıgını yapmakdaymış fiyat oalrakda piyasaya göre çok uygunn bir fiyat verdi hyepimiz için hayırlısı olsun çok zor bir işmiş hepimiz için en güzeli olur inş.

OFF İYİCE kafam karıştı. insanlar nasıl da sahtekarlık yapıyorlar. herkes farklı birşeyler söylemekte. kızlar ben albümleri sorucam size. benim için albimde önemli albümleri güzel çekimi güzel fiyatı uçuk olmayan fotoğrafçı tabii birde güleryüzlü olması önemli. kim kim kim? :25:

biraz param olsa kesin serhan serteri seçerdim çok orjinal ve eğlenceli sitesine video arkası çekimlerini de koymuş inanın izlerken çok zevk alıyorsunuz:)) ama işte fiyatı birazcık yüksek :2::2: kızlar benim düğünümde 14 temmuzda aslında daha var diye hiç araştırmamıştık ama bakıyorum da gerçekten uzun ve zor bir süreç ....

biraz param olsa kesin serhan serteri seçerdim çok orjinal ve eğlenceli sitesine video arkası çekimlerini de koymuş inanın izlerken çok zevk alıyorsunuz:)) ama işte fiyatı birazcık yüksek :2::2: kızlar benim düğünümde 14 temmuzda aslında daha var diye hiç araştırmamıştık ama bakıyorum da gerçekten uzun ve zor bir süreç ....

Canım serhan serter bana 2010 yılında 1400 demişti tam gün hikaye çekimi için ayrıca video çekimide 500tl idi.. 1 senede adam isim yaptı şimdi 3500tl istio şaştım kaldım. Artık düğüne bütçem uygun olursa kendisiyle çalışabilirim bakalım hayırlısı..

fiyatları duyunca bende çok şaşırıyorum. aslında benim istediğim düğün hikayesi çünkü düğün salonumun sahibi de fotoğrafçı ve zaten salondaki çekimler salona dahil.... öyle fiyatlar alıyorum ki 2 bin 5 bin yok artık diyor insan...tamam fotoğraf kolay iş değil başka şehirden o kadar emek harcamak için geliyorsun ama yine de bin liradan fazlası bana fazla geliyor.....

fiyatları duyunca bende çok şaşırıyorum. aslında benim istediğim düğün hikayesi çünkü düğün salonumun sahibi de fotoğrafçı ve zaten salondaki çekimler salona dahil.... öyle fiyatlar alıyorum ki 2 bin 5 bin yok artık diyor insan...tamam fotoğraf kolay iş değil başka şehirden o kadar emek harcamak için geliyorsun ama yine de bin liradan fazlası bana fazla geliyor.....

Aynen katılıyorum canım sana banada herkes 1500 ve 5000tl arasında fiyat verdiler. En sonunda sibel gürüney ile görüştüm ve anlaştım sende bir görüş istersen belki beğenirsin. Mutluluklar..

24 eylül 2011 de düğün günümdü. bende inanılmaz fotoğrafçı konusunda sıkıntıya düştüm internette kim varsa hepsini tek tek aradım hobi olarak fotoğrafçılıkta yaptığımdan bu konuda dahada titizdim hiç bir arkadışımıda o günde zor durumda bırakmak istemedim beni gelip çekermisin diye ve sonunda

..................

ile anlaştık iyikide anlaşmışız telefonda biraz muhabbetle 1000 liraya anlaştık emirganda çekim oldu ve ben kuaförden oraya geldim beni hiç laf etmeden 2 fotoğrafçı 2 saat bekledi ve buna rağmen inanılmaz rahat ve eylenceli bir çekim oldu sonuçtanda açıkçası ben çok memnun kaldım kesinlikle tavsiye ederim:34::34::34:

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen katılıyorum canım sana banada herkes 1500 ve 5000tl arasında fiyat verdiler. En sonunda sibel gürüney ile görüştüm ve anlaştım sende bir görüş istersen belki beğenirsin. Mutluluklar..

resimlere baktım çok hoşlar gerçekten... sana ne kadar bir fiyat verdi acaba ben artık pahalı olur korkusundan mail gönderemiyorum :2::2:

resimlere baktım çok hoşlar gerçekten... sana ne kadar bir fiyat verdi acaba ben artık pahalı olur korkusundan mail gönderemiyorum :2::2:

evet canım :) canım sibel hanım çok iyi bir insan korkmana gerek yok mail atıp fiyat alabilirsin. Hikaye çekimi 850tl ama ben paket dışında farklı şeyler istediğim için biraz daha fazla bi fiyata anlaştık fazla diyorum ama diğerlerinden daha uygun olduğuna emin ol :)

serkan guzelsoy ve ismail ozyurt fotograf kalitesi cok iyi iki fotografci. mutevazi ve yaptiklari isten gercekten zevk alan insanlar. fiyatlari da oldukca makul. arastirmanizi oneririm.

evet canım :) canım sibel hanım çok iyi bir insan korkmana gerek yok mail atıp fiyat alabilirsin. Hikaye çekimi 850tl ama ben paket dışında farklı şeyler istediğim için biraz daha fazla bi fiyata anlaştık fazla diyorum ama diğerlerinden daha uygun olduğuna emin ol :)

Bende düğün fotografçısı arıyorum ve nişanlımda bende ortamda kasılmak diken üstünden hissetmek istemıyoruz bir araya geleceğimiz fotografçıların pozitif olması iyi olur. Kuzenım düğününü çeken fotografçı biri genç bir erkek diğerri genc bir kız çok fazla ukala ilgisiz davrandıklarını söyledi bende tedirgin oldum:(

Sibel Hanım nasıl biri peki bilgi verebılır mısın?

teşekkürler şimdiden

Back