Merhaba kızlar konuyu nereye açacağımı şaşırdım bende buraya açtım :) kız kardeşimin imam nikahlı eşinden bir çocuğu olmuştu ve kardeşim kimliğini kendi üzerine çıkarttı kardeşim şuan 2. Evliliğini yaptı resmen ve eşi yeğenimi kendi soy adına geçirmek istiyor bu konu hakkında bilgisi olan var mı nasıl bi yol izlenmeli Dna testi felan gerekiyor mu acaba
Merhaba kızlar konuyu nereye açacağımı şaşırdım bende buraya açtım :) kız kardeşimin imam nikahlı eşinden bir çocuğu olmuştu ve kardeşim kimliğini kendi üzerine çıkarttı kardeşim şuan 2. Evliliğini yaptı resmen ve eşi yeğenimi kendi soy adına geçirmek istiyor bu konu hakkında bilgisi olan var mı nasıl bi yol izlenmeli Dna testi felan gerekiyor mu acaba
Arkadaş zaten gerekeni söylemiş.bunun için kardeşinizin eşiyle en az 2 yıllık evli olması ve eşin çocuğu evlat edinmek için dava açması gerekir, ancak bu şekilde kendi nufusuna geçirebilir. normalde bu davalarda öz babanın da rızası olmalıdır ancak burda bir baba sözkonusu değil bu durumda Baba, küçüğe karşı özen yükümlülüğünü yeterince yerine getirmiyorsa, rızası aranmaz. (TMK 311) hükmü geçerli olabilir. iyi bir avukatla çalışarak işlemi halledebilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?